Μέτρια εμφάνιση, δικαιολογημένα παράπονα...

Ανοιχτοί λογαριασμοί...

Το χθεσινό αποτέλεσμα είναι θετικό. Δηλαδή η νίκη. Η εμφάνιση όχι και τόσο. Ηταν καλή μέχρι το 60ο λεπτό, όπου και άρχισε η κόπωση. Λογικό εν μέρει, αφού η προετοιμασία στην ουσία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Η 11άδα αυτή εξάλλου, δύσκολα θα ξαναβγεί στο χορτάρι. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς έλειπαν και από την προετοιμασία. Περιμένουμε δίδυμο των 2 Ισλανδών πίσω, νέο αριστερό μπακ, Μαξίμοβιτς ή Τσέριν αντί Βιλένα, τον Τετέ στα δεξιά, νέο αριστερό εξτρέμ ή τον Βέρμπιτς αριστερά και φορ κορυφής λογικά τον Φώτη αν μείνει. Στην ουσία μιλάμε για άλλη ομάδα. Για αυτόν τον λόγο, οι μεταγραφές πρέπει να γίνονται έγκαιρα.

Η Πλόβντιβ δεν είναι δύσκολος αντίπαλος, όμως είναι πιο έτοιμος αντίπαλος καθώς έχει ήδη 4 επίσημους αγώνες, μαζί με τον χτεσινό. Ούτε ο παοκ, ούτε η κούλα κατάφεραν να διατηρήσουν την έκταση του σκορ σε ασφαλή επίπεδα, κάτι που σημαίνει οτι οι αποστάσεις μεταξύ μικρών και μεσαίων ομάδων στην Ευρώπη έχουν μικρύνει αρκετά (εδώ και χρόνια άλλωστε) και οτι οι χώρες που νομίζουμε οτι είναι ποδοσφαιρικά ... υποανάπτυκτες σε επίπεδο συλλόγων (Βουλγαρία, Ανδόρα, Βοσνία), μάλλον δεν είναι και τόσο. 

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Παναθηναϊκό φυσικά, ο οποίος δεν είναι ο Παναθηναϊκός του 2002, ούτε του 2010. Εκείνος ο Παναθηναϊκός, θα κέρδιζε με 4 και 5 γκολ την Πλόντιβ. Ο φετινός και στα τέλη Ιουλίου, μάλλον όχι. Η ρεβάνς προφανώς και θα είναι δύσκολη, αλλά η μία επιπλέον εβδομάδα προετοιμασίας είναι σημαντική για την ομάδα.

Σχόλια