Μέτρια εμφάνιση, δικαιολογημένα παράπονα...

Χαίρεται η Ελλάδα, που΄χει τέτοια ομάδα...

Τον έναν τον ελληνοποιούν χωρίς να προβλέπεται από το νόμο, με «δικαιολογία» την ενίσχυση της εθνικής στο μπάσκετ. Μετά την κατραπακιά στο Φ4 και το ρεζιλίκι με την απώλεια του πρωταθλήματος από 2-0 σε 2-3, ελληνοποιούν τον άλλον επειδή το «προβλέπει» ο νόμος, χωρίς όμως να έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με την εθνική. 

Εκεί στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμοιβωμένων Καλαθοσφαιριστών, όλα καλά; Είστε εντάξει, που στο λιμάνι δεν θα παίζει Έλληνας ούτε για δείγμα; Που θα μπορούν και στις άλλες ομάδες να κάνουν «Έλληνες» με ένα 3ετες, τον κάθε Ευρωπαίο παίχτη που θα έρχεται; Σας νοιάζει καθόλου που θα εξαφανιστούν οι Έλληνες παίχτες, ή όχι;


Σχόλια

  1. Μουσταφάς Φαλόπουλος
    Νικόλαος Μιλουτινόπουλος

    Αυτή η τακτική περί πολιτογράφησης παικτών δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Ξεκίνησε απ' τις Η.Π.Α. Και επειδή γνήσιοι αμερικάνοι είναι μόνο οι ινδιάνοι, σκεφτείτε ότι λιγότερο απ' το 0,1% των αθλητών που εκπροσωπούν τις Η.Π.Α. είναι ινδιάνοι.

    Βέβαια, και στο ποδόσφαιρο υπάρχει αυτή η τακτική, κυρίως απ' τους Γάλλους. Επιπλέον, τα ίδια κάνει και η Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Βέλγιο. Ακόμα και ο Μπαλοτέλι της Ιταλίας και αρχίζει η Ιταλία να γίνεται Αφρική.

    Βέβαια, με τη λογική αυτή, όλες οι χώρες της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής, καθώς και η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία δεν αντιπροσωπεύουν τους ιθαγενείς πληθυσμούς τους.

    Είδαμε στο Eurobasket 2022 τι μας έκανε η Γερμανία και ποιος ήταν πρωταγωνιστής στην ήττα με 107-96. Επιπλέον, είδαμε και ποιος ήταν πρωταγωνιστής στο Μουντομπάσκετ 2023. Αναφέρομαι στον Ντένις Σρέντερ, αυτόν που διέλυσε την εθνική μας ομάδα το 2022. Η ομάδα που μας απέκλεισε είχε και Ισαάκ Μπόνγκα.

    Ας μη μιλήσουμε για την Εθνική Γαλλίας στο μπάσκετ, λόγω Μουσταφά Φαλ, Ματίας Λεσόρ και μερικούς άλλους σκουρόχρωμους.

    Δεν πρέπει να γίνεται επιλεκτική κριτική λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eπιλεκτικη κριτικη? Εκαναν κ αλλοι συλλογοι δηλαδη στην Ελλαδα κατι αντιστοιχο τωρα και επελεγη σκοπιμα ο γαυρος δηλαδη?

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου