Tι να 'χουν τα έρμα και «ψοφάνε»...

Όταν βγάζουμε τα «γυαλιά», οπαδικά και μη...

Κάποιες φορές υπάρχουν γεγονότα τα οποία μας «ενώνουν». Δηλαδή είτε αρνητικά, είτε θετικά μας κάνουν να κατανοήσουμε κάποιες συνθήκες. Τα σχόλια που θα διαβάσετε στην φώτο, ΔΕΝ προέρχονται από οπαδούς του τριφυλλιού ταγμένους στο πλευρό του «Καρβέλα», ούτε από «μάρτυρες του Ιεχωβά». Προέρχονται από γαύρους και χανούμια με τους οποίους για οπαδικά θέματα «βριζόμαστε» κάθε μέρα στο τουήτερ. Και όμως... Όταν χρειάζεται να βγάλουν τα οπαδικά γυαλιά, βλέπουν πεντακάθαρα. Εν αντιθέσει με άλλους που αρνούνται να τα βγάλουν. 

Και μάλιστα όχι μόνο βλέπουν καθαρά, αλλά κάνουν και σωστή κατανομή ευθυνών. Κανείς τους δεν επιρρίπτει ευθύνη στους παίχτες οι οποίοι παίζουν καλά με την Εθνική, αλλά δεν παίζουν εξίσου καλά στους συλλόγους τους. Σχεδόν όλοι έγραψαν για το ΠΩΣ αξιοποιείται ο Μπακασέτας, ο Κουρμπέλης και ο Μασούρας στην Εθνική, αλλά κανείς δεν έριξε την ευθύνη σε αυτούς τους 3 για να γίνουν «Ζιντάν» με τα κόκκινα, τα κίτρινα και τα πράσινα. Εξάλλου είναι κάπως οξύμωρο οι σύλλογοι με απείρως καλύτερο υλικό από την Εθνική και πολλαπλάσιες προπονήσεις, να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και σταθερή απόδοση. 

Συμπληρωματικά, το οτι οι γαύροι γράφουν κάτι θετικό για πρώην στέλεχος του τριφυλλιού και το συγκρίνετε με το «οι γαύροι έλεγαν να μην διώξουμε τον τζίγκερ» δείχνει το μέγεθος της σύγχυσης που επικρατεί σε πολλά μυαλά. Οι γαύροι το βούλωσαν το 2008-10 και ξανάρχισαν το ίδιο τροπάριο, όταν έπεσε το κάστρο από μέσα. Γιαυτό και στήριζαν με μανία την οικογένεια. Μην τυχόν και βρεθεί κάποιος και «ξυπνήσει» τον κόσμο και την ομάδα. Το έκανε η πολυμετοχικότητα και «έπεσε», το έκανε ο Ιβάν (και οι 2 περιπτώσεις βήμα - βήμα έφεραν αποτελέσματα) και τον «έφυγαν». Και από τότε πάμε όλο και καλύτερα, γιατί πρν είχαμε «πιάσει ταβάνι». Οι μόνοι που συμπλέουν μαζί πλεον με αυτά τα μυαλα, είναι κάτι γάτες και κάτι τραπουλόχαρτα.

Ο Ιβάν ήταν και παραμένει ένας μέτριος εως καλός προπονητής. Το θέμα όμως δεν είναι να βρεις τον καλύτερο, αλλά τον καταλληλότερο. 

Σχόλια