Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Στόχος, η ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ κανονικότητα πλέον.

Προφανώς αν μας έλεγαν το καλοκαίρι «τον Γενάρη θα είστε στο +4 από Αεκ και στο +10 από οσφπ», θα το παίρναμε, με κλειστά μάτια. Επειδή όμως ζήσαμε αυτούς τους 5 μήνες, με κάθε λεπτομέρεια, είναι ηλίου φαεινότερον οτι από τα μισά του 1ου γύρου η ομάδα αγωνίζεται στην ουσία με 15-16 παίκτες.

Λαμβάνοντας υπόψην τραυματισμούς (είτε ακούσιους - είτε με πρόθεση), τιμωρίες - κάρτες, αναμενόμενα ντεφορμαρίσματα, πιθανές γκέλες, κούραση, τότε είναι προφανές οτι δεν είναι εύκολο να βγει κατ' αυτόν τον τρόπο ολόκληρο το πρωταθλημα. Πράγματα που είχαν επισημανθεί από το καλοκαίρι άλλωστε από τους «γκρινιάρηδες»,, βλεποντας τις αποχωρήσεις και τις κινήσεις που έγιναν. Το πρωτάθλημα και το κύπελλο είναι ένας μαραθώνιος σχεδόν 40 αγώνων και όχι ένα σπριντ 13 αγώνων.

Και είναι κρίμα να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα. Τα δεδομένα αυτά, κάνουν επιτακτική (αφού δεν έγινε ορθά το καλοκαίρι) την αριθμητική και ποιοτική ΕΝΙΣΧΥΣΗ της ομάδας, με το μερίδιο ευθύνης να βαραίνει πλέον διοίκηση και τεχνική ηγεσία.

«Αφηγήματα» όπως, ο Ιβάν πάντα αργεί να διαλέξει, να δούμε αν ταιριάζει στο πλάνο, θέλει χρόνο προσαρμογής, γιατί να ξοδέψουμε τον Γενάρη αφού... είναι μόνο για αφελείς, καθώς αν θέλουμε όντως το πρωτάθλημα πρέπει να το δείξουμε ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ. Οι παίχτες πλέον ΔΕΝ πρέπει να είναι στοιχήματα (Τσοκάι - Τρουιγέ), αλλά έτοιμοι παίχτες όπως ο Γκατσίνοβιτς πέρυσι, ή όπως ο Μπερνάρντ και ο Σποράρ φέτος. Όσοι έρθουν τον Γενάρη, θα πρέπει να μπορούν να πατήσουν στο χορτάρι ΑΜΕΣΑ και να είναι ικανοί να «σηκώσουν» την ομάδα στις πλάτες τους.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να παρουσιαστεί και στο υπόλοιπο της σεζόν ως Παναθηναϊκός. Και στους εύκολους αγώνες και στα ντέρμπυ τίτλου. Όπως ακριβώς έκανε σε όλο το 2022, όπου στους αγώνες πρωταθλήματος συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς απ' όλες τις ομάδες (77 ο Παο, έναντι 71 του οσφπ και 65 του παοκ).

Και αφού αξιωθούμε να πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα, επόμενος στόχος είναι να μπούμε σε μία ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ, για την ακρίβεια σε μία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ, η οποία θα έχει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ την επόμενη (και κάθε επόμενη) σεζόν ως φαβορί για κατακτήσεις τίτλων (και όχι απλά να έχουμε στόχο μία έξοδο στην Ευρώπη και μία καλή πορεία στο Κύπελλο). Μια ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ στην οποία θα υπάρχουν οι συνθήκες, αλλά και οι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ πλέον για συγκομιδή τίτλων.

Ετσι τον μάθαμε, έτσι ήταν και έτσι πρέπει να ξαναγίνει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ για να μην ξαναδούμε τα τελευταία άνυδρα χρόνια να επαναλαμβάνονται συνεχώς μπροστά στα μάτια μας. Αυτά φυσικά απαιτούν ανάλογες αντιδράσεις και συμπεριφορές από όλους (διοίκηση, ομάδα , οπαδούς). Ενέ΄ργειες δηλαδή ενός συλλόγου που θέλει να πρωταγωνιστεί και όχι να είναι μόνιμα ο κομπάρσος ή το αουτσάιντερ.

Ας επαναφέρουμε λοιπόν όλοι τον Παναθηναϊκό στην φυσική του θέση. Στην ΚΟΡΥΦΗ.

Σχόλια