Μέτρια εμφάνιση, δικαιολογημένα παράπονα...

Η «εξυγίανση» απέτυχε.

O σημερινός αγώνας, είναι αγώνας τίτλου. Ενός τίτλου που θα έπρεπε να έχει απονεμηθεί ΗΔΗ από την Τετάρτη στη στρούγκα του ΣΕΦ. Η σφαγή του 2ου αγώνα της σειράς και η ήττα, ξεπεράστηκε με την διαιτησία στον 4ο αγώνα, την χειρότερη διαιτησία που έχουμε δει σε ντέρμπυ αιωνίων. Παρά την νίκη, η προσπάθεια για να χάσουμε ήταν συγκλονιστική από τους διαιτητές. Είναι σκάνδαλο πραγματικά που ο τίτλος κρίνεται σε 5ο αγώνα.

Ακόμα και αν χαθεί το πρωτάθλημα, γιατί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν ακόμα χειρότερα όργια σήμερα με σκοπό να διακοπεί ο αγώνας και να μας τιμωρήσουν αφού μόνο έτσι δεν θα σηκώσουμε την κούπα, ο Παναθηναϊκός είναι στα μάτια των οπαδών του ο Πρωταθλητής Ελλάδας. 

Γιατί κατάφερε μέσα στο παρκέ με διαιτησία που μέχρι και οι γαύροι χλεύασαν, να αλώσει την στρούγκα και να δείξει οτι ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ. Κανονικά. Προς στιγμήν ως Πρωταθλητής Ευρώπης  και μακάρι και από φέτος στα εγχώρια. Αν όχι, από του χρόνου οι συνθήκες στους πρωταγωνιστές αλλάζουν. Έχουν ήδη αλλάξει. Το έχουν καταλάβει οι απέναντι σε όλη την σειρά. Όχι μόνο στο παρκέ, αλλά και από τα πρόσωπα και τις αντιδράσεις προπονητών και παιχτών. 

Η «εξυγίανση» απέτυχε. Τσαρούχες και λοιπές δυνάμεις της «εξυγιάνσης», πλέον έχουν 2 δρόμους να ακολουθήσουν. Είτε να συνεχίσουν να εξευτελίζονται στα μάτια όλης της φίλαθλης Ελλάδας (όχι οτι τους νοιάζει και ιδιαίτερα όπως είδαμε στον 2ο και στον 4ο τελικό), είτε να αρχίσουν να αλλάζουν γραμμή και να πράττουν ως κανονικοί διαιτητές. Θα είναι κρίμα να αποδοκιμάζονται απο όλους σε κάθε γήπεδο, ή να υπάρχουν και άλλες ομάδες πέραν Παο και άρη που να ζητάνε συνεχώς εξαιρέσεις αυτών. 

Οι μάσκες έπεσαν και επίσημα μετά τον προχτεσινό αγώνα, οπότε θα είναι φρόνιμο να ζυγίσουμε τις επιλογές και να αποφασίσουμε τι άθλημα θέλουμε να βλέπουμε. Όχι ως Παναθηναϊκοί και γαύροι, αλλά ως φίλαθλοι του αθλήματος.

Σχόλια