Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Οπαδοί και «οπαδοί»

Να βάλουμε κάποια πράγματα στη σειρά. Κατ αρχάς δεν είμαστε η Σίτυ, ούτε η Ρεάλ. Ούτε τον Κλοπ έχουμε στον πάγκο, ούτε τον Μπέλνιγχαμ στην 11αδα. Είμαστε μια ομάδα που βρήκε «ταυτότητα» πέρυσι και το κεφαλαιοποιεί αυτό φέτος. Έχουμε καταφέρει να θυμίζουμε παλιό Παναθηναϊκό καθώς αυτά τα 2 χρόνια είμαστε τον περισσότερο καιρό πρώτοι (1οι) στη βαθμολογία. Και οι αλλόθρησκοι δεν μπορούν να διαχειριστούν τον πανικό τους με την κατάσταση αυτή. Τέτοιες εκπομπές δείχνουν το άγχος τους. Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν. Γιατί εμείς οι ίδιοι μας πολεμάμε.


Είμαστε πρώτοι. ΑΚΟΜΑ. Αυτό προφανώς δεν δίνει άλλοθι και συγχωροχάρτι σε κανέναν. Στον Παναθηναϊκό οτιδήποτε άλλο, πέραν της κορυφής, είναι αποτυχία. Όμως για να φτάσεις στην επιτυχία, η βασικότερη προυπόθεση είναι να είσαι πρώτος. Το αν θα τα καταφέρεις στο τέλος, ή αν θα σε αφήσουν, είναι άλλο θέμα. Δεν είναι δυνατόν να κερδίζουμε την Μαρσέιγ και την Βιγιαρεάλ και όλοι να είναι παιχταράδες και ο Ιβάν μαέστρος και μόλις χάνουμε από τον αρούλη, να γίνεται «Καρβέλας», ο Μπερνάρντ «παλαίμαχος», ο Τζούριστις «αναιμικός» και ο Μπρινιόλι «μανταλάκιας». Δεν γίνεται να είμαστε ΑΚΟΜΑ ΠΡΩΤΟΙ και να διαβάζουμε κατάρες και ύβρεις σαν να παλεύουμε για να μην υποβιβαστούμε. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΛΕΥΑΖΕΤΕ είναι αυτοί που είναι ΠΡΩΤΟΙ ακόμα στο πρωτάθλημα και αυτοί που έχουν παίξει 10 αγώνες στην ευρώπη με 2 προκρίσεις και ομίλους Europa. Δεν έχουμε ούτε το ρόστερ της Σίτυ, ούτε τα λεφτά της.  

Γίναμε οπαδοί της νίκης και φαίνεται σε διάφορες «παναθηναϊκές» σελίδες από τον οχετό των σχολίων που διαβάζεις. Οι παίχτες που πριν από έναν μήνα ήταν άρχοντες, τώρα είναι σκουπίδια. Και αυτά τα γραφουν βαζελάκια που στηρίζουν μόνο στις νίκες, θέλουν εισιτήριο στο Οακα για να δουν ευρώπη και πριν απο 3 χρονια που ήμασταν 10οι δεν ήξεραν ούτε ποιον έχουμε τέρμα και που παίζουμε. 

Τα ίδια θα συμβούν και στο μπάσκετ. Θα κάνει κάποια στιγμή κοιλιά η ομάδα με 2-3 ήττες σερί στην ευρωλίγδα και ο «Σουλτάνος» θα γίνει «ταβερνιάρης», ο Σλούκας από «ηγέτης» θα γίνει «υπερεκτιμημένος», ο Λεσόρ από «κτήνος» θα γίνει «κριάρι» και ο Γκριγκόνις από «killer» θα γίνει «μικρή λουλού», να φύγουν όλοι αυτοί και να πάρουμε άλλους καλύτερους. Ήδη για χτες, αν διαβάσει κάποιος τα σχόλια θα νομίζει οτι ήμασταν τραγικοί με τον Κολοσσό ενώ στην ουσία σε όλο τον αγώνα ΟΥΔΕΠΟΤΕ κινδυνεύσαμε, η δε διαφορά ήταν από το +16 στο ημίχρονο (28-44) μέχρι το +14 (60-74) στο 35ο λεπτό. Στο δε τελευταίο λεπτό ήταν στο +10 (71-81), μέχρι να «χαλαρώσουμε» για 55 δεύτερα και να γίνει το τελικό 78-81. Σαφώς και υπήρξαν παίχτες που ήταν κακοί, αλλά θα συμβεί και άλλες φορές αυτό.    

Αν θέλετε να στηρίξετε, δείξτε υπομονή. ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, όχι στις νίκες. Έτσι είναι ο αθλητισμός, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, έχει γκέλες, έχει λάθη, έχει κακές βραδιές. Αυτά συμβαίνουν. ΠΑΝΤΟΥ. Αλλιως η Παρί θα ήταν 10 χρόνια αήττητη και με 10 νταμπλ και 10 Τσάμπιονς Λιγκ στο παλμαρέ της. Αλλά δεν είναι... Φοβερό ε?

ΝΑΙ στην κριτική, ΟΧΙ στην ισοπέδωση. 

Αν δεν αντέχετε μία άτυχη ή μία κακή εμφάνιση, μπορείτε να γίνετε οπαδοί της Σίτυ. Βέβαια και τότε αν γκελάρει με την Μπράιτον και την περάσει η Άρσεναλ για 1 βαθμό θα ζητάτε να φύγει ο «άμπαλος» Χάαλαντ και να παραιτηθεί ο «τσουκου - τσουκου Πεπ». Στηρίξτε την ομάδα. Δεν χρειάζεται να γράψετε οτι «όλοι σήμερα ήταν φανταστικοί, έπρεπε να κερδίσουμε με 0-4, μας έσφαξε το κοράκι», αλλά να καταλάβετε οτι η πραγματικότητα θα έχει και κακές βραδιές όπου η ομάδα ΔΕΝ θα τραβήξει.

 Δεν είμαστε τυφλοί, ούτε άσχετοι. Δεν παίζεις καλά, συμβαίνει. Και μία και δύο φορές. Και δεν θα βάζουμε σε κάθε αγώνα 3 και 4 γκολ. Ναι, έκανε λάθος ο Μπρινιόλι. Κρεμάστε τον. Έκανε λάθη και ο Ιβάν. Διώχτε τον και φέρτε τον Μπιέλσα. Ναι, ήταν μέτριος ο Τζούρι. Πάρτε του την φανέλα να μην ξαναπαίξει. Έκανε «τσαφ» ο Κότσιρας. Στείλτε τον πίσω στην Τρίπολη. Καμία ασυλία, αλλά και καμία ισοπέδωση.

Έτσι συμβαίνει παγκοσμίως στο ποδόσφαιρο, εκτός από το Ελλαδιστάν όπου ο γαύρος ήταν πρωταθλητής από τον Νοέμβριο. Δύο χρόνια είμαστε εμείς πρώτοι τέτοια εποχή και αντί να είμαστε μαζί με την ομάδα, είμαστε απέναντι. Όλοι έχουν ταβάνι και ο προπονητής και οι παίχτες. Αυτοί που δεν έχουν, είναι οι οπαδοί. «Φάγαμε» στα μούτρα Πογιάτος και Φάμπρι και μας κακοφαίνεται το οτι είμαστε πρώτοι με 1 πόντο διαφορά και όχι με 4. Μπορεί και να μην μας αξίζει τελικά να είμαστε. Και τέτοιες εκμπομπές όπως στην φωτογραφία, αντί να τις χλευάζουμε τους δίνουμε σημασία και τα βαζελάκια συμφωνούν.

Σχόλια

  1. Πρωτος στο γηπεδο ο Ολυμπιακος σε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ? ΣΕ ΟΛΑ τα στατιστικα πρωτοι ειμαστε εμεις και αυτο προφανως δεν αρεσει στους υπολοιπους. Χθες χασαμε δικαια γιατι δεν ημασταν αποτελεσματικοι. Τελεια και παυλα,συνεχιζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πρόβατα λατρεύουν την πρασινάδα πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου