Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

O πλουσιότερος Δήμος της Ευρώπης!

Από την Πέμπτη (24/02/2022) η Ελλάδα απέκτησε τον πλουσιότερο Δήμο της Ευρώπης. Ένας Δήμος που  ήταν απλά ιδιοκτήτης σε ένα οικόπεδο στο κέντρο της Αθήνας και αίφνης βρίσκεται ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ενός νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου (που το παραχωρεί σε Αθλητικό Όμιλο), εμπορικών χώρων (μη αθλητικών επί του γηπέδου), αθλητικών εγκαταστάσεων (που τις παραχωρεί σε Αθλητικό Όμιλο), έτερων αθλητικών εγκαταστάσεων (χωρίς να τις παραχωρήσει πουθενά), μουσείου και εντευκτηρίου. Μετά το πέρας της παραχώρησης (99 έτη), ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ στον Αθλητικό Όμιλο του επιστρέφονται για να αποφασίσει εκ νέου τι θα τα κάνει.

Εκτός από αυτά όμως, ο Δήμος από τις ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ του οικοπέδου που είχε στο κέντρο της Αθήνας (0% απο εισιτήρια, 0% απο εμπορικές χρήσεις καταστημάτων γηπέδου, 0% απο εκδηλώσεις εντός γηπέδου, 0% απο ονοματοδοσία γηπέδου, 0% απο διαφημίσεις εντός αγωνιστικού χώρου, γενικώς 0%...), βρίσκεται ξαφνικά με έσοδα όπως...

α) 15% των εσόδων από τα εισιτήρια για 50 χρόνια (Σύμβαση ΑΟ με ΔΑ και ΑΟ με ΠΑΕ παρ. 1.6.3)

β) 15% των διαφημίσεων εντός αγωνιστικού χώρου για 50 χρόνια (Σύμβαση ΑΟ με ΔΑ και ΑΟ με ΠΑΕ παρ. 1.6.4)

γ) Τα ως άνω ποσοστά τα προηγούμενα 49 έτη πηγαίνουν στον Π.Α.Ο όχι ως έσοδα, αλλά για αποπληρωμή εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ιδιοκτήτη δηλαδή του ΔΑ (Σύμβαση ΑΟ με ΔΑ και ΑΟ με ΠΑΕ παρ. 1.6.5). Άρα μετά τα 49 έτη, ο ΑΟ θα αναλάβει με ΔΙΚΑ ΤΟΥ έξοδα την συντήρηση των εγκαταστάσεων αφού το 15% των ως άνω εσόδων θα πηγαίνει στον Δήμο.  

δ) Τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του Γηπέδου με ιδιοκτήτη τον Δήμο, τα αναλαμβάνει η ΠΑΕ (Σύμβαση ΠΑΕ με ΑΟ παρ. 2.1.5). Σύμφωνα με το ieidiseis.gr , τα έξοδα συντήρησης υπολογίζονται στα 3εκ ετησίως.

ε) 90% επί των μισθωμάτων των μαγαζιών του γηπέδου και 10% από την Μπουτίκ. (Σύμβαση ΠΑΕ με ΔΑ αριθμός 30).

στ) 20% από την ονοματοδοσία για 10 χρόνια και 15% για όλα τα επόμενα χρόνια. Ως έσοδα ονοματοδοσίας λογίζονται και τα εφάπαξ αλλά και οι τακτικές ετήσιες καταβολές. (Σύμβαση ΠΑΕ με ΔΑ αριθμός 34 και 35).

ζ) Τα 2 ως άνω έσοδα θα αναπροσαρμόζονται ετησίως σύμφωνα με το 50% του ποσοστού μεταβολής του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή (τιμάριθμος) του μήνα αναπροσαρμογής σε σχέση με τον αντίστοιχο του προηγούμενου έτους (απλή δωδεκάμηνη μεταβολή), αρχής γενομένης από την έναρξη της μισθωτικής σχέσης (Σύμβαση ΠΑΕ με ΔΑ αριθμός 38). 

η) 50% από κάθε εκδήλωση (συναυλίες - εκθέσεις) στον χώρο του γηπέδου (Σύμβαση ΠΑΕ με ΔΑ αριθμός 32). 

θ) Σε περίπτωση κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης, έσοδα από 685 θέσεις (Σύμβαση ΑΟ με ΔΑ παρ. 3.2.8). Οι 15 θέσεις που υπολείπονται από τις 700, θα παραχωρηθούν στον ΠΑΟ.

ι) Έσοδα 145.000 ετησίως από τις σουίτες (Σύμβαση ΠΑΕ με ΔΑ αριθμός 31).

ια) Δυνατότητα χρήσης του γηπέδου από άλλα (!) ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής (με σύμφωνη γνώμη του ΠΑΟ), προφανώς με το κατάλληλο αντίτιμο στον Δήμο ως ιδιοκτήτη (Συμβαση ΑΟ με ΔΑ παρ. 5.4.1).

'Ολα αυτά τα ποσοστά των εσόδων στην περίπτωση της Λεωφόρου, καταλήγουν στον Σύλλογο και ΟΧΙ στον Δήμο. Αυτά τα ολίγα ενδεικτικά για τα περίφημα «ΙΔΙΑ» δικαιώματα. Ο Δήμος δηλαδή από το 1976 (νόμος 423/76) εισπράττει αυτά (ή αντίστοιχα) ποσά από τον ΑΟ και μετά από την ΠΑΕ, από την Λεωφρόρο. Κάτι που φυσικά ΔΕΝ ισχύει.

Ο δε Δήμος, βάζει μόνο τα οικόπεδα (τα οποία τα κοστολογεί όσο θέλει) και τα έξοδα κάποιων μελετών. Τα κεφάλαια των κατασκευών θα προέρχονται, για τα συνοδά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης, για το γήπεδο από κάποιο Υπουργείο (Ενέργειας ? - μέχρι στιγμής έχουμε μόνο αιτήματα και καμία έγκριση ή παραχώρηση του ποσού) και το ΠΔΕ, ενώ των εγκαταστάσεων του ΑΟ από την ΑΕΠ Ελαιώνα (τις τράπεζες του εμπορικού).

Σχόλια

  1. ν δεν ήμουν Παναθηναικός, θα έδινα συγχαρητήρια στον Μπακογιάννη για τη συμφωνία.Είναι η πρώτη φορά την ιστορία του ελληνικού κράτους,που γίνεται συμφωνία Δήμου(και με κρατική συμμετοχή) από τη μια πλευρά, με ιδιώτη από την άλλη(έστω κι αν πρόκειται για ερασιτεχνικό σωματείο) και το απόλυτο κέρδος και σε γη και σε χρήμα να το έχει ο Δήμος,με τον ''ιδιώτη'' να παίρνει ψίχουλα και να μετακινείται από καλή περιοχή σε χωματερή!Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία ρήτρα υπέρ του ''ιδιώτη'' για αθέτηση συμφωνίας με ευθύνη του Δήμου!Respect στον Μπακογιάννη αν δεν ήμουν Παναθηναικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως ολα τα λαμογια ενθεν κακειθεν ειναι καλα οργανωμενα και στηριζονται στην μα@@κια που
    δερνει τον μεσο οπαδο του Παναθηναικου (και των αλλων) και στην σιγουρη νοθεια στην ΓΣ Εχω απογοητευθει απο το IQ των νεοκοπων οπαδων μας Δυστυχως ο νονος θα επιτυχει σ΄αυτο που μας απειλησε πριν 17 χρονια θα διαλυσει τον Παναθηναικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λενε τα κομματοσκυλα οτι τα λεφτα ειναι εξασφαλισμενα τι δουλεια εχει ο δημος 2 βδομαδες πριν απο τη στ να ζητησει λεφτα απο τη περιφερεια πρασινε τομαρε θελω σχολιο πανω σε αυτο το θεμα το οποιο δεν επαιξε πουθενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου