Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Θα φτάσουν τον Διαμαντίδη, η θα φτάσουμε τα 21;

 Αν ο οσφπ κατακτήσει σήμερα το Κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ, θα φτάσει (επιτέλους) τον Δημήτρη Διαμαντίδη (10) στις κατακτήσεις, ο οποίος έχει αποσυρθεί το 2016 από την ενεργό δράση. Και θα έχει τα μισά από τον Παναθηναϊκό, που έχει ήδη 20.


Στις 9 κατακτήσεις της ομάδας του επινείου της Αθήνας, συμπεριλαμβάνεται φυσικά και αυτή του 2011 με το «βιταμινούχο» Κύπελλο (15/5/2011). 


Αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός θα φτάσει τα 21 κύπελλα, όσα έχουν μαζί ο Φώτσης (6), ο Μπατίστ (7) και ο Αλβέρτης (8). 


Το Κύπελλο ξεκίνησε ως θεσμός το 1976 με τον οσφπ να έχει 3 σερί κατακτήσεις, πετυχαίνοντας τον Παναθηναϊκό σε μία από τις ελάχιστες κακές περιόδους του. Από το 1950 μέχρι και το 1975 οι τίτλοι πρωταθλήματος μοιράζονταν σε Παναθηναϊκό και Αεκ (με εξαίρεση 1 πρωτάθλημα του οσφπ, 1 του παοκ και 3 του Πανελληνίου), αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε η διεξαγωγή της εν λόγω διοργάνωσης. 


Σε αλλες χώρες (πχ Ισπανία που ξεκίνησε το 1933) το Κύπελλο είναι από τους παλαιότερους θεσμούς. Αν υπήρχε και ο θεσμός του Σούπερ Καπ τις τελευταίες δεκαετίες (ως είθιστε στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες) και όχι από το 2020, ο Παναθηναϊκός θα είχε τριψήφιο αριθμό τροπαίων στους άντρες και όχι μόνο 68. Καλή τύχη στην ομάδα μας.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου