Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Αδερφικά «μαχαιρώματα»

Στις 11-4-1976 για την 24η αγωνιστική, ο οσφπ υποδέχτηκε τον Άρη. Το τελικό σκορ (2-1) δείχνει δύσκολη νίκη του γηπεδούχου, όμως το ρεπορτάζ του αγώνα από τον ρεπόρτερ του οσφπ δείχνει ... «άλλα κόλπα»!

«Έγιναν 5 πέναλτυ, δεν είδε κανένα ο Κολυρόπουλος» μας πληροφορεί ο αρθρογράφος. Δύο πέναλτυ υπέρ του οσφπ και τρία (3) υπέρ του Άρεως.


Η περιγραφή των φάσεων στην κριτική του αγώνα, όντως αναφέρει 5 φάσεις.  Αλλά εδώ αρχίζει η γνωστή «θωμοπουλειακή» ανάλυση. Στο 1ο πέναλτυ μας λέει οτι «ανετράπη» ο Δαβουρλής, ενώ στο 2ο οτι ο Φοιρός συγκράτησε τον Κρητικόπουλο. 


Ας δούμε όμως πως τα αναφέρει ο ίδιος (!!!) στην ροή του αγώνα. Για το πρώτο πέναλτυ αναφέρει «Ο Φοιρός μάρκαρε δυνατά τον Δαβουρλή, ο οποίος έχασε την ισορροπία του και έπεσε». Πουθενά δεν αναφέρεται οτι ανετράπη, ούτε οτι το μαρκάρισμα ήταν αντικανονικό. Για το δεύτερο αναφέρει «ο Κρητικόπουλος «βιδώθηκε» από τον Φοιρό. Ούτε τραβήγματα, ούτε ανατροπές.

Ο ίδιος ρεπόρτερ για τα πέναλτυ του Άρεως μας λέει οτι «ο Βασιλόπουλος μάρκαρε στην άκρη της μικρής περιοχής τον Ανανιάδη και τον έριξε κάτω». Εδώ η περιγραφή είναι σαφής. Ο παίχτης δεν πέφτει μόνος του, ούτε χάνει την ισορροπία του όπως ο Δαβουρλής στο 1ο πέναλτυ του Οσφπ. Στο 3ο πέναλτυ «ο Καραβίτης ανέτρεψε τον Ανανιάδη». Ούτε τον «βίδωσε», ούτε «έχασε την ισορροπία του». Στο δε πρώτο «ο Συνετόπουλος μάρκαρε και ο επιθετικός έπεσε». Ούτε εδώ «έχασε την ισορροπία του». Η λεπτομερής αναφορά των φάσεων, δεν είναι όπως την περιμένουμε. Η αλήθεια ξεφεύγει άθελά του.


Επιπλέον υπάρχει άλλη μία φάση στην οποία «ο Ανανιάδης έχασε τον βηματισμό του, αλλά τον παρενόχλησε όμως ο Συνετόπουλος». Μα, αυτή η περιγραφή θυμίζει την περιγράφη του 1ου πέναλτυ που «ζητάει» ο ρεπόρτερ για τον οσφπ. «Έχασε τον βηματισμό» στην μία περιγραφή, «έχασε την ισορροπία» στην δεύτερη.  Άθελα του ο συντάκτης μας δίνει άλλο ένα πέναλτυ υπέρ του Άρεως. Τέσσερα (4) δηλαδή.  Φυσικά το «κερασάκι» είναι η περιγραφή στο 2ο πέναλτυ του Άρεως, το οποίο στην εξέλιξη της φάσης μας δίνει το 2ο γκολ του οσφπ. Δηλαδή εκεί που θα γινόταν το 1-1, το σκορ έγινε 2-0!!! 

Αν ο οσφπ είχε υποστεί «σφαγή», θα φώναζε για την διαιτησία. Δύο (2) ολόκληρα πέναλτυ δεν πήρε (4 ήταν τα πέναλτυ στην πραγματικότητα - αλλά υπέρ του Άρη), σε έναν αγώνα που έληξε τελικά με ένα γκολ διαφορά. Αντ' αυτού όμως, ο Άρης διαμαρτύρεται και ζητάει την διαγραφή του γνωστού Κολυρόπουλου, ενώ στέλνει και τηλεγράφημα σε ΓΓΑ και ΕΠΟ.



«Όργιο» διατησίας, καταγγέλει ο Άρης, αλλά το παιχνίδι δεν τινάχτηκε στον αέρα λόγω των ... αγαθών (!) σχέσεων ανάμεσα στους παίκτες και τους οπαδούς των δύο συλλόγων! Κάπως έτσι έγινε και στο περίφημο μπαράζ του 80, που αργότερα ο μισός Άρης (Ζήνδρος, Ζελελίδης, Σεμερτζίδης, Πάλλας) «μετακόμισε» στο Φάληρο, ενώ από τότε μέχρι το 2019 συνολικά 41 παίχτες έχουν κάνει το δρομολόγιο Καραϊσκάκη - Χαριλάου!
 

ΥΓ. Παρόμοια όργια έγιναν και στον 1ο γύρο στου Χαριλάου. Άλλα δύο πέναλτυ «κατάπιε» η σφυρίχτρα του Καρβέλη, άλλο ένα άκοπο θετικό αποτέλεσμα για τον οσφπ. Business as usual.

Σχόλια