Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Λόγος - συμβόλαιο από τον Νοέμβριο.

Ο Υπουργός Τσιρίδας και Παράκρουσης εμφανίστηκε σήμερα, μετά από τον Νοέμβριο του 2020(!), για να μας ενημερώσει οτι όλα πάνε καλά και τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα. Δηλαδή ισχύουν τα ακόλουθα. 

1) Γήπεδο 40χιλ (αλλά το Μνημόνιο λέει 34χιλ)

2) Χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από ΕΕ και Εσπα (αλλά τελικά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το ΤΔΕ)

3) ΟΛΕΣ οι συμβάσεις υπογεγραμμένες το αργότερο μέχρι σήμερα 30/3 (!!!).

4) Εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη τον Μάϊο του 22 (σε 18 μήνες από τον Νοέμβριο του 20 όπως δεσμεύτηκε) 

5) Γήπεδο Ποδοσφαίρου τον Νοέμβριο του 23 (σε 36 μήνες από τον Νοέμβριο του 20 όπως δεσμεύτηκε) 

6) Κατασκευή Γηπέδου Μπάσκετ.

Οι δηλώσεις αυτές, ακολουθούν τον «καταιγισμό» των χτεσινών ειδήσεων. Δύο ημέρες πριν την παρουσίαση των συμβάσεων όλων των εμπλεομένων μερών (30/3) βάσει Μνημονίου που υπεγράφει από Παε, ΑΟ, Δημο και Υπουργείο Ανάπτυξης, συνεδρίασε εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων για να εγκρίνει την υποβολή αιτήματος - πρότασης του Δήμου Αθηναίων για παροχή 89εκ ευρώ από το Ταμείο Περιβάλλοντος που δεν ήταν στις υπογραφές του Μνημονίου. Και μάλιστα με ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ χρονική κατανομή των ποσών, με ότι συνεπάγεται αυτό. 

Η επόμενη «φοβερή» είδηση είναι το ποσόν των 88.915.440εκ ευρώ που ζητάει ο Δήμος από το Υπουργείο, είναι το ίδιο ποσόν που προβλέπεται από το Μνημόνιο για γήπεδο 34χιλ θέσεων!!! Άρα και με τη  βούλα (και χωρίς την Βούλα) καλορίζικο το νέο γήπεδο των 34χιλ!

Επί της ουσίας η φοβερή και τρομερή είδηση είναι οτι ο Δήμαρχος (Μπακογιάννης) υπέβαλε αίτημα στον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής (δηλαδή τον Μπακογιάννη), για παροχή ποσού (σχεδόν) 89εκ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αίτημα το οποίο ο Πρόεδρος της Επιτροπής (Μπακογιάννης) το έκανε δεκτό (!). Υπήρχε περίπτωση δηλαδή ο Μπακογιάννης να διαφωνίσει με τον εαυτό του? Ο τελευταίος που το έκανε ήταν ο Μπους ο νεότερος που δεν φημίζεται για την εξυπνάδα του.

Tα ποσά αριθμητικά, είναι αδιάφορα. Αυτό που έχει αξία είναι οτι η χρηματοδότηση που στην αρχή ήταν εξασφαλισμένη από το Ταμείο Ανάκαμψης, πήγε στο Εσπα και τα δημόσια κονδύλια και τελικά κατέληξε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος που απείχε (ενώ θα έπρεπε να παρίσταται) στις υπογραφές του Μνημονίου. Έτσι, έντεχνα, βγαίνουν από το «κάδρο» ο Δήμαρχος και ο Τσιρίδας! Και φυσικά αν όλα τελεσφορήσουν, ποιοί θα είναι οι ανταποδοτικοί όροι που θα κληθεί να αποπληρώσει ο Παναθηναϊκός. 

Αυτό που απουσιάζει παντελώς φυσικά, είναι οι ρήτρες. Ρήτρες (οικονομικές ή ποινικές) για οτιδήποτε καθυστερεί, εφόσον όλοι οι εμπλεκόμενοι το θεωρούν σίγουρο. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί οτι όλα θα τελειώσουν είτε έγκαιρα, είτε προς όφελος του Συλλόγου. 

ΥΓ. Ισχυει και για το φετινό καλοκαίρι?

Σχόλια

  1. Aποχωρηση απο αυτη την απατη και αντικατασταση του ακαταλληλου προεδρου του ΑΟ. Με τις κλωτσιες τωρα αμεσα.Ο χρεοκοπομενος Πανιωνιος χτιζει αποκλειστικα με κρατικους πορους κλειστο 21 εκατομμυριων στη περιοχη του στην Νεα Σμυρνη! Στον Ακεφαλο συλλογο οι τσατσοι των μεγαλοκαρχαριων πανε να δεχτουν ορους που μονο καποιος που σε μισει θα εθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου