- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Όταν ένας πολιτικός ξεκινάει διάλογο με έναν δημοσιογράφο με την φράση «Ο σκοπός μας είναι να δοθούν πραγματικές απαντήσεις, σε πραγματικές ερωτήσεις», τότε είναι δικαιολογημένη η αμφιβολία όλης της συζήτησης. Θα παρατηρήσουμε τα εξής. Σημαντικότερο ρόλο διαδραματίσαν οι ερωτήσεις, παρά οι απαντήσεις. Και φυσικά η πρόθεση του ερωτώντος να πιέσει και να «πάρει» την σωστή απάντηση. Η πραγματική ερώτηση, ΑΠΑΙΤΕΙ πραγματική απάντηση. Τίμια και ειλικρινή. Και από τις 2 πλευρές.
Ας δούμε κάποιες χτεσινές ερωτήσεις.1) Ερωτηση. «Σε ποιόν θα ανήκει το Μουσείο, ποιός έχει την κυριότητα;»
Απαντηση: «Την διαχείριση θα την εχει ο Ερασιτέχνης.»
Εδώ ο ερωτών παρεμβαίνει. «ΔΕΝ ρώτησα αυτό, ρώτησα ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ».
Απαντηση: «Το Μου αναφέρει ...»
Νέα παρεμβαση. «ΔΕΝ ρώτησα αυτό, ρώτησα ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ κλπ κλπ» μέχρι να ακουστεί η σωστή απάντηση. Όποια και να είναι. αυτή. Όχι μία αόριστη ή άσχετη.
2) Ερώτηση «Πότε θα γίνει το γκρέμισμα της Λεωφόρου;»
Aπάντηση: «Πρώτα να αρχίσουμε την κατασκευή, θα συζητήσουμε ΠΟΙΑ είναι η κατάλληλη στιγμή»
Εδώ ο ερωτών παρεμβαίνει ξανά και πιέζει μέχρι να πάρει την σωστή απάντηση.
«Τι εννοείτε κύριε Δήμαρχε; Θα αναιρέσετε τον νόμο 4117/13 που αναφέρει οτι θα κατεδαφιστεί αφού παραδοθεί το γήπεδο; Το Μνημόνιο δηλαδή (αλλαγή χρονισμού έργων) είναι ισχυρότερο από τον νόμο; To Μνημόνιο που μας λέτε οτι είναι «ενδεικτικό»;
3) Ερώτηση «Η χωρητικότητα θα είναι κοντά στις 40χιλ ή στις 30χιλ;»
Απάντηση:«Η χωρητικότητα απαιτεί μελέτη και εξαρτάται απο προδιαγραφές»
Νέα παρεμβαση. «ΔΕΝ ρώτησα αυτό. Στο Παράρτημα 2 του Μνημονίου, ορίζεται γραπτά οτι το γήπεδο θα είναι 34χιλ με κόστος 88.915.440, ποσό που συμπίπτει με αυτό που θα ζητήσετε από το Υπουργείο. Αν απαιτεί μελέτη, ΓΙΑΤΙ στο Μνημόνιο αναγράφεται η συγκεκριμένη χωρητικότητα και γιατί συμπίπτει το ποσόν με αυτή;»
4) Ερώτηση. «Παραχώρηση γηπέδου για 49 η για 99 χρόνια?»
Απάντηση:«TI ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ. ΠΟΙΑ 49 ΧΡΟΝΙΑ?» Ωπ λάθος!!! Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ αμφισβητείται η περίοδος χρήσης (όχι ιδιοκτησίας φυσικά) των 99 ετων!!!
Η απάντηση ήταν «Η παραχώρηση να είναι για όσο γίνεται περισσότερο, θα μου επιτρέψετε να μιλήσω με συγκεκριμένα νούμερα αφού ολοκληρωθούν οι συμφωνίες. Συνεργαζόμαστε με την Παε και τον Ερασιτέχνη».
Εδώ ο ερωτών παρεμβαίνει ξανά. «Εννοείτε οτι αμφισβητούνται τα πολυδιαφημισμένα 99 χρόνια και μπορεί να είναι 49 όπως στις πρώτες συμβάσεις του 06, ή οπως τα 49 έτη του γηπέδου του Οσφπ; Αν είναι υποσυζήτηση, ΓΙΑΤΙ τότε το Μνημόνιο αναφέρει 99 χρόνια?»
5) Ερώτηση. «Για το τι απαντάει σε αυτούς που ρωτούν για ποιο λόγο δεν εξαντλούνται οι πιθανότητες να φτιαχτεί γήπεδο στη Λεωφόρο:
Απάντηση: «Πως και εγώ αντιλαμβάνομαι πλήρως ως Παναθηναϊκός το συναισθηματικό δέσιμο με την Λεωφόρο. Πιστεύω ότι έστω και ένας Παναθηναϊκός που έχει δει ένα ματς στη Λεωφόρο το κρατάει μέσα του.
Εδώ ο ερωτών παρεμβαίνει ξανά. «ΔΕΝ ρώτησα αυτό. Ρωτάω γιατί ΔΕΝ εξαντλούνται οι πιθανότητες να φτιαχτεί ένα γήπεδο εκεί. ΜΠΟΡΕΙ να φτιαχτεί? Γιατί ο κύριος Λαλιώτης το 2001 έλεγε οτι μπορούμε να αλλάξουμε τον ΣΔ της Λεωφόρου κατ΄εξαίρεση?»
6) Ερώτηση: «Εχει επικαιροποιηθεί το σχέδιο που είχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη για το γήπεδο ή έχουν ξεκινήσει άλλες μελέτες:
Απάντηση: «Αν μιλήσετε για οποιονδήποτε μελετητή για οποιοδήποτε έργο θα σας πει πως προφανώς όλο το μελετητικό κεφάλαιο που τυχαίνει να υπάρχει, γιατί τυχαίνει να έχεις κάτι τέτοιο, αξιοποιείται».
Εδώ ο ερωτών παρεμβαίνει ξανά. «Δηλαδή θα έχουμε ένα γήπεδο έτοιμο το 2025, μέ σχέδια και μελέτες του 2005? Θα είναι ένα στάδιο σύγχρονο, όπως λέτε συνεχώς, αλλά του 2005? Δεν θα εκπονηθούν νέα σύγχρονα σχέδια? Αν ναι, θα κοστίσουν όπως αυτά του 2005-06 δηλαδή γύρω στα 5-6εκ ευρω?»
6+1) Ερώτηση: «Μετά από 99χρόνια δεν θα ζούμε, αλλά ρωτάει ο κόσμος. Τι προβλέπεται?»
Απάντηση: «Τα ίδια έλεγαν και αυτοί που ίδρυσαν τον Παναθηναϊκό πριν πάρα πάρα πολλά χρόνια. Εμείς μπορεί να μην ζούμε, αλλά ο Παναθηναϊκός μιά χαρά θα είναι. Προφανώς θα υπάρξει πρόβλεψη»
Εδώ ο ερωτών παρεμβαίνει ξανά. «Αδιάβαστος κύριε Δήμαρχε. Οι άνθρωποι εκείνοι ΠΡΟΕΒΛΕΨΑΝ και πέτυχαν να μπει ο όρος «όσο υφίσταται», χωρίς 49 χρόνια. Αν ήταν για 49 χρόνια η χρήση, τώρα το 2021 ΔΕΝ θα συζητούσαμε για Διπλή Ανάπλαση. Ο δε Μιχάλης Παπάζογλου ανέφερε καποτε οτι τα μέλη, οι αθληταί, τα συμβούλια παρέρχονται και αντιπαρέρχονται. Ο Παναθηναϊκός, όμως, θα παραμένη επί γενεάς γενεών εις την Αιωνιότητα. Όταν λέτε θα υπάρξει πρόβλεψη, τι εννοείτε? ΠΟΙΟΣ διασφαλίζει οτι μετά το χρονικό πέρας, ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ (δηλαδή ο Δήμος) δεν θα δώσει το Δημοτικό Γήπεδο σε μία άλλη ομάδα της περιοχής που μπορεί να μεσουρανεί τοτε?
8) Ερώτηση: «Θα ψήφιζατε ναι αν ήταν μεταξύ των ψηφοφόρων στη συνέλευση και γιατί:
Απάντηση: «Και με τα δύο χέρια. Χωρίς καμία συζήτηση. Μα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
Εδώ ο ερωτών παρεμβαίνει ξανά. «Θεωρείται οτι είναι προς όφελος του Συλλόγου να χάσει το γήπεδο που έχει και έχτισε αυτός, τις εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη που έχτισε και του ανήκουν, για να έχει μόνο δικαίωμα χρήσης για άγνωστο χρόνο σε οικήματα που θα ανήκουν στον Δήμο και πιθανόν να αποπληρώσει και να συντηρει και όλο το κόστος της κατασκευής? Ποιος διασφαλίζει οτι θα έχει τα ίδια δικαιώματα δηλαδή ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ, εφόσον εσείς μιλάτε για χρήση και καταβολή μισθώματος? Ο Παναθηναϊκός για τις εμπορικές χρήσεις της Λεωφόρου (2 μπουτίκ και το καφέ) πληρώνει αντίτιμο στον Δήμο?»
Αυτές λοιπόν θα ήταν ερωτήσεις επι των ερωτήσεων για να πάρουμε απαντήσεις, επί των απαντήσεων. Και όχι να ακούμε συνεχώς «Να δώσω ένα μεγάλο μπράβο στην κυβέρνηση, να δώσω ένα μπράβο στην Παε, δεν ευλογώ τα γένια μου, να συγχαρώ τη νομική ομάδα, να .... »
Ποιά ήταν η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ερώτηση που δεν ειπώθηκε; Μα φυσικά η εξής:
«Κύριε Δήμαρχε, συνεχώς αναφέρετε οτι το Γήπεδο παραχωρείται στον Ερασιτέχνη, ΑΝΕΥ ανταλλάγματος (βάσει του Μνημονίου). Γιατί ΔΕΝ αναφέρετε οτι το Μνημόνιο γράφει οτι «η χρηματοδότηση του οποίου (Γηπέδου) όπως και των λοιπών έργων υποδομής έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, υπό την έννοια της απόσβεσης εντός 10ετίας» και οτι το ίδιο κείμενο υπάρχει και στη πρόταση που καταθέσατε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος «η χρηματοδότηση του έργου έχει όχι μόνο ανταποδοτικό χαρακτήρα υπό την έννοια της απόσβεσης εντός 10 ετίας, όσο και οικονομικό και ευρύτερα κοινωνικό». Ο Παναθηναϊκός θα παραχωρήσει το ακίνητο και το οικοδόμημα της Λεωφόρου αξίας 70εκ, ταυτόχρονα θα κάνει απόσβεση και των έργων του Ελαιώνα (όπως είπε ο Αντιπρόεδρος) , θα αναλάβει την συντήρηση, θα καταβάλει αντίτιμο σε Δήμο και Δημόσιο επί των εμπορικών χρήσεων, αλλά παρόλα αυτά θα έχει ΜΟΝΟ χρήση και αυτή χωρίς να ξέρουμε τον ακριβή χρονικό ορίζοντα; Και αυτό το αποκαλείτε «ίδια δικαιώματα»; Αυτό μας λέτε σήμερα;
Και τέλος, πως προέκυψε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, όταν το Μνημόνιο αναφέρει ως πηγή πόρων το Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικών και αφού ήταν όλα τόσο εύκολα πως εδω και τόσα χρόνια δεν το σκέφτηκαν οι προηγούμενες διοικήσεις του Συλλόγου;»
Εμείς φυσικά αδημονούμε το 2022 και το 2023 να μπούμε στα νέα μας γήπεδα, αφού τα χρονοδιαγράμματα που αναφέρονται στο Μνημόνιο (ενδεικτικό η δεσμευτικό κανείς δεν ξέρει να μας πει) θα τηρηθούν χωρίς απόκλιση όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος.
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου