Εμείς τι φταίμε που σε κάθε τάιμ-άουτ ακούμε τα δικά σας βρισίδια;

ALL lives matter

Άλλο ένα συμβάν τυφλής βίας και δολοφονίας συνέβη λίγα 24ώρα πριν. Άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, έτσι απλά επειδή κάποιος το αποφάσισε. Χωρίς να τους ξέρει, χωρίς να τον έχουν ΚΑΝ πειράξει. Ας εστιάσουμε στην αξια της ζωης. Γενικά. Όχι μόνο της ανθρώπινης. Ούτε της λευκής, ούτε της μαύρης. Ούτε των gay, ούτε των straight. Ούτε των αντρών, ούτε των γυναικών. Ούτε των πράσινων, ούτε των κόκκινων. Όλοι έχουν δικαίωμα να ζήσουν. Και με αξιοπρέπεια. Οχι να δολοφονηθούν λόγω χρώματος, πεποιηθήσεων, διαφορετικότητας. Το «πολιτισμένο ον» του πλανήτη, έχει ανάγει σε «επιστήμη» την δολοφονία, σε «τακτική» τον πόλεμο, σε «δικαίωμα» τον φόνο.


Η ζωή είναι πολύτιμη κ μοναδική. Όλων μας. Και ανθρώπων κ ζώων. Η ζωή δεν ειναι videogame να πατήσεις restart αν χάσεις, η πεθάνεις. ΔΕΝ γυρίζει πίσω. ΔΕΝ έχουμε δικαίωμα να την στερούμε, απλά επειδή μπορούμε. ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ την ζωή. Όλων των κατοίκων του πλανήτη. Η «επιβολή» σε οποιονδήποτε θα έπρεπε να είναι απλά λεκτική κ με επιχειρήματα, όχι στο δρόμο με όπλα και χρήση βίας. Όταν όμως στερείσαι επιχειρημάτων, τότε η μόνη λύση είναι η βία.

Η κίνηση των Milwaukee Bucks, ήταν αξιέπαινη. Ασχέτως κατάληξης. Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει όπως έγινε χτες, όπως γινόταν με την εκεχειρία στους ολυμπιακούς αγώνες. Όχι να χωρίζει. Και το να έχουν γνώμη οι αθλητές για συμβάντα όπως αυτά, είναι όχι μόνο λογικό αλλά και επιθυμητό.


Η λύση όμως, δεν είναι η διαμαρτυρία του Γιάννη. Η λύση είναι στην καλλιέργεια παιδείας και σεβασμού στους ανθρώπους από μικρή ηλικία, ώστε ο καθένας να μάθει να ΜΗΝ χρησιμοποιεί τα όπλα σαν να παίζει μια «πίστα» στο GTA. Να μην βλέπει τους ανθρώπους ως στόχους σε λούνα παρκ. Να μην σκέφτεται ΚΑΝ τη  πιθανότητα να πάρει το όπλο και να δολοφονίσει έτσι απλά. Επειδή δεν του άρεσε κάτι, ή κάποιος. Είτε είναι λευκός, είτε μαύρος, είτε κινέζος.

Η λύση είναι παιδεία, μόρφωση, σεβασμός, αγάπη και όχι πολιτικό, φυλετικό και θρησκευτικό μίσος των λευκών στους μαύρους, των μαύρων στους κινέζους, των χριστιανών στους Έλληνες, των ισλαμιστών στους βουδιστές. Ας ξεκινήσουν από την παιδεία κ τα σχολεία κ απο την οικογένεια και ας διδάξουν ξανά όλοι οτι ΑΓΑΠΑΜΕ την ζωή, αγαπάμε τον άνθρωπο, τα ζώα, σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων αυτών.


Η λύση βρίσκεται στην οικογένεια και στα πρώτα σχολικά χρόνια. Στην διαμόρφωση ενός σωστού χαρακτήρα γεμάτο υγεία και όχι μίσους, η αισθήματος ανωτερότητας απέναντι των άλλων. Ένα μικρό παιδάκι 2 ετών αν δει ένα άλλο παιδάκι ίδια ηλικίας διαφορετικού χρώματος, ή θρησκείας, η χώρας, θα απλώσει το χέρι και θα παίξει μαζί του. Το ίδιο θα κάνει αν δει και ένα μικρό ζώο. Θα το χαϊδέψει, δεν θα το σκοτώσει. Το πως αυτό το παιδάκι θα «μεταμορφωθεί» σε λίγα χρόνια στον Derek Vinyard του American History X, είναι αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας.

Τα πολιτικά συστήματα και οι θρησκευτικές ιδεολογίες θα έπρεπε να διδάσκουν την αγάπη, τον σεβασμό, την ισονομία, την αξιοκρατία ΟΛΩΝ των πλασμάτων του πλανήτη. Αντι αυτού, διαχωρίζουν όπως τους βολεύει τους κατοίκους της Γης. Μέχρι πριν λίγα χρόνια (για αιώνες ολόκληρους) σε πολιτικά συστήματα και σε θρησκείες «αγάπης», οι γυναίκες δεν είχαν καν δικαιώματα και οι μαύροι ήταν επίσημα δούλοι και σκλάβοι. Υπό το άγρυπνο βλέμμα των κυβερνήσεων και των θεϊκών οντοτήτων (αφού έτσι βόλευε το υπάρχον καθεστώς). Σε κάποια κράτη ισχύουν ακόμα.


Αν και όταν διαφωνούμε πολιτικά, θρησκευτικά, οπαδικά, δεν δολοφονούμε, δεν σκοτώνουμε, δεν κάνουμε πόλεμο, ΔΕΝ ... γενικώς. Ας ξεπεράσουμε τα πολιτικα κ θρησκευτικά τείχη που μας έχουν υψώσει και βλέπουμε εχθρούς παντού γύρω μας. Έχουμε ήδη διεξάγει 2 Παγκόσμιους Πολέμους και αν γίνει ο τρίτος, μάλλον δεν θα απομείνει άνθρωπος ζωντανός για να ξεκινήσει τον τέταρτο. Έχουμε καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος ενός πράσινου πλανήτη και οι περισσότεροι συνάνθρωποι μας είναι στα όρια της φτώχιας, ενώ εκατομύρια άλλοι δεν έχουν ούτε νερό, ούτε φαγητό, ούτε στέγη. Και έχουμε φτάσει στο 2020!!!

Ο πλανήτης όπως και ο παράδεισος (αναλόγως θρησκείας) μας χωράει όλους. Οφείλουμε να παραδώσουμε κάτι καλύτερο στην επόμενη γενιά από αυτό που βρήκαμε εμείς. Ας μην αποτύχουμε ξανά. Ας δημιουργήσουμε μια νέα γενιά σκεπτόμενων, ευγενικών, σωστών και λογικών ανθρώπων και όχι νεαρών ανθρώπων που θα είναι «τυφλοί» οπαδοί θρησκειών, πολιτικών συστημάτων, η ακόμα και αθλητικών ομάδων. Ας δημιουργήσουμε ανθρώπους που να αγαπάνε την ζωή και όχι τον φόνο. Στο χέρι μας είναι.

Μπορούμε.

Θέλουμε όμως?

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου