Είναι φίνα τα κορίτσια και η κούπα θα κριθεί το Σάββατο.

Ακόμη και να είχε σηκώσει το τρόπαιο!!!

Άλλη μία κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η μήπως οχι? Είναι άραγε αυτή η δήλωση του Καρεμπε (11/12/20) το 6ο τρυλικό ευρωπαϊκό κύπελλο ποδοσφαίρου? Και αν ναι, πότε σήκωσε τα προηγούμενα τέσσερα (5)? Ας διαβάσουμε προσεκτικά τι έχει δημοσιευτεί από το 1969 μέχρι επί των ημερών μας.


Στην αρχή ξεκινάμε χαλαρά.. Οτι η κάθε ομάδα έχει πιθανότητες. Λογικό. Ποδόσφαιρο είναι.

«Ξεκάθαρο αουτσάιντερ θα ήταν η ελληνική ομάδα και στις δύο περιπτώσεις. Θα είχε όμως πιθανότητες. Πολύ πιο σοβαρές από το αν οι αγώνες ήταν διπλοί.»



Μετά το ... χοντραίνουμε λίγο... Να, δείτε τι έκανε η Λυον, η Λειψία, η Σεβίλλη. Γιατί όχι και μείς δλδ?

«Αρκετά αποτελέσματα στις δύο διοργανώσεις απέδειξαν ότι ο Ολυμπιακός είχε ελπίδες, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Η Λιόν έβγαλε έξω τη Γιουβέντους και τη Μάντσεστερ Σίτι. Η Λειψία την Ατλέτικο. Κι αν θέλετε η Σεβίλλη νίκησε και τη Γιουνάιτεντ και την Ίντερ σε αγώνες που δεν ήταν το φαβορί.» 

Αφού μπει το νερό στο αυλάκι, δλδ έχουμε αποκλείσει την Γουλβς, πάμε 8αδα και αποκλείουμε την Σεβίλλη. Ποιός μας πιάνει τώρα!!!

«Γιατί, λοιπόν, να μην μπορούσε να κάνει υπερβάσεις ο Ολυμπιακός, εφόσον είχε προκριθεί στους «8». Οι πιθανότητες του θα ήταν λίγες, αλλά σε καμία περίπτωση ανύπαρκτες.»

Μετά την 8αδα, που επιτέλους περάσαμε, οι ημιτελικοί είναι εύκολοι. Πάμε τελικό. Και το σηκώνουμε. Γιατί οχι? Στον 7ο ουρανό όλοι αδέρφια. Τι εννοείς 60 χρόνια στας Ευρώπας, δεν έχουνε περάσει την 8αδα και έχουν το ίδιο «ταβάνι» με τον Πανιώνιο? Αφού το σήκωσαν το Europa!!!

«Ακόμη και να είχε φτάσει μέχρι τον τελικό της Κολωνίας. Ακόμη και να είχε σηκώσει το τρόπαιο.»

Φυσικά αυτό δεν είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο του τρύλου μας. Η συλλογή των ευρωπαϊκών ξεκινάει το ... μακρυνό 1969!!! Αύγουστος (15-8-69). Το πρώτο ευρωπαϊκό ο Παο ....ωπ σόρρυ, το τρύλο θα το φέρει.

Το πρώτο Ευρωπαϊκό (Κυπελλούχων) το 1969
«Πρώτος στόχος το Κύπελλο Κυπελλούχων» (15-8-1969). Εντάξει έφαγε 5 από την Γκόρνικ, αλλά ΑΝ την είχε αποκλείσει, αν είχε κερδίσει με 6-0 και όχι 2-2 στην έδρα του, αν είχε περάσει στους 16, μετά είχε πιθανότητες στην 8αδα. Φυσικά μετά την 8αδα, είναι πιο εύκολα. Γιατί, τι μένει μετά? Ημιτελικός και τελικός. Και σε έναν τελικό ΟΛΑ γίνονται. Ακόμη και να σηκώσει το τρόπαιο (όπως το 2020).


Το δεύτερο Ευρωπαϊκό (Κύπελλο Ουέφα) το 2007
Η συλλογή ευρωτίτλων μεγαλώνει με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ουέφα (15-1-2007). Οπότε έχει 2 διαφορετικά ευρωπαϊκά στην κατοχή του. Ένα Κυπελλούχων το 69 και ένα Ουέφα το 2007. Τι λείπει. Η κούπα με τα ... μεγάλα αυτιά (που θα αργήσει λίγο)!!!


Το τρίτο Ευρωπαϊκό (Europa League) το 2019
Επειδή όμως το Ουέφα, άλλαξε ονομασία, δεν θα μπορούσε να λείπει από την ερυθρόλευκη συλλογή. Έτσι το τρύλο σηκώνει το Europa League του 2018-19 (15/12/2018). Αφού αν φτάσει η ομάδα τελικό, ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΝΕΙ λέμε. Πως φτάνει τελικό? Μα το διαβάσετε στην αρχή του άρθρου. Τι ρωτάτε τώρα.. 3 ευρωπαϊκά εμείς, 0 όλοι οι άλλοι.


Το τέταρτο και δυσκόλοτερο όλων (Champions League) το 2020
Το τρόπαιο αυτό έρχεται το 2019-20 (9/9/2019). Έτσι γίνεται η μοναδική Ελληνική ομάδα με ΟΛΑ τα ευρωπαϊκά τρόπαια!!! Kαι η μόνη ομάδα που σηκώνει Champions League και Europa League την ίδια χρονιά!!! Μοναδικό τρυλικό φαινόμενο!!! 4 ευρωπαϊκά λέμεεεεε!


Το πέμπτο (Europa League) το 2020
Εδώ βλέπουμε μία ομάδα να κερδίζει και Europa League και Champions League την ίδια σεζόν. Το μεγαλείο σου δεν έχει τελειωμό!!! 5 ευρωπαϊκά και 2 ταυτόχρονα την ίδια σεζόν. Τι κατόρθωμα και αυτό!!! Τι άλλο να ζητήσει ένας οπαδός? 


Το έκτο (Europa League) το 2021
Πέρυσι έγινε το three-peat. Τρεις σερί τίτλοι, τρεις σερί κατακτήσεις, η Ρεάλ των Βαλκανίων. Αλλά φέτος... Φέτος (11/12/2020) ξεπέρασαν ΚΑΙ την Ρεάλ. Αυτή του 16,17,18. Πλέον με την φετινή κατάκτηση του Europa, οι 4 σερί τίτλοι και 6 συνολικά απειλούν τα ρεκόρ της Ρεάλ του 1956-60 και αυτά της Σεβίλλης των ημερών μας. Επιτέλους μία Ελληνική ομάδα με 6 κατακτήσεις στέκεται επάξια δίπλα στην Ρεάλ, την Λίβερπουλ, την Μπάρτσα, την Μίλαν κ την Μπάγερν.


Όσο και να παραμυθιάζεστε μεταξύ σας, θα δίνατε τα μισά σας πρωταθλήματα για μια φωτογραφία σαν αυτή εδώ.


Και τα άλλα μισά για μία περιγραφή σαν αυτή... "No team from Greece has ever won a european football title, but Panathinaikos of Athens are threatening to change all that"


Σχόλια

  1. "Μία είναι η μπίζνα: Ονειροκρίτης για γαύρους. Κοιμάσαι με τα τσαρούχια, ξυπνάς πρωταθλητής γαλαξία. Κι ο σβέρκος πάντα κόκκινος αστακουδί."

    Σχόλιο από αντικειμενικό αθλητικό site

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου