Ο «πατήρ» Σαραβάκος εναντίον του Παο (1965)

Σεζον 1964-65. Πλέον η κατάσταση στην κορυφή περιπλέκεται, γιατί 3 ομάδες είναι σε απόσταση αναπνοής. Την 19η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός έχει 49 βαθμούς, ο οσφπ 48 και η αεκ 45.


Την 20η αγωνιστική έχουμε επικίνδυνες «εξόδους» για τους 2 αιώνιους. Το τριφύλλι αντιμετωπίζει (για εμπορικούς λόγους) στο Καραισκάκη τον Πανιώνιο και ο οσφπ ανεβαίνει στα Τρίκαλα. Ας δούμε λίγες μέρες πριν τους αγώνες την κατάσταση. Δυο αγωνιστικές πριν (18η), αποβάλεται ο καλύτερος παίχτης και αρχηγός του Πανιωνίου, ο Θανάσης Σαραβάκος στον αγώνα με την Καλαμαριά, από τον ξένο διαιτητή. Η ποινή του ισχύει φυσικά για τον αγώνα με τον Ηρακλή, ενώ επόμενος αγώνας του Πανιωνίου είναι με τον Παναθηναϊκό (27/2/1965).


Στην εβδομάδα προ του αγώνος με τον Ηρακλή (19η αγων.), ο Πανιωνιος δεν ελπίζει σε συμμετοχή του Σαραβάκου, γιατί ΔΕΝ υπάρχει διαγραφή της ποινής του. (17/2/65 και 20/2/65).



Όντως στις 21/2/65 ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει τον Ηρακλή ΧΩΡΙΣ τον Σαραβάκο.


Αιφνιδίως την παραμονή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό (26/2/65) γίνεται .... ΘΑΥΜΑ. Ο Θανάσης Σαραβάκος ... απαλλάσεται!!! Το συντονιστικό συμβούλιο της ΕΠΟ θυμήθηκε να ασχοληθεί με το θέμα «Σαραβάκου» 2 ημέρες ΠΡΙΝ τον αγώνα με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και απάλλαξε τον Θανάση.


Έτσι ξαφνικά λοιπόν, ο Πανιώνιος ενισχύεται .... με τον αρχηγό της ομάδας του!!! (27/2/65)


Ο αγώνας διεξήχθη στις 27/2/65 με τον Σαραβάκο αρχηγό αλλά κάτω από κακές καιρικές συνθήκες καθώς έβρεχε συνεχώς. Ο Παναθηναϊκός δεν πτοείται από την βροχή και πετυχαίνει 2 τέρματα.  


Ο Πανιώνιος ξεκινάει ΧΩΡΙΣ τους τραυματίες Σκρέκη, Ντουνιά και Αθανασούλα στην 11αδα. 


Το παράδοξο του αγώνος είναι η διακοπή στο 76ο λεπτό λόγω βροχής, κάτι που συνέβαινε ΠΡΙΝ την έναρξη του αγώνα, αλλά και κατά την διάρκειά του. όπως γραφει το ρεπορτάζ από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν φαίνονταν ούτε οι γραμμές αλλά ο αγώνα ΣΥΝΕΧΙΖΟΤΑΝ κανονικά.


Ενώ λοιπόν χρειάζονταν μόλις 14 λεπτά να λήξει το «μαρτύριο», ο διαιτητής θυμήθηκε να διακόψει τον αγώνα. Με το «γράμμα του νόμου», είχε δίκιο. Με το «πνεύμα του νόμου» όταν δεν το διακόπτεις από το ημίχρονο, αφήνεις και τα 14 λεπτά να περάσουν. Η γελοιογραφία είναι χαρακτηριστική.


Την ίδια αγωνιστική το τρύλο ΧΑΝΕΙ από τα Τρίκαλα με 3-2, ενω η αεκ κερδίζει 3-1 και η κατάσταση στην κορυφή ... περιπλέκεται.



Η βαθμολογία με τον αγώνα Πανιώνιος-Παναθηναϊκός να μην υπολογίζεται αφού θα επαναληφθεί. Ένας μικρός χαμός δλδ. Ο Παναθηναϊκός με αγώνα λιγότερο έχει 49, ο οσφπ πήρε τον πόντο της ήττας και έφτασε και αυτός τους 49 και η αεκ με το 3ποντο νίκης τους 48!!!!


Την Τετάρτη μεσοβδόμαδα ορίζεται η επανάληψη του αγώνα «υδατοσφαίρισης» που διακόπηκε...


Όμως όπως διαβάζουμε ο Πανιώνιος ενισχύεται με τον Σκρέκη που αποθεραπεύτηκε, τον Αθανασούλα και τον Ντουνιά. Δλδ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ 0-0 αλλά η ομάδα του Πανιώνιου θα είναι ισχυρότερη από εκείνη της Κυριακής με 3 βασικούς παίχτες!!! Αχ αυτή πράσινη ΕΠΟ του 60, πως τα «μαγειρευε» ετσι. 


Ο αγώνας γίνεται στις 3/3/65, ο Παναθηναϊκός κερδίζει με 0-3 και εδραιώνεται στην κορυφή.



Παρότι ενισχύθηκε με τον Σαραβάκο (όλως τυχαίως μια ημέρα πριν τον πρώτο αγώνα) και αποθεραπεύτηκαν .... τάχιστα οι Σκρέκης Ντουνιάς και Αθανασούλας για τον 2ο αγώνα, το τελικό αποτέλεσμα και στους 2 αγώνες ήταν το ίδιο.


Αν αναρωτιέστε πως βρέθηκαν τόσες χιλιάδες φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στο Καραισκάκη χωρίς «αντιπάλους» στις εξέδρες, η απάντηση δίνεται την προηγούμενη μέρα. Φυσικά και υπήρχαν. «Ολυμπιακοί και Αεκτζήδες ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΙ». 

Σχόλια