Μέτρια εμφάνιση, δικαιολογημένα παράπονα...

Όταν εμείς «δεν ασχολούμασταν...» για δεκαετίες...

O γαύρος έφτασε σε τελικό Ευρωπαϊκης διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Αν αυτή η πρόταση διαβαζόταν μία δεκαετία πριν, θα ήταν ανέκδοτο. Αν την διαβάζαμε δύο δεκαετίες πριν, θα γελάγαμε μέχρι σήμερα. Αν την βλέπαμε γραμμένη τρεις δεκαετίες πριν, θα αποκαλούσαμε «τρελό» όποιον το έγραφε.

ΠΩΣ από τις ομάδες της δεκαετίας του 80 που δεν πέρναγαν 2ο γύρο, τις ομάδες της 5αρας του 90 (πλην 99), τις ομάδες του 00 που έβγαιναν 3-4ες στον όμιλο (πλην 08) και τις συνολικά 4 προκρίσεις στους 16 του Champions League (όσες και ο Παναθηναϊκός με λιγότερες από τις μισές συμμετοχές) φτάσαμε στον σημερινό τελικό?

Η απάντηση βρίσκεται στην λέξη «συνέπεια» και στην τελευταία παράγραφο του κειμένου. Ο γαύρος έχει κάνει τα μύρια όσα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εδώ τα έχετε διαβάσει δεκάδες φορές σε κείμενα που αφορούν πολλές δεκαετίες. Και πλέον τα παραδέχεται και ο ίδιος ξεδιάντροπα (βλέπε κούγιας, καραπαπάς, γαβαθιώτης). Εξάλλου ποινές δεν υπάρχουν, τσάμπα μάγκας γίνεται δηλαδή. 

Η «συνέπεια» λοιπόν των παρουσιών του (με τον Α ή Β τρόπο) ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων, του έδωσε 2 μεγάλα εφόδια. Ο Παναθηναϊκός αντίστοιχα θα πρέπει να «ματώνει» κάθε χρόνο και να περιμένει ... θαύματα, για να γίνει και αυτός «συνεπής».

Το πρώτο λοιπόν, ήταν η κατάταξη στην 5ετή βαθμολογία της Ουέφα. Oι απευθείας προκρίσεις σε ομίλους (απο τα συνεχόμενα πρωταθλήματα που ... απαξιώναμε εμείς να ασχοληθούμε), τον έβγαζαν από το άγχος των προκριματικών. Και τον φόβο της αποτυχίας - αποκλεισμού. Το πόσο σημαντικό είναι αυτό, φαίνεται από την θέση του Παναθηναϊκού ο οποίος στα χρόνια του φούζου ξεκίνησε 40ος (2012) με τον γαύρο στην 32η θέση και κατέληξε στην έναρξη της ευρωπαϊκής σεζόν 2023-24 με τον Παναθηναϊκό 251ο και τον γαύρο 46ο. 

Αυτό εξασφάλιζε στον γαύρο σχεδόν ΠΑΝΤΑ στα δύσκολα (βλέπε προκριματικά), έναν αντίπαλο του «χεριού» του. Σχεδόν πάντα υποδεέστερο και λίγες φορές ισάξιο. Στην πλειονότητα των αναμετρήσεων αυτών, η πλάστιγκα έγερνε υπέρ του γαύρου. Και φυσικά, το επόμενο βήμα ήταν η πρόκριση σε ομίλους.

Το δεύτερο ήταν «απόρροια» της «συνέπειας». Ο γαύρος παίζοντας ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ σε ομίλους, είχε αγώνες με δυνατούς αντιπάλους. Στην αρχή τα στραπάτσα ήταν βαριά και συνεχίζονται ακόμα και επί των μερών μας ακόμα και με βατούς αντιπάλους εντός και εκτός ομίλων (βλέπε Φράιμπρουγκ, Λουντογκόρετς, Καραμπάγκ). 

ΟΜΩΣ... Όσο έχεις αντιπάλους ΣΥΝΕΧΩΣ την Ρεάλ, την Γιούβε, την Μίλαν, την Γιουνάιτεντ, την Άρσεναλ, την Πόρτο αποκτάς κάτι μοναδικό. Την εμπειρία. Η οποία όταν θα βρεθείς με ίσάξιους ή ανίσχυρους αντιπάλους, θα σου μειώσει την πιθανότητα της «γκέλας». Δεν την εξαλέιφει, την μειώνει. Κάποια στιγμή δηλαδη ακόμα και με μαθηματικές πιθανότητες, θα κάνεις την υπέρβαση. Αν όχι την 1η φορά, αν όχι την 2η, κάποια στιγμή ακόμα και στα 65 χρόνια που παίζεις ευρώπη, θα την κάνεις. Ο γαύρος την έκανε φέτος. Εμείς την κάναμε νωρίτερα, το 71, το 85, το 88, το 92, το 96, το 2002, γιατί τότε είχαμε την συνέπεια εμείς.

ΟΤΑΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ 1ης θέσης στα μέσα της δεκαετίας του 90 και μάθαμε στο «καλή 2η θέση», στο «εξίσου καλή 3η θέση και όμιλο στην ευρώπη και ας είμαστε τελευταίοι εκεί», μαζί με τις αλλαγές στο σύστημα βαθμολόγησης της Ουέφα και της αλλαγής του αριθμού των ομάδων από την χώρα μας στις διοργανώσεις, βρεθήκαμε σιγά σιγά με την πλάτη στο τοίχο. Οι απευθείας προκρίσεις του γαύρου (λόγω πρωταθλημάτων), απέδωσαν καρπούς. Αντιθέτως, τα συνεχόμενα προκριματικά μαζί με την απώλεια θέσεων στην κατατάξη, ΔΕΝ απέδωσαν

Κάποια στιγμή δεν βρίσκαμε Χάιντουκ, Στέαουα, Πολόνια, Λέγκια και Μάδεργουέλ απέναντί μας, αλλά την Ατλέτικο, την Μάλαγα, την Σταντάρτ, την Μπρυζ την Μπιλμπάο και την Μπράγκα. Και φυσικά κάποια στιγμή θα γίνει η στραβή ακόμα και με την ... Οντένσε. 

Πλέον η 1η θέση στο πρωτάθλημα οδηγεί σε σειρά προκριματικών αγώνων, αλλά στην περίπτωση του γαύρου έχει ευνοικές κληρώσεις λόγω της ... «συνέπειας» και της θέσης που βρίσκεται στην κατάταξη. Η επόμενη «συνεπής» ομάδα, που δεν εγκατέλειψε άμεσα (κούλα) ή έμμεσα  (εμείς) την ευρώπη είναι η μπουγάτσα. Η οποία δύο χρόνια σερί φτάνει στην 8αδα του Κόνφερενς και πλέον ήταν στην αρχή της φετινής ευρωπαϊκής σεζόν στην 65η θέση. 

H κούλα που 2 δεκαετίες πριν μαζί με τον Παναθηναϊκό ψηλά στην Ευρώπη, πλέον βρίσκεται στην 143η θέση. Το 2011 ήταν 64η, το 2017 ήταν 208η μετά τα ... αλώνια της Γ Εθνικής. Από τότε όσο και να προσπαθεί ... απλά έφτασε στην 143η θέση φέτος. Όσοι «τράβηξαν» την πρίζα, το πλήρωσαν ακριβά στην Ευρώπη.

Η 5ετής αποχή (2013, 2018, 2019, 2020, 2021) από την ευρώπη, έφερε τον Παναθηναϊκό από τα σαλόνια στα ... αλώνια. Η κούλα με 3 χρόνια αποχή (2014-15-16) από την ευρώπη, καταποντίστηκε στην 208η θέση, εμείς με 4 χρόνια βυθιστήκαμε  στην 251η. Φέτος παρόλο που δώσαμε 12 αγώνες, παραμένουμε σχεδόν εκεί που ήμασταν (230η θέση).  Όσοι βέβαια νομίζετε οτι σε 2 χρόνια ο Παναθηναϊκός από την επιστροφή του στην Ευρώπη, θα έπρεπε να παίζει ευρωπαϊκούς τελικούς, είστε «ρομαντικά ανόητοι». ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΟΥ 2008-10, ΟΥΤΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΟΥ 2000-03. Αυτό γίνεται βήμα - βήμα. Αν ξαναγίνει ποτέ...

Τέσσερα χρόνια σερί ΕΚΤΟΣ ευρώπης, σημάινει οτι τον πρώτο χρόνο που θα αγωνιστείς ξανά, απλά θα αποκλειστείς. Όπως και έγινε. Την επόμενη σεζόν θα πας ΕΝΑ ΒΗΜΑ παραπάνω. Θα καταφέρεις να αποκλείσεις ομάδες και ΑΝ έισαι τυχερος και ικανός, να παίξεις ομίλους. Όπως και έγινε. 

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να έχεις αντιπάλους ανώτερους αντιπάλους και να κάνεις υπερβάσεις συνεχώς. Την μεθεπόμενη θα περάσεις τους ομίλους. ΟΛΑ ΑΥΤΑ με σωστό προγραμματισμό, καλό κορμό και παίχτες «μπαρουτοκαπνισμένους» από καλά πρωταθλήματα. 

Εκτός αν δώσεις ξαφνικά 250εκ για μεταγραφές και προπονητή φέρεις τον Κλοπ που φεύγει από την Λίβερπουλ. Αυτό έγινε στο τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου (αναλογικά βάλτε τα ποσά και τον προπονητή) και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα φυσικά. Το οποίο μπάσκετ ακόμα και στα «άσχημα», έπαιζε ΠΑΝΤΑ στην Euroleague.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Καλώς η κακώς. 

Ούτε οι άσκοπες και άκαιρες αλλαγές προπονητή έχουν αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές. Το παράδειγμα του γαύρου είναι τυχαίο, και φυσικά ΔΕΝ ισχύει. Ο γαύρος ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ επειδή άλλαξε τον Μαρτίνεθ με τον Καρβαλιάλ. ΑΠΕΤΥΧΕ εκείνη την στιγμή. Ο Καρβαλιάλ τον διέλυσε. Ήρθε τον Δεκέμβριο, τον «κατάλαβαν» έγκαιρα, είδαν το λάθος και έφεραν ΚΑΛΥΤΕΡΟ αρχές Φεβρουραρίου. Άλλαξε για 2η φορά προπονητή στη σεζόν δηλαδή. Και έφερε έναν γνωστό με θητεία στην Ισπανία και με ευρωπαϊκό τρόπαιο. ΠΕΡΥΣΙ το κατέκτησε. 

Την προηγούμενη σεζόν ο γαύρος ΑΛΛΑΞΕ 4 ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ (Μαρτίνεθ - Κορμπεράν - Μίτσελ - Ανιγκό) και ΑΠΕΤΥΧΕ παταγωδώς. Δηλαδή σε 2 χρόνια πέρασαν 7 προπονητές ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΕΒΔΟΜΟΣ!!! Ποσοστό επιτυχίας 1/7, δηλαδή 15%. Και αυτό το ξεχνάμε και επιλεκτικά θυμόμαστε οτι έφερε τον Μεντιλιμπάρ, για να δικαιολογήσουμε τα δικά μας τα χάλια. Τραγικό!!! 

Μόνο που τον Μεντιλιμπάρ δεν τον πρότεινε η Σάρα Καρμπονέρο που είναι φίλη του χοντρού. Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα για χάρην ευκολίας. Μπορούσαμε να φέρουμε και μεις κάποιον αντίστοιχο. Μπορούσαμε? Θέλαμε? Ρητορικές ερώτησεις... Τότε θα ήταν πετυχημένη ως κίνηση. 

Στο μπάσκετ αντίστοιχα, κανείς δεν υποστήριξε να μείνει ο Πρίφτης, ο Ράντονιτς, ή ο Βόβορας επειδή ήταν «καλά παιδιά» και δεν εξέθεταν την διοίκηση. Και παρόλο που παίζαμε με τον Νέντοβιτς και τον Χεζόνια από το ΝΒΑ, δεν σταυρώναμε τίτλο στα εγχώρια και βγαίναμε στις τελευταίες θέσεις της Euroleague. Εκεί ο κόσμος έβλεπε οτι δεν γίνεται κάτι καλό, οτι η προσπάθεια είναι ημιτελής. Εκεί οι αλλαγές προπονητών και αθλητών ήταν σωστές μεν, αλλά ΔΕΝ έφεραν αποτέλεσμα. Δεν έφταιγαν αυτοί άλλωστε. Άμεσα όχι, έμμεσα ίσως. 

Γιατί όταν είσαι στο λάθος τρένο σε όποια στάση και να κατέβεις, πάντα λάθος στάση θα είναι. Όταν μπήκαμε στο σωστό τρένο, με σωστό οδηγό και σωστά ... «βαγόνια», αυτό μπήκε στις ράγες και πήγε ... Βερολίνο και γύρισε με κούπα. Τον δρόμο τον ξέρει εδώ και δεκαετίες άλλωστε.

Τα έχουμε γράψει δεκάδες φορές. Η ποδοσφαιρική ομάδα πρέπει να προστευτεί κατ' αρχάς εξω-αγωνιστικά. ΝΑΙ, ΓΚΕΛΕΣ (με μικρές ομάδες) θα κάνουμε, είτε έχουμε τον Ιβάν στον πάγκο, είτε τον Τερίμ, είτε τον Γκμοχ. ΟΛΕΣ οι ομάδες κάνουν. ΚΑΙ ΑΤΥΧΟΙ θα είμαστε, υπήρξαν φορές πέρυσι και φέτος που τα δοκάρια μας στέρησαν την νίκη και ΕΚΤΟΣ ΦΟΡΜΑΣ θα είμαστε. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΑ. Και η Μπαγερν φέτος γκέλαρε με τον κάθε πικραμένο και η Μάντσεστερ και η Λίβερπουλ και η Γιουβέντους, αλλά δεν τις «έσφαξαν» για να έχουν παράπονα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ όμως ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΥΖΑΣ, Ο ΚΑΘΕ ΧΑΚΙΜ, Ο ΚΑΘΕ ΝΤΑΜΠΑΝΟΒΙΤΣ και να αλλοιώνει αποτελέσματα και τίτλους. Παλιότερα θυμάστε ποιοί και πως έρχονταν. Κυριολεκτικά σε αποστολή (Νίκου, Ευθυμιάδης, Παπουτσέλης, Παπαδάκος κλπ κλπ).

ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΙΤΛΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ. (Διευκρινίζεται ΞΑΝΑ οτι ΔΕΝ ζητάμε παράγκα και εύνοια, αλλά ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ παράγκα και εύνοια). Και αυτό ΔΕΝ αφορά το  αγωνιστικό κομμάτι. Και γιαυτό έγινε το συλλαλητήριο το 2008 και γιαυτό έγινε και το 2024.

ΑΦΟΥ ΛΥΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΛΟΣ, θα συζητήσουμε για τον κάθε προπονητή και τον κάθε παίχτη που έρχεται.

Η κατάληξη όλων αυτών, είναι αυτό που ζούμε τώρα. Η απραξία και η απάθεια από τα μέσα του 90, μας έφτασε στην απαξίωση 30 χρόνια αργότερα. Αυτό που γκρεμιζόταν πανεύκολα το 97 και το 98, το αφήσαμε και έγινε το τέρας του 2025. Και μας κουνάει και το δάχτυλο πλέον. Ας προσέχαμε. 

Ο κύριος λόγος που ο γαύρος έφτασε στον τελικό ΔΕΝ είναι ο Μεντιλίμπαρ, αλλά όλα όσα προηγήθηκαν για χρόνια. Ο δεύτερος λόγος, είμαστε εμείς. Και όχι φυσικά λόγω ... Γιοβάνοβιτς, αλλά λόγω της παθητικής μας στάσης, επί 30 χρόνια. Είτε ρίχνοντας αναθέματα σε προπονητές και παίχτες όταν είχαμε πολύ καλές ομάδες, είτε διαλύοντας ότι χτίζαμε με κόπο λίγα χρόνια πριν είτε λόγω «στρατηγικής», είτε λόγω τσιγκουνιάς.

ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΞΥΠΝΗΣΕΙ αυτές τις δεκαετίες, ίσως να ήμασταν εμείς στην θέση του. Όταν φτάσαμε σχεδόν στην θέση του (1985 Πρωταθλητριών - 2003 Ουέφα), η ΕΠΟ μας έκανε ότι γούσταρε και μας έγραφε κανονικά. Μας κορόιδευε μέσα στα μούτρα. Και αυτό επιβεβαιώνει τις παραπάνω προτάσεις και συμπεράσματα.

Τέλος ο τρόπος διαχείρισης επικοινωνιακά της μίας και μοναδικής πορείας του γαύρου, είναι case study. Εμείς πετάγαμε αητό και σε αυτό το κομμάτι. Όλη η Ελλάδα ασχολείται με αυτό το γεγονός εδώ και βδομάδες, το τι γίνεται σήμερα είναι σε σχέση με αυτά που γίνονταν το 1996 είναι η μέρα με τη νύχτα. 

Και φυσικά θα δείτε τι θα γίνει στα 100 χρόνια του γαύρου, όταν εμείς κρυβόμασταν και «φοβόμασταν» να κάνουμε την Αθήνα πράσινη. Δεν θέλαμε στην ουσία, «ξεπετάξαμε» 100 χρόνια ιστορίας με ένα απόγευμα στην ... Λεωφόρο. Ακόμα εκείνη την ... ταινία περιμένουμε. Τελικά το τμήμα μπάσκετ την έφτιαξε για το μπάσκετ αρκετά χρόνια αργότερα.

Όταν είχαμε τις ευκαιρίες, σε πολλούς τομείς, ΤΙΣ ΠΕΤΑΞΑΜΕ ΟΛΕΣ. Αντίθετα στο μπάσκετ, τις αξιοποιήσαμε όλες.

Σχόλια

  1. ΓΙΑ ΒΑΛΕ ΛΙΓΟ ΤΟ WEMBLEY ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ.... ΝΑ ΔΩ ΚΑΤΙ..
    ΧΩΡΑΕΙ ΑΝΕΤΑ!
    ΥΓ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΒΗΣΤΗΚΕ Η ΟΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΧΑΤΕ!
    ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ!

    ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ BLOG ΣΟΥ!
    ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΚΟΡΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο Γουέμπλει σβήστηκε ρε ΜΟΥΛΕ? Το Γουέμπλει ήταν ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ενώ σήμερα τελικός Μιλκο Καπ, δυο διοργανώσεις κάτω. Μόνο ότι μπήκες εδώ για να γράψεις αυτή τη μαλακία δείχνει όχι μόνο πόσο άμπαλος είσαι αλλά και πόσο ψυχικό πόνο σου έχουν προκαλέσει οι ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΕΣ ευρωπαικές πορείες του Παναθηναικού που δε θα φτάσεις ΠΟΤΕ. Όταν πας τελικό Τσ.Λ. και 2 ημιτελικούς Τσ.Λ. τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε βάλε στο πάτο σου τον τενεκέ για σοκολατούχο γάλα που σήκωσες.

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑ ΒΑΛΕ ΛΙΓΟ ΤΟ WEMBLEY ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ.... ΝΑ ΔΩ ΚΑΤΙ..
      ΧΩΡΑΕΙ ΑΝΕΤΑ!
      ΥΓ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΒΗΣΤΗΚΕ Η ΟΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΧΑΤΕ!
      ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ!

      ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ BLOG ΣΟΥ!
      ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΚΟΡΗ!

      Διαγραφή
  2. Σέβομαι τον πόνο σου λαγέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γω σέβομαι τη πνευματική σου αναπηρία

      Διαγραφή
    2. Μην ξαναμπείς εδώ ρε τσογλανι που είχες 7 μήνες να μπεις να γράψεις. Με την κωλαρα σας , όλο με πέναλτυ και παρατάσεις. Να βάλεις εσύ στην κωλοτρυπιδα σου το Ιντερτότο που πήρες. Και πού είσαι ;; Έλα χαμογελα 4-5 μέρες γιατί όπου να ναι σού έρχεται και το άλλο αγγούρι στο μπάσκετ.

      Διαγραφή
    3. Ρε αρουραιε εξαφανισμενε, που ήσουν 7 μήνες ;; Πού είχες χαθεί ;; Μπες πάλι στον υπονομο σου αποβρασμα

      Διαγραφή
    4. το μίλκο και στον πάτο σου λαγουδιάρα.

      Διαγραφή
    5. Εσύ που λες ότι ο συγκεκριμένος οπαδός του Ολυμπιακού έχει να σχολιάσει εδώ και 7 μήνες, τι εννοείς; Καταγράφετε τα IP Adresses των ηλεκτρονικών συσκευών; Σταμπαρισμένους έχετε κάποιους δηλαδή; Μήπως έχετε μέσο στην ΕΥΠ; Κύριοι επιθεωρητές.

      Διαγραφή
    6. @Ανωνυμος, Δεν υπάρχεις ΠΟΥΘΕΝΑ στις Ευρωπαϊκές εφημερίδες….Εισαο ανύπαρκτος και φυτοζωείς μόνο στο βρωμόίμανο σου με τα μπασταρδα της Τρούμπας.

      @Πρασινοτόμαρος, Αυτό σου έδωσε ο Βαρδινογγιανισμός …να κουβαλούν τα μούλικα ΤΟΣΑ απωθημένα από το 1971 μέχρι και το 2010 περίπου.. Τις ευκαιρίες ΕΣΥ (και οι όμοιοι σου) τις αρνήθηκες. Οταν τάμπασραδα παιξουν Δι-ηπειρωτικό ΚΑΙ όταν φέρουν Ευρωπαϊκό με την Εθνική με 8/11 παίχτες τους ΤΟΤΕ και μόνο ΤΟΤΕ θα μπορούν να μιλούν. Και σε ξανά ρωτώ…Δεν είσαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για το Γουέσλεϊ και για ΟΛΕΣ τις μετέπειτα πορείες?

      Διαγραφή
    7. Όσο και να θέλεις ΔΕΝ μπορείς δεσποινίς μου να σβήσεις τις επιτυχίες τις ομάδας μου. Απόδειξη; … ποσά χρόνια ήθελες να γράψεις το παραπάνω κείμενο; …. Άντε τώρα κάνε μου την χάρη…. Copy & Paste ξανά από κάτω

      Διαγραφή
    8. ΣΒΗΝΕ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΚΟΡΗ ΣΒΗΝΕ!!

      Διαγραφή
    9. το γουεμπλευ θα σας ΓΑΜΑΕΙ εσαει!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου