Μέτρια εμφάνιση, δικαιολογημένα παράπονα...

Αποκαθήλωση...

Ο βασιλιάς πρέπει να κάθεται σε θρόνο και να έχει στέμμα. Αν δεν τα καταφέρει μέχρι τον θρόνο, τότε «άτυπα» ο τίτλος απονέμεται σε αυτόν που έφτασε μέχρι τον θρόνο, αλλά δεν κάθισε. Το προσπάθησε ο Παναθηναϊκός το 1971, δις. Και στον τελικό του Πρωταθλητριών και στον διπλό τελικό του Διηπειρωτικού. Και στις δύο περιπτώσεις, έχασε τον θρόνο στις λεπτομέρειες...

Από τότε και έπειτα, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σοβαρό λάθος. ΟΥΔΕΠΟΤΕ θέλησε να ξεπεράσει τον εαυτό του. Απόρροια αυτού ήταν ο τελικός της δεκαετίας του 70, να γίνει ημιτελικοί της δεκαετίας του 80 και του 90 και οι ημιτελικοί της δεκαετίας του 80 και του 90 να γίνουν προημιτελικοί της δεκαετίας του 2000. Και οι προημιτελικοί της δεκαετίας του 2000 να γίνουν 16αδα του 2009 και του 2010.

Ο Παναθηναϊκός ΟΥΔΕΠΟΤΕ λειτούργησε με την φιλοσοφία του «θέλω το κάτι παραπάνω». Λειτούργησε με τη νοοτροπία «είναι καλά εδώ που είμαι, γιατί θα μπορούσε να είμαι χειρότερα». Ποτέ δεν λειτούργησε με την φιλοσοφία «είμαι καλά εδώ που είμαι, αλλά υπάρχει καλύτερο ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ».

Έφτασε 2 φορές στα ημιτελικά (85 και 96) και επαναπαύτηκε. Δεν βρήκε κίνητρο για να ξεπεράσει τον εαυτό του. Έφτασε στα προημιτελικά (2002 και 03). Και τότε επαναπαύτηκε. ΓΙΑΤΙ? Γιατί δεν τον έφτανε κανένας άλλος και αυτή η «καραμέλα«» άντεξε μέχρι το 2024. Πλέον έλιωσε. 

Έπαιρνε νταμπλ. Πήρε 2 πρωταθλήματα σερί (90 - 91 και 95 - 96). Ουδέποτε έθεσε ως στόχο να πάρει τρία (3) σερί όπως η αεχ. Ουδέποτε. Δεν διανοήθηκε καν να πάρει 4 σερί όπως ο γαύρος του Νταιφά, ή 7 όπως ο γαύρος του πράκτορα. Ευχαριστημένος με το ένα ή τα 2. Ακόμα και με το κανένα. Η νέα εφεύρεση ήταν «καλή η 2η θέση», που στο τέλος φυσικά έγινε μόνιμα τρίτη (2006, 07). Νωρίτερα ήταν και 5 θέση (81, 88, 97), 6η (83), Όσο και να ούρλιαζαν οι οπαδοί για αυτό. 

Ο Παναθηναϊκός πάντα, γκρέμιζε ότι έχτιζε. Διέλυσε την ομάδα του 84-86, διέλυσε την ομάδα του 94-96, διέλυσε την φουρνιά της Ριζούπολης, διέλυσε την διετία του 2010, διέλυσε την ομάδα του Ουζουνίδη, γενικώς καταστρέφει οτι χτίζει. Όταν ζητήθηκε η υπέρβαση για γίνει ο ημιτελικός του 85 και του 96, μία κατάκτηση τροπαίου. Η υπέρβαση αυτή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήρθε. Κάποτε ζητήθηκε από τον Μαρκαριάν ο Μάνσο για την ομαδάρα του 2002-03 και ήρθε ο Γήττας από τα Γιάννινα και φυσικά απολύθηκε και ο Μαρκαριάν.

Φανταστείτε να λειτουργούσε έτσι το μπάσκετ. Να διαβάζαμε οτι «δεν μπορούμε να χτυπήσουμε την παράγκα του πράκτορα», ή να δήλωναν οι αφοι «πήραμε ενα ευρωπαικό και 2 κύπελλα, είναι υπερ-αρκετά, μην είστε αχάριστοι που δεν παίρνουμε πρωτάθλημα».  Να φώναζε ο κόσμος για χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και η απάντηση να ήταν «στην ευρώπη πήγαμε σε 3 σερί Φ4, μην φωνάζετε». Το τμήμα αυτό λειτουργούσε αντιστρόφως από το ποδοσφαιρικό. ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Είχε 5 σερί πρωταθλήματα ο γαύρος το 93-97? Πήραμε και μεις 5 το 2017-21. Πήρε 7 η αυτοκρατορία του άρη την δεκαετία του 80? Πήραμε 9 την δεκαετία του 2000 εμείς. Πήρε ο ίδιος ο Παναθηναϊκός 3 ευρωπαικά σε 7 χρόνια (1996-2002)? Ε, θα πάρει 3, αλλά σε 5 χρόνια (2007-2011) αυτή την φορά. Ήρθε ο Βολκόφ? Την επόμενη θα έρθει ο Πάσπαλιε, την μεθεπόμενη ο Ντομινίκ. Ήρθε ο Σίσκα και ο Νίκολας? Ε, θα έρθει και ο Σάρας...

Επιτεύγματα που έμειναν στην ιστορία. ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ. Γιατί για να γίνεις πρώτος, πρέπει να το θες. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ με την 2η θέση, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΟΣ. Η νοοτροπία αυτή, γαλούχησε γεννιές οπαδών. 

Μαζί με τις σιροπιαστές πένες και όλους αυτούς που κρατάνε σε ύπνωση τον πράσινο λαό, γράφοντας συνεχώς «καλή η 2η θέση, μην φωνάζεις», «καλή η 8αδα, δεν γίνεται παραπάνω, κοίτα τον γαύρο που τρώει 7αρες», «δεν γίνεται να ξοδεύουμε συνέχεια, το μοναστήρι να είναι καλά» οι οπαδοί συνήθισαν. Έζησαν 12 χρόνια (1996-2008) με ένα πρωτάθλημα. ΔΩ-ΔΕ-ΚΑ χρόνια και οι λεχρίτες με τις «πένες» το έβλεπαν και φυσιολογικό και τους έκανε εντύπωση να διαμαρτυρηθεί κάποιος. 

Εφόσον δεν άλλαξε κάτι, ξαναέζησαν το ίδιο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αλλά σε χειρότερη μορφή. Τα 12 χρόνια, έγιναν 14 χρόνια (2010-2024) χωρίς πρωτάθλημα. ΔΕ-ΚΑ-ΤΕΣ-ΣΕ-ΡΑ χρόνια και οι κορπίτες με τις «πένες» δεν ήθελαν να κατέβει ο κόσμος να διαμαρτυρθεί. Αλλά πλέον ΔΕΝ ήθελε ούτε ο ίδιος ο απλός κόσμος. Συνήθεια - δευτέρα φύσις, που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. 

Ότι ξεφτύλα και να ζήσει αυτό το τμήμα, οι οπαδοί την ανέχονται. 28 χρόνια με 2 πρωταθλήματα, κύπελλα μετρήμενα στο ένα χέρι, ντροπιαστικοί αποκλεισμοί στο Κύπελλο Ελλάδας, υποβιβασμός που άλλαξε την τελευταία στιγμή, απώλεια της ευρώπης για 6 χρόνια συνολικά, διασυρμοί και 8ες και 11ες θέσεις, αλλά μην μιλάτε γιατί πήγαμε 2 φορές στους 8 το 2002 και το 2003.

Νομοτελειακά κάποια στιγμή λοιπόν και ο μπαοκ έφτασε στους 8 κάποια στιγμή και ο γαύρος σήκωσε κούπα. Πλέον η 4η ομάδα σε τίτλους τα τελευταία 28 χρόνια, αν δεν θελήσει  ίδια να αλλάξει την μοίρα της θα βρεθεί σε ακόμα χειρότερη θέση. Από την στιγμή που τα τελευταία 10 χρόνια, έχουν από 2 πρωταθλήματα ο παοκ και η κούλα και απο 3-4 κύπελλα ο καθένας τους, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. ΚΑΜΙΑ.

Όσοι συγκρίνετε τον τελικό του Πρωταθλητριών του 1971 με το τρόπαιο του 24 του γαύρου, κοιτάτε το δέντρο, αλλά χάνετε το δάσος. Και όσο υπάρχει αυτή η νοοτροπία «α, ο γαύρος δεν πέτυχε και κάτι σπουδαίο, εμείς κοίτα τι πετύχαμε το 71» ΔΕΝ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΟΧΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Άντε κάνα κυπελλάκι.

Κανονικά η φετινή ομάδα του ποδοσφαίρου θα πρέπει να χτιστεί για να «απαντήσει» στο φετινό ευρωπαϊκό του γαύρου, όπως χτίστηκε αυτή του μπάσκετ για να απαντήσει στα 2 σερί Φ4 του γαύρου μέχρι τότε. Να διαβάζουμε δηλώσεις και να βλέπουμε παίχτες εκ ευρώ να έρχονται.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ. 

ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.

Σχόλια

  1. Τις γραμμές από το var τις είδε κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι κι ούτε πρόκειται. Τα σφυρίγματα που πήρε μες την Αγγλία διαμαρτυρηθηκε κανείς; Όχι. Συνεπώς άξιος.

      Διαγραφή
    2. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΣ ΑΛΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ...........ΟΥΤΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΝ!

      Διαγραφή
    3. Δε θέλω να τους γ... μέσα στο σπίτι τους (δηλαδή στην ιστοσελίδα τους). Δεν έχω τέτοια πρόθεση. Άλλωστε, δημόσιο λόγο κάνουμε όλοι εδώ, ανεξαρτήτως ομάδας. Ειδάλλως, να καταργηθούν τα σχόλια. Υποτίθεται ότι έχουμε δημοκρατία και ελευθερία του λόγου. Υποτίθεται πάντοτε. Εμένα με ενοχλεί η αδικία και ο πόλεμος για τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του Ολυμπιακού. Άσε τα εγχώρια. Άντε να δεχτώ τον εγχώριο ανταγωνισμό. Ας δεχτώ τις όποιες αντιπαλότητες για τις εγχώριες διοργανώσεις.

      Όταν παίζουν όμως οι ελληνικές ομάδες Ευρώπη, εδώ μιλάμε για εκπροσώπηση του Ελληνικού αθλητισμού από ελληνικές ομάδες, ή ακόμα και από Έλληνες παίκτες ατομικά. Π.χ. Θα υποστηρίξω και τον Πετρούνια, τον Τεντόγλου, τον Τσιτσιπά. Αλλά και τους συλλόγους. Πρέπει να δώσω φερειπείν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό του μπάσκετ που πήρε Ευρωλίγκα που φέτος έκανε το Ελληνικό πρωτάθλημα δεύτερο καλύτερο μετά από τις 31 ομάδες του NBA στη δυτική ήπειρο (εννοείται συγχαρητήρια και στον Ολυμπιακό, που τον υποστηρίζω, που τερμάτισε 3ος στην Ευρωλίγκα και συνέβαλε και ο Ολυμπιακός στο να θεωρείται το Ελληνικό πρωτάθλημα ως το δεύτερο σημαντικότερο πρωτάθλημα μετά το NBA. Διότι όταν ο Αμερικάνος και ο Καναδός θα βαρεθεί να βλέπει Lakers και Boston Celtics, θα κοιτάξει ντέρμπι Παναθηναϊκού Ολυμπιακού, το πιο φανατικό ντέρμπι στο μπάσκετ. ΜΑΖΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ.

      Στο ποδόσφαιρο, ωστόσο, τα πράγματα είναι αλλιώς. Τώρα ειδικά που ο Ολυμπιακός κατέκτησε τρόπαιο, αναβάθμισε το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας μη μιλήσουμε υπό οπαδική σκοπιά. Ξέρεις τι είναι να λένε μπράβο που το Ελληνικό Πρωτάθλημα κατάφερε να πάρει ευρωπαϊκό τρόπαιο ενώ συνεχώς το κατακτούν Ισπανικές, Αγγλικές, Γερμανικές και Ιταλικές ομάδες; Big 4 υπάρχει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από το 2011 που κατέκτησε η Πόρτο το Europa League. Και ο Ολυμπιακός έσπασε το φράγμα των Βig 4. Διότι ποιοι ήταν τα φαβορί για την κατάκτηση του Conference League; Η Άστον Βίλα και η Φιορεντίνα. Κακά τα ψέματα ούτε εμείς οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί δεν πιστεύαμε ότι θα το κατακτήσει. Ίσως το είχαμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού, αλλά λέγαμε: Πώς θα τα καταφέρουμε κόντρα στην Άστον Βίλα του Έμερι, που έχει κάνει ο Έμερι το Europa League δική του λίγκα. Κι όμως ο Ολυμπιακός έσπασε το φράγμα. Του 'τυχε και στον τελικό ομάδα που έχασε πέρυσι το Conference League. Και όμως, πέτυχε. Φαντάσου ότι λένε για πλάκα οι ξένοι ότι ο Ολυμπιακός έκανε περισσότερα πράγματα απ' την Άρσεναλ και τη Τότεναμ, που όμως ξέρουμε ότι η Άρσεναλ και η Τότεναμ είναι βαριές φανέλες. Αλλά μπήκε στο προσκήνιο ο Ολυμπιακός, και άρα, το ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως λένε και κάποιοι υγιείς οπαδοί του Παναθηναϊκού, αν πραγματικά εκμεταλλευτεί το αποκορύφωμα του Ολυμπιακού, μπορεί να φτάσει τελικό Conference League και ο Παναθηναϊκός και να το κατακτήσει. Μέχρι τότε όμως, ο Ολυμπιακός έκανε το "get to the point". Στην πρώτη του συμμετοχή στο Conference League, με την πρώτη πήρε το τρόπαιο. Με την πρώτη.

      Όμως, για να μη πλατιάζω, είναι επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο που ελληνική ομάδα κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο; Φυσικά και είναι. Τώρα αν κάποιους δεν τους αρέσει επειδή αυτός που μετέτρεψε την οδό από την Ελλάδα στην υπόλοιπη Ευρώπη σε αυτοκινητόδρομο λέγεται "Ολυμπιακός", τι να πω.

      Διαγραφή

    4. Τώρα θα πουν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού: Πήρατε τρόπαιο για να αναβαθμίσετε το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τόσο πολύ νοιάζεστε για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Η απάντηση είναι: Όχι. Φυσικά και το πήρε ο Ολυμπιακός για τον ίδιο τον εαυτό του. Όμως, αυτομάτως αναβαθμίστηκε και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διότι σε ποιο πρωτάθλημα ανήκει ο Ολυμπιακός; Στο Ισπανικό, στο Αγγλικό, στο Γερμανικό, στο Ιταλικό, στο Γαλλικό; στο Πορτογαλικό, στο Ολλανδικό; Σε κανένα απ' τα παραπάνω. Στο Ελληνικό.

      Τώρα ο Παναθηναϊκός μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να αγοράσει ποιοτικότερους παίκτες, ως αιώνιος αντίπαλος του κατόχου του Conference League. Άνοιξε ευκαιρίες ο Ολυμπιακός στις ελληνικές ομάδες. Βάλε και το UEFA Youth League. Βρες μου ομάδα που να πήρε ευρωπαϊκό τρόπαιο σε άντρες και νέους σε μία χρονιά. Θα παίξει τον Αύγουστο η Κ19 του Ολυμπιακού διηπειρωτικό με τη βραζιλιάνικη Φλαμέγκο. Έτσι ανοίγεις δρόμο απ' την Ελλάδα προς τη Λατινική Αμερική. Και προσέξτε τι λέω. Λέω Ελλάδα, διότι όλες οι Ελληνικές ομάδες θα επωφεληθούν απ' αυτό, αν το χειριστούν βέβαια έξυπνα. Αυτά δε τα βλέπουν οι ατζέντηδες; Δε θα 'χουν οι ατζέντηδες μεγαλύτερη συμπάθεια προς το Ελληνικό ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον τώρα που το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει προοπτικές να γίνει ισάξιο του πορτογαλικού πρωταθλήματος (αν το εκμεταλλευτούν οι υπόλοιπες ομάδες σωστά); Βέβαια, αν έρχονται απ' τη Β' Εθνική στην Α' εθνική ομάδες για τουρισμό, τότε, άστα βράστα και φασκελοκουκούλωστα. Για να επιστρέψουμε πίσω στο θέμα, ο Ολυμπιακός κάνει καλό και στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή του σε επίπεδο ακαδημιών, στον ΠΑΟΚ. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΠ' ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

      Ελπίζω αυτά το σχόλια να μη σβηστούν, αν και πιο πιθανόν το βλέπω να ανατέλλει ο Ήλιος απ' τη δύση.

      Διαγραφή
    5. *τα σχόλια (να διορθώσω)

      Διαγραφή
    6. Δεν είμαστε λιμανισιοι εδώ να σβήνουμε σχόλια. Όταν απαξιώνατε εσείς χρόνια τις πορείες του ΠΑΟ στην Ευρώπη με διάφορα "επιχειρήματα" (δωροδοκίες, τύχη, εύνοια, δάκτυλος στα κέντρα αποφάσεων κλπ.) ήταν καλά. Με τις πρωταθλήτριες ομάδες των χωρών. Το αντίθετο τώρα δεν το δέχεστε. Εσείς οι ίδιοι το αποκαλεσατε Μιλκο καπ, ας προσέχατε να μην το λέγατε. Αλλά είπαμε, άξιος. 47 μόνοι σας και 46 όλοι μας. Πεντακάθαρα όλα όπως λέει ο Τσουκαλάς. Σωστά; Στο μπασκετακι όμως όλα είναι βρώμικα. Διότι εκεί δεν έχει κόκκινη κυριαρχία. Εκεί έχει Πανάθα.
      Ξαναλέω, εσείς οι ίδιοι το είπατε Μιλκο καπ, έτσι; Εμείς ποτέ δεν υποβαθμισαμε μια διοργάνωση και μετά να γυρίσουμε τη μπιφτέκα όπως μας βολεύει. Στο λιμάνι έχετε βέβαια άλλες πρακτικές.

      Διαγραφή
    7. Κι άλλος ομοϊδεάτης σου.... https://x.com/Marka2free/status/1796666798181359896

      Διαγραφή
  2. Ο Παναθηναϊκός στόχευε μόνιμα ψηλά κυρίως στο πρωταθλητριών, δεν ήταν εύκολο. Να γίνει εννοείται στόχος το μίλκο καπ αλλά με ποια διοίκηση; του φούζου; σοβαρολογούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήρεμα. Ποια αποκαθήλωση ; Οι gayροι είναι μόνο για δούλεμα. Μέχρι και ο Εθνικός Άχνας έχει κατακτήσει το Ιντερτότο. Καλά τους τρόλαρε η Βίσση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΒΑΛΕ ΛΙΓΟ ΤΟ WEMBLEY ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ.... ΝΑ ΔΩ ΚΑΤΙ..
      ΧΩΡΑΕΙ ΑΝΕΤΑ!
      ΥΓ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΒΗΣΤΗΚΕ Η ΟΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΧΑΤΕ!
      ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ!

      Διαγραφή
    2. Μην προπαγανδίζεις. Στο κύπελλο Ιντερτότο του 2006 τον τίτλο του τελικού νικητή το πήρε η ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ και όχι ο Εθνικός Άχνας κουτοπονηρούλη φαρισαίε. Δεν τα λέω εγώ. Η βικιπαίδεια. https://en.m.wikipedia.org/wiki/2006_UEFA_Intertoto_Cup Γιατί ο αντικειμενικός γνώστης μιλάει με 100% αλήθειες και όχι αλά καρτ επιλεκτικές μισές αλήθειες. Μισή αλήθεια = ολόκληρο ψέμα

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ κι εγώ με τον οπαδό του Ολυμπιακού ότι το Wembley του 1971 ΣΒΗΣΤΗΚΕ από το ΑΕΚ Arena του 2024. Ίσως πιο σωστή η φράση "ΕΠΙΣΚΙΑΣΤΗΚΕ". Διότι ο Ολυμπιακός έκανε το λεγόμενο "get to the point" στην Ευρώπη. Στο κέντρο του στόχου που είναι η κατάκτηση κούπας, έστω κι αν είναι 3ης ευρωπαϊκής βαθμίδας. Οπότε, ναι. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

      Διαγραφή
    4. Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΜΑΘΕ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΑΠΌ ΈΝΑ ΌΝΟΜΑ: PANATHINAIKOS. Η ΕΥΡΏΠΗ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 2004 ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΉ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΠΟΔΟΣΦΑΊΡΟΥ ΔΕΝ ΕΊΧΕΣ ΟΎΤΕ ΈΝΑΝ ΠΑΊΚΤΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΉΣ ΠΑΡΆ ΤΑ ΣΥΝΕΧΌΜΕΝΑ ΠΕΤΣΙΝΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΊΝΑΝΕ. ΠΉΡΕΣ ΕΝΑ ΤΡΌΠΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΟΝΟΜΆΣΕΙ ΜΙΛΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΟΠΩΣ ΣΕ ΒΌΛΕΨΕ ΤΑ ΓΎΡΙΣΕΣ. ΈΤΣΙ ΈΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΕΚΕΊ ΣΤΗΝ ΤΡΟΎΜΠΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΊ. Η ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΖΌΝ ΕΊΝΑΙ ΣΤΟ ΜΠΆΣΚΕΤ. ΚΆΤΣΕ ΑΠΌΛΑΥΣΕ ΤΟΝ ΕΦΤΑΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΎΓΜΑΤΆ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΆΣΕΤΕ ΠΟΤΈ ΤΩΝ ΠΟΤΏΝ.

      Διαγραφή
    5. https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2004_squads

      Αυτή εδώ η πηγή αναφέρει σε ποιες ομάδες έπαιζαν τον Ιούνιο του 2004 οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας στην τελική φάση, δηλαδή απ' τους ομίλους του Euro μέχρι την κατάκτησή του. Πρώτα απ' όλα, προπονητής της Εθνικής Ελλάδας ήταν ο Όττο Ρεχάγκελ, που σημαίνει ότι δε θα 'ταν προπονητής από κάποιον σύλλογο (υπάρχει το ασυμβίβαστο μεταξύ εθνικών ομάδων και συλλόγων). Δεν είναι άσχετο αυτό που λέω, διότι αν π.χ. ήταν ο Γιτζάκ Σουμ, τότε, θα 'χε μια βάση, ότι δηλαδή θα έπαιζε η Εθνική Ελλάδας με σύστημα του Παναθηναϊκού. Πάμε στους παίκτες. 23 παίκτες δήλωσε η Εθνική Ελλάδας, εκ των οποίων 6 έπαιζαν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, 5 με τη φανέλα της ΑΕΚ, 4 με τη φανέλα του Ολυμπιακού και οι υπόλοιποι 8 παίκτες έπαιζαν στο εξωτερικό. Δεν το λες και πράσινη κυριαρχία, βασικά, κυριαρχία από καμία ομάδα. Εγώ, προσωπικά, λέω ότι οι Έλληνες του εξωτερικού πρωταγωνίστησαν στην Εθνική Ελλάδας και να γιατί είμαι της άποψης ότι οι Έλληνες του εξωτερικού είναι καλύτεροι απ' τους Έλληνες του εσωτερικού, γενικά, σ' όλους τους τομείς.

      Τώρα θα μου πεις: Ναι, αλλά υπήρχαν και παίκτες που είχαν παίξει νωρίτερα στον Παναθηναϊκό, όπως ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Τάκης Φύσσας. Ναι, αλλά και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο Νίκος Νταμπίζας είχαν παίξει στον Ολυμπιακό νωρίτερα. Και αν μου πεις για τον Κώστα Κατσουράνη, που μετά από 5 χρόνια πήγε στον Παναθηναϊκό, θα σου πω κι εγώ για τον Αντώνη Νικοπολίδη, που έναν μήνα αργότερα πήγε στον Ολυμπιακό. Άρα, το επιχείρημά σου "ΔΕΝ ΕΊΧΕΣ ΟΎΤΕ ΈΝΑΝ ΠΑΊΚΤΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΉΣ" δεν ισχύει. Το Euro 2004 το κατέκτησε η Εθνική Ελλάδας και κανένας σύλλογος κόκκινων, πράσινων, κίτρινων, μαύρων και άλλων αποχρώσεων δεν πρέπει να το καπηλεύεται.

      Διαγραφή
    6. Και αφού σχολίασα για την εντεκάδα της Εθνικής Ελλάδας στο ανωτέρω σχόλιο, πάμε στο "Milko Cup". Όσον αφορά για τo "Milko Cup", ήταν λάθος που το 'πε ο Καραπαπάς και αρκετοί οπαδοί της ομάδας μου, το παραδέχομαι. Επί ευκαιρίας, πρέπει ν' αναφέρω το ιστορικό πλαίσιο αυτής της ατάκας: Το 2021-22, ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί απ' την Αταλάντα στους 32 του Europa League, ενώ ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε επί της Μίντιλαντ και της Γάνδης. Οι Παοκτζήδες χάρηκαν που πήγαν στους 8 του Conference League. Και τότε, τα δημοσιογραφικά σάιτ του Ολυμπιακού ανέφεραν ότι δεν είναι ίσο και όμοιο να παίζεις με την Αταλάντα και το ίδιο να παίζεις με Μίντιλαντ και Γάνδη. Έτσι, όταν ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη Μαρσέιγ και αποκλείστηκε, τα δημοσιογραφικά σάιτ του Ολυμπιακού ήταν σε φάση: "Είδατε Παοκτζήδες που παίξατε με πιο δυνατό αντίπαλο και δε μπορούσατε να συνεχίσετε πιο πέρα;".

      Ήρθε και η σεζόν 2023-24, όπου Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έφτασαν και πάλι στους 8 του Conference League. Πράγματι, ο Ολυμπιακός έκανε κωλοτούμπα όταν πήγε στους 8 του Conference League ως προς το επικοινωνιακό κομμάτι, δηλαδή αναθεώρησε τη στάση του απέναντι στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Όμως, υπάρχει ένα ελαφρυντικό με τον Ολυμπιακό, το οποίο αυτό ελαφρυντικό είναι και επίσημα ελαφρυντικό από τις 30/5/2024. Όταν κλήθηκε ο Ολυμπιακός να παίξει με τρεις ισχυρότερους αντιπάλους απ' τον ίδιο, τότε, έκανε το 3/3. Πρώτα με τη Φενερμπαχτσέ, μετά με την Άστον Βίλα και στο τέλος με τη Φιορεντίνα, ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ και μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία απ' τον Ολυμπιακό. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ μόλις έπαιξε με αντίπαλο με υψηλότερο budget και μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία, όπως η Μαρσέιγ και η Κλαμπ Μπρίζ, αποκλείστηκε και στις δύο περιπτώσεις. Τώρα θα μου πεις: Ο ΠΑΟΚ δε νίκησε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης εντός και εκτός έδρας στους ομίλους του Conference League; Και η απάντηση είναι: Και ο Ολυμπιακός νίκησε την κυπελλούχο του προηγούμενου Conference League, τη Γουέστ Χαμ στους ομίλους του Europa League στο Καραϊσκάκη. Τέσσερις υπερβάσεις ο Ολυμπιακός, μία ο ΠΑΟΚ. Αν τα μετρήσουμε σε νίκες, πέντε υπερβάσεις ο Ολυμπιακός, δύο ο ΠΑΟΚ. Και δεν ονομάσαμε το ίδιο το τρόπαιο Milko Cup, αλλά το επίπεδο ευκολίας για να φτάσεις πιο μακριά στη διοργάνωση λόγω ευκολίας αρκετών αντιπάλων (αλλά όχι όλων των αντιπάλων, διότι υπάρχουν και μερικοί δύσκολοι αντίπαλοι). Σ' αυτή τη διοργάνωση, ο Ολυμπιακός έπαιξε με τρεις δύσκολους αντιπάλους και έκανε τρεις αντίστοιχες υπερβάσεις (Φενερμπαχτσέ, Άστον Βίλα και Φιορεντίνα). Οπότε, ακόμα και αν ο Ολυμπιακός έβαλε τα γυαλιά στον ίδιο τον εαυτό του, δεν υπέστη τίποτα στο επικοινωνιακό κομμάτι. Αντιθέτως, σήκωσε επίσημο ευρωπαϊκό τρόπαιο, έστω και αν είναι τρίτης ευρωπαϊκής βαθμίδας. Δεν έφτασε απλώς μακριά ο Ολυμπιακός. Έκοψε το νήμα του τερματισμού. Κυριάρχησε στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Δεν είναι εύκολο να βγεις πρώτος στο Conference League αν έχεις μέτρια ομάδα. Το ξαναλέω: Για την πρώτη θέση μιλάμε, όχι για την όγδοη. Εξαρτάται βέβαια και απ' τις κληρώσεις, αλλά όταν κατακτάς την 1η θέση, οι κληρώσεις παίζουν (σχεδόν) μηδαμινό ρόλο για το πώς έφτασες μέχρι εκεί (εννοώ από άποψη κληρωτίδας). Πρώτο φαβορί η Άστον Βίλα; Error 404. Δεύτερο φαβορί η Φιορεντίνα; Error 404.

      Όσον αφορά για το μπάσκετ, που πας τη συζήτηση αλλού, παραδέχομαι ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερη ιστορία από τον Ολυμπιακό, στο μπάσκετ αντρών. Το τονίζω όμως, στο μπάσκετ αντρών.

      Διαγραφή
    7. 4 ολόκληρους παίκτες είχε ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδος στο έπος του 2004; Και οι υπόλοιποι άσχετοι; Και θες να συζητήσω μαζί σου; Μόνος σου τα λες. Α, πέρνα και μια βόλτα απ τις συνεντεύξεις των Αλεξανδρή, Τζόρτζεβιτς να δείτε τι έχουν δηλώσει. Έτσι για την κουβέντα. Μην κουράζεσαι μα γράφεις κατεβατα. Το πήρες, το έγραψε η ιστορία, τελείωσε. Όπως και τα 47 πρωταθλήματα. Στην Ελλάδα έτσι κι αλλιώς όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται. Η νέα δημοκρατία π.χ. είναι το πιο πετυχημένο κόμμα, κυβερνά τόσα χρόνια. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία.

      Διαγραφή
    8. Ο "μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας" έχασε όμως το πρωτάθλημα Ελλάδας το 2004 από τον Παναθηναϊκό. Εκείνη τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός ήταν πρωταθλητής Ελλάδας. Να λες ολόκληρη την αλήθεια.

      Μετά λες: "4 ολόκληρους παίκτες είχε ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας στο έπος του 2004; Και οι υπόλοιποι άσχετοι;" Πρώτον, το επιχείρημα αυτό είναι και αντιεπιχείρημα εις βάρος σου. Εγώ σου απαντώ: 6 ολόκληρους παίκτες είχε ο πρωταθλητής Ελλάδας 2004; Δεύτερον, μη συγκρίνεις συλλόγους με εθνικές ομάδες, διότι στους συλλόγους παίζουν και ΞΕΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ. Λογικά ο Γιουράι Μπούτσεκ, ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο Τζιοβάνι, ο Νέρι Καστίγιο και ο Μάρτσιν Κούζμπα μπορούσαν να παίξουν στην Εθνική Ελλάδας. Ή μήπως όχι;

      Όπως και να 'χει, τελικά τζάμπα τα γράφω. Αλλά ό,τι γράφω είναι βασισμένα σε πηγές. Όχι απ' το μυαλό μου. Τέλος πάντων. Δεν έχει νόημα να συνεχίσω την κουβέντα περί Ευρώπης. Γι' αυτό υπάρχουν το Sport24, το Gazetta, το Sdna, το Sport-fm, το Sportdog, το Sportday και άλλα πολλά αθλητικά δημοσιογραφικά σάιτ. Δεν είμαι δημοσιογράφος για να πρέπει να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες. ΑΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

      Διαγραφή
    9. Κι άλλος ομοϊδεάτης σου.... https://x.com/Marka2free/status/1796666798181359896

      Διαγραφή
    10. ΠΟΝΆΣ ΜΩΡΉ ΑΔΕΡΦΉ ΚΑΙ ΦΤΑΊΕΙ Ο DPG. ΚΛΆΨΕ ΜΩΡΉ ΧΑΜΟΥΡΑ. ΕΜΕΊΣ ΣΤ ΑΣΤΈΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΆ ΤΑ ΚΩΛΟΜΕΡΙΑ. ΒΡΏΜΕΣ ΓΑΒΡΙΈΛΕΣ.

      Διαγραφή
    11. ΕΊΣΤΕ ΑΠΌΓΟΝΟΊ, ΕΊΣΤΕ ΤΗΣ ΤΡΟΎΜΠΑΣ ΓΙΟΊ, Η ΜΑΜΆ ΕΔΏ, Ο ΜΠΑΜΠΆΣ ΕΚΕΊ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΉ

      Διαγραφή
    12. ΣΒΗΝΕ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΚΟΡΗ ΣΒΗΝΕ!!

      Διαγραφή
    13. ΓΑΜΏ ΤΗΝ ΤΡΟΎΜΠΑ ΣΟΥ ΑΠΌΓΟΝΕ

      Διαγραφή
  4. Πολυ ασχολουμεθα μ'ενα τροπαιο που με την τοτε μορφη του το εχει παρει ο Εθνικος Αχνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @george vlachos Μη λες ανακρίβειες. Στο κύπελλο Ιντερτότο του 2006 τον τίτλο του τελικού νικητή το πήρε η ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ και όχι ο Εθνικός Άχνας.
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/2006_UEFA_Intertoto_Cup

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου