Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Η Ρεάλ, τα 30χιλ μέλη και το «ήξερα από την αρχή οτι θα γίνει το γήπεδο!»

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μίμη Δομάζου δόθηκε στον Κόσμο των Σπορ την Παρασκευή. Το ηχητικό απόσπασμα είναι διαθέσιμο. Τα 3 (+1) ενδιαφέροντα σημεία είναι τα κάτωθι και είναι τα κλασικά επιχειρήματα που ακούμε εδώ και 16 μήνες, χωρίς φυσικά να έχουν κάποια πραγματική βάση.

Το πρώτο μας δείχνει την βεβαιότητα που υπήρχε, οτι το γήπεδο θα γίνει ακόμα και όταν η ψηφοφορία ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Βέβαια όταν το αποτέλεσμα ήταν οριακό (για 60 ψήφους), είναι λίγο περίεργο να υπάρχει τέτοια σιγουριά. Πόσο μάλλον όταν η κάθε πλευρά επιστράτευσε όσους ψήφους μπορούσε να βρεί, αλλά με την πλευρά του «ναι» να έχει αρκετούς επώνυμους υποστηρικτές να ΜΗΝ είναι μέλη! Η φράση «η κόρη μου είναι πρόεδρος στην ΔΑ και ήξερα από την αρχή οτι το γήπεδο θα γίνει!», ερμηνεύεται ... ποικιλοτρόπως.

Το δεύτερο σημείο είναι η βεβαιότητα της εκτόξευσης με 40 χιλιάδες θεατές σε κάθε αγώνα μέσα στο γήπεδο και 30 χιλιάδες μέλη (!). Κάτι που δεν προκύπτει από κανένα δεδομένο και συνέβη μόνο μία σεζόν (1985-86), στα 25 χρόνια που παίζουμε στο Οακα. Με αυτό το «επιχείρημα» πείστηκαν και οι περισσότεροι άλλωστε. Τις άλλες σεζόν κόβαμε αρκετά λιγότερα, ενώ από τα μέσα του 1990 ήμασταν οριακά πάνω από τις 10 χιλιάδες μέσο όρο, μέχρι που φτάσαμε στις 8χιλ του 1999. Φυσικά φύγαμε και γυρίσαμε στην Λεωφόρο, αφού μπαίναμε μέσα. 

Το παράδειγμα της Ρεάλ είναι ... κωμικό και άστοχο, καθώς η Ρεάλ ΔΕΝ έφυγε από το Μπερναμπέου στο κέντρο της Μαδρίτης όπου και αγωνίζεται από το 1947 μέχρι και σήμερα, ενώ παράλληλα μείωσε την χωρητικότητα του από 120χιλ σε 81.044! Τα δε έσοδα της Ρεαλ από τα εισιτήρια, είναι μόλις το 20% του μπάτζετ της ομάδας. Λεπτομέρεια οτι εδώ και 35 χρόνια αγωνιζόμαστε στο Οακα, πλήν ελαχίστων ετών (02-05 και 13-19) αλλά 60 χιλιάδες διαρκείας δεν είχαμε. Μάλλον κάτι άλλο κάνει καλά η Ρεάλ και μένει στο κέντρο της πόλης σε παλιό γήπεδο μειώνοντας κατά 40χιλ την χωρητικότητα, αλλά σαρώνει τα πρωταθλήματα και τα ευρωπαϊκά. Ίσως να είναι οι παλαίμαχοι της μέλη, ίσως κάτι άλλο. Ίσως να βάζει λεφτά ο πρόεδρος, ίσως να έχει πολλά έσοδα από τηλεοπτικά, ίσως να πουλάει παίχτες ακριβά (Hakimi 43εκ, Varane 40εκ, Odegaard 35εκ)... ποιός ξέρει! 

Το τρίτο είναι οτι θα ψηλώσουμε, όταν όλα τα τμήματα - πλην μπάσκετ - θα είναι εκεί, κάτι που δεν είναι αληθές καθώς τα 7500τμ δόμησης του Μνημονίου έγιναν ήδη 6883τμ και βασικά τμήματα θα απουσιάζουν (καταδύσεις - στίβος κλπ) όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Βρανόπουλος.

Το τέταρτο που είναι και το ... δωράκι, είναι οτι ο στρατηγός ΔΕΝ είναι μέλος στον Παναθηναϊκό. Άρα ΔΕΝ ψήφισε για το γήπεδο, για το μέλλον και την εκτόξευση του Παναθηναϊκού. Περίεργο, όταν καίγεται τόσο για αυτό. Μήπως θα ήταν καλύτερο παράδειγμα για όλους η σημαία του τριφυλλιού να είναι από τα πρώτα κιόλας μέλη;

Ας δούμε στο παρακάτω βίντεο την συνέντευξη.

1) Ερώτηση: Συμμετείχατε στην ψηφοφορία;

Δεν ήμουν μέλος, αλλά δεν έχει σημασία. Η κόρη μου είναι στην ΔΑ πρόεδρος και ήξερα από την αρχή οτι το γήπεδο θα γίνει!!!

2) Δημοσιογράφος: Στο σημείο αυτό να θυμηθούμε μερικές....

Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να έχουν ένα μεγάλο γήπεδο. Η Ρεάλ έχει 80χιλ γήπεδο και 70χιλ διαρκείας, Όταν θα γίνει το γήπεδο, θα έχει 40χιλιάδες και 30 χιλιάδες μέλη, φανταστείτε τι έσοδα θα έχει. Δεν είναι μόνο αυτά θα έχει και τα υπόλοιπα, να μην τα λέμε!

3) Ερώτηση: Υπεριψηφίστηκε το γήπεδο στον Βοτανικό. Πως το αντιλαμβάνεστε όλο αυτό;

Θέλω να πω ένα μπράβο στον κύριο Μπακογιάννη που έκανε τα πάντα για να γίνει αυτό το γήπεδο. O Παναθηναϊκός θα ψηλώσει. Και πως θα ψηλώσει; Oλα τα τμήματα θα είναι εκεί, μόνο το μπάσκετ θα λείπει, φαντάζεστε πόσα παιδάκια θα προπονούνται σε όλα τα τμήματα και πόσα παιδιά θα βγάλει ο Παναθηναϊκός όταν θα γινει το γήπεδο.

Σχόλια

  1. Το ήξερε από την αρχή ότι θα γίνει το γήπεδο...
    Μήπως επειδή η κόρη του είναι στο σχήμα του Μπακογιάννη στο δήμο Αθηναίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα το ειπε οτι ειναι η κορη του στο δημο

      Διαγραφή
    2. Μα πόσο καλός αυτός ο δήμος Αθηναίων πια! Πάλι καλά που τους εμπιστευθηκαμε τους ανθρωπους

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου