Διαιτητής με Κουκούλα!!!

Ημιτελικός κυπέλλου 8-4-1992. Στην καρδιά της πράσινης παράγκας. Λέμε τώρα. Αιώνιος ημιτελικός. Με οποιαδήποτε νίκη (0-0 ο πρώτος αγώνας στο κοκκινο κοτετσι) προκρίνεται το τριφύλλι. Και θα το πετύχαινε, αλλά λογάριασε χωρίς τον ... διαιτητή Κουκούλα.


Στο 66 ο Παναθηναικος κερδίζει πέναλτυ,αφού σε γύρισμα της μπάλας από τον Βαζέχα από την γραμμή του άουτ, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του αμυντικού και ανακόπτεται. Το προφανές πέναλτυ καταλογίζεται και ο Παναθηναικός με τον Σαραβάκο γραφει το 1-0.


Στο 77ο λεπτο νέο πέναλτυ στον Βαζέχα καθώς ο καραταίδης τον κρατάει εκτός περιοχής, συνεχίζει μέσα, τον αφήνει, τον ξαναπιάνει τον πετάει στο έδαφος και ακόμα πέφτοντας έχει το χέρι επάνω στον Βαζέχα. Όλοι είδαν το πέναλτυ εκτός από έναν.. Αυτόν που θα το καταλόγιζε. «Τον τραβαει ο καραταιδης, τον ριχνει κατω -παιζεται- λεει ο κυριος κουκουλας», μας περιγραφει ο εκφωνητής. Η φωτογραφία δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας.



Το παιχνίδι φτάνει στις καθυστερήσεις (δεν υπήρχαν τα 3 λεπτά για τις αλλαγές τότε) ο Σαραβάκος ανατρέπεται στο κέντρο του γηπέδου, ο εκφωνητής συμφωνεί για το φάουλ, όμως ο διαιτητής διαφωνεί. Η μπάλα πάει μπροστά και όχι πλάγια, άρα είναι καθαρό πως την έχει αγγίξει ο Μητσάρας.


Στην εξέλιξη της φάσης, μια βαθιά μπαλιά στην άμυνα του Παναθηναικού περνάει απ όλους και διεκδικείται από τσαλουχίδη και Καραγεωργίου. Ο ερυθρολευκος αμυντικος θα βρεθεί στο έδαφος ξαφνικά, όμως η μπάλα αντι να πάει προς τα εμπρός (αν την είχε βρει,οπως ειπε στις δηλωσεις του στο τελος του αγωνα) σύμφωνα με την φορά του σώματος του, καταλήγει εκτος αγωνιστικού χώρου από την γραμμή του άουτ κατι που θα συνέβαινε μόνο με παρέμβαση αμυντικού.


Φυσικά ο Κουκούλας δίνει αμέσως πέναλτυ, ο γαύρος ισοφαρίζει , κλέβει την πρόκριση και ΠΡΙΝ καν γίνει σέντρα (που αν ηταν πράσινη παραγκα θα παιζαμε μεχρι σημερα αρκει να εμπαινε γκολ) ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΗΞΗ!!!! 


Ο γνωστός Κουκούλας μας είχε δώσει δείγματα του ταλέντου του, 2 χρόνια νωρίτερα τέτοιες μέρες. Στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου, μας αποκλείει μόνος του. Είχε προηγηθεί ο πρωτος ημιτελικός (22-3-90) όπου χάσαμε (με 2-1) αλλά και με 6η και 9η κίτρινη τους Κουρμπανά και Καλιτζάκη, ενώ τραυματίστηκε ο Καλατζής.

Στην ρεβάνς (5-4-90) ο διαιτητής Κουκούλας αναλαμβάνει δράση. Ένα πεντακάθαρο πέναλτυ που κάνει ο τσιαντάκης στον Μαραγκό γίνεται γαργάρα, ένα αμφισβητούμενο του Ντέταρι στον Γεωργαμλή που βάσει των τωρινών πέναλτυ τύπου τζόρτζεβιτς και γιαννακόπουλου ήταν και αποβολή του Ντεταρι. Επιπλέον είχαμε 1 δοκάρι του Μαραγκού και 1 οφσαιτ που σφύριξε μεν ο επόπτης ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΕ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ μήπως και ισοφαρίσουν

Τέλος, τους έδωσε ένα πέναλτυ εξ επαφής (χέρι του Καλατζή από μισό μέτρο ενώ ο επόπτης έδειξε κόρνερ και η μπάλα βρήκε στο πόδι του Καλατζη), στην ίδια φάση απέβαλε και τον Κουρμπανά, ενώ μοίρασε κίτρινες στους Σαραβάκο, Μαραγκό, Καλατζή, οι οποίοι μαζί με τον αποβληθέντα Κουρμπανά έχαναν τον εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Βόλο.  (τι παράγκα είχαμε τοτε!!!?)

Το βίντεο του αγώνα




Σχόλια