Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

10+1 μύθοι για το Συλλαλητήριο

11 μύθοι που συντηρούνται μέχρι τις μέρες για το μεγαλύτερο ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που έγινε ποτέ. 30.000 πράσινοι οπαδοί συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την αγωνιστική κατάπτωση, την απαξίωση του τριφυλλιού και τον τρόπο αντιμετώπισης της ομάδας απ όλους τους φορείς (τότε) του ποδοσφαίρου. Ας τους δούμε έναν προς έναν.



1) Το Συλλαλητήριο χρηματοδοτόθηκε.

Αλήθεια? Δλδ 30.000 άνθρωποι πήραν λεφτά για να κατέβουν Κυριακή μέρα μεσημέρι στην Αλεξάνδρας? Πόσα τους έδωσαν? 100 ευρώ? 200? Πόσα? Ποιοί? Μήπως ο Θανάσης και ο Παύλος? Η αυθόρμητη αντίδραση ονομάζεται «χρηματοδοτούμενη»? Ο κόσμος αγανάκτησε απο τις σφαλιάρες και τις 4αρες εντός συνόρων και τις 5αρες στην ευρώπη. Και την παράδοση άνευ όρων στις ορεξεις του πρακτορα. 
Το 82-83 ΠΟΙΟΣ χρηματοδοτούσε τον κόσμο που έβραζε στην Λεωφορο όταν βγαίναμε 5οι και 6οι? Το 88 με την Μπρυζ ΠΟΙΟΣ χρηματοδότησε τον κόσμο που φώναζε? Το 93 με την Λεβερκούζεν? Ποιος? Ο Βγενόπουλος? Τα «Παύλο Θεε - πάρε την Παε» απο τα μέσα του 2000? Απο ποιον? Για πείτε μας. Και καλά να ήταν 2-3.000 στο συλλαλητήριο, θα είχε μια λογική, ηταν «στημένοι».  Αλλά 30.000 απ όλη την Ελλάδα? Αυτοί που το γράφουν αυτά, προφανώς ξέρουν ΠΩΣ χρηματοδοτούνται κάποιοι. Ίσως και οι ίδιοι. 

2) Στο συλλαλητήριο ήταν μόνο 8.000 κοσμος. 

Ούτε καν. Ίσως 4-5.000 να ήταν. Η Λεωφόρος από το γήπεδο ως το Πεδίο έιναι 800 - 850 μέτρα μήκος. Και άλλα 20 περίπου πλάτος (6 λωρίδες των 2,5 μέτρων για τα αυτοκίνητα + 2 πεζοδρόμια + διαχωριστικο). Άρα περίπου 16.000 τμ. Σε μία άνετη διαδήλωση χωράνε 2 άνθρωποι ανα τετραγωνικό μέτρο. Άρα χοντρά χοντρά 30.000 κατέβηκαν κυριακή μεσημέρι. Ετσι απλά.


3) Το Συλλαλητήριο προβλήθηκε απο τα μέσα της ΠΕΚ

Χα. Χαχα. Χαχαχαχα. Οι ίδιοι οι καμεραμεν που τράβαγαν πλάνα έλεγαν οτι «Αν δεν έχει επεισόδια δεν θα προβληθεί ΠΟΥΘΕΝΑ». Την Κυριακή το βράδυ ΚΑΝΕΝΑ μεγάλο κανάλι ΔΕΝ προέβαλε ΕΙΚΟΝΕΣ απο ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ειρηνικά ΕΠΙ 4-5 ΩΡΕΣ!!! Απίστευτο! Μόνο το Τηλε-Αστυ του φαφούτη έδειξε πλάνα!

4) Το Συλλαλητήριο έδιωξε τον Τζίγκερ.

Λοιπόν.... Όταν κάποιος έχει το 90% μιας επιχείρησης και μετά απο λίγο καιρό έχει το 54,7% ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ. Παραμένει οτι και πριν. Δλδ.. ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ και υπεύθυνος για όλα. Απίστευτο ε?


5) Το Συλλαλητήριο έφερε την ΠΕΚ που άφησε χρέη δεκάδων εκ ευρω!!!

Ναι ε? Πόσων δλδ? 50? 70? 100εκ? Γιατί το 2017 ( 12 Οκτ 2017) ο Γαρρής εκ μερους του Αλαφούζου, είπε οτι ο τελευταίος παρέλαβε την ΠΑΕ με 35 εκ χρεος. Συμπεριλαμβανομένης και της κακοδιαχείρισης 2 ετών Τζιγκερ (2010-12). Κανένας δεν το διέψευσε από την προηγούμενη διοίκηση. Ολοι οι οικονομικοί  έλεγχοι του 2017-18 που έγιναν απο ΔΠΓ και 2 εταιρείες (Grand + Delloitte) έδειξαν το ίδιο. 

Μα αν άφηναν εκατοντάδες εκ ευρω και προσθέσουμε τις σεζόν «παρκάρω δεν πληρώνω», συν τις προσφυγές από το 07-08 (Γκονζάλεζ), συν τα 35 του Αλαφούζου + συν το ανοιγμα περυσι  το χρεος θα έπρεπε να είναι γυρω στα 200 εκ ευρω. Αντι αυτού το 2018 ήταν γυρω στα 70-75 εκ (τα 35 που παρέλαβε και τα 35 που δημιούργησε + συν το ανοιγμα).


Αν δεν πιστεύετε τα παραπάνω, τότε πιστέψτε αυτό...περί κακοδιαχείρισης!!!


6) Πριν το Συλλαλητήριο και την ΠΕΚ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΓΑΜΕ.

Σίγουρα... Ο Εκι μάλλον έπαιζε σε αλλον Παναθηναικο. Ακόμα διακανονισμούς κάνουμε!!! 


Ο Παναθηναικος παραδοθηκε με τρύπα σχεδόν 4 εκ ευρω. Ο Βεργής σε εξώφυλλο έλεγε για 10 εκ ευρω!!!! (για την ακριβεια 10.310.507 ευρω). Άρα υπήρχε κακοδιαχείριση ΠΡΙΝ την ΠΕΚ.

Στην δε δικαστική διαμάχη μεταξύ Τζίγκερ και Βγενόπουλου η πλευρά Τζίγκερ αποκάλυψε οτι ο Παναθηναϊκός το 2008 παραδόθηκε με ΕΛΕΙΜΜΑ 3,8 εκ ευρω!


Το δε προηγούμενο δημοσίευμα με τα ποσοστά των μεγαλομετόχων, μας πληροφορεί οτι είχαμε έλλειμμα 12εκ ευρω ΠΡΙΝ το 2008! Και πως αντιμετωπίστηκε; Φυσικά με ΑΜΚ, όπως θα γινόταν και το 2010 άλλωστε.


7) Μετά το Συλλαλητήριο, η ΠΕΚ ξοδεψε 200εκ για ενα νταμπλ

Γίναμε και λογιστές... Ο Παναθηναϊκός οφείλει να είναι πρωταθλητής σ’ όλα τα σπορ. Διαφορετικά μικραίνει. Αυτός είναι ο προορισμός του. Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός για πολλά χρόνια ήταν και είναι (πλέον) ένα αποτυχημένο προϊόν, καθώς δεν εκπληρώνει τον προορισμό και τον σκοπό του. Οι οποίοι είναι οι εξης: διεκδίκηση τίτλων στην Ελλάδα ΚΑΘΕ χρόνο, αξιοπρεπείς πορείες στην Ευρώπη ΚΑΘΕ χρόνο, δημιουργία νοοτροπίας πρωταθλητή σε διοίκηση παίχτες κόσμο και όχι ενός συλλόγου που αρέσκεται στην 3-4η θέση και σε μία «πορεία» ανά 4-5 χρόνια.

Είναι σπατάλη τα 15εκ που στοίχισε ο Σισσε? (8 εκ η Μαρσειγ και απο 2,5 ο παιχτης + 1 η υπογραφη). Μιλαμε για τον Σισσε της Λιβερπουλ με Τσαμπιονς Λιγκ!!! Ηταν 2 χρονια σερι πρωτος σκορερ στην Ελλαδα. Κανεις δεν εχει βαλει περισσοτερα απο τα 23 γκολ που εβαλε το 09-10 απο τότε. 
Τα 11,3 στον Ηρακλη, τα 2 εκ ετήσιο συμβόλαιο και 3 παιχτες πληρωμενους για τον Κωνσταντινου τι ηταν? Λιγότερα? Ποιος ηταν ο Σισσε και ποιος ο Κωνσταντινου? Αν η διοικηση αφηνει τον Μιχαλακη να φυγει ετσι ελευθερο και απο τον Σισσε των 20εκ αξία (διεθνης πλεον την Εθνικη σε Μουντιαλ, πρωτος σκορερ εδω) τον ξεπουλαει με 5 εκ και φέρνει τον...Τοτσε, δεν φταιει η ΠΕΚ. Οι δε παιχτες που ηρθαν, δεν προσεφεραν τα αναλογα και ειχαν και πανακριβα συμβολαια.

Το 2009-10, με όλους τους μετόχους παρόντες (διοίκηση Πατέρα), το κόστος συμβολαίων ποδοσφαιρικού τμήματος ήταν 23.882.964 ευρώ. Το 2010-11, με Τζίγκερ (Κωνσταντόπουλος-Γοντικας), το κόστος συμβολαίων του ποδοσφαιρικού τμήματος ανέρχεται στα 24.343.874! Ουτε καν ασχοληθηκαν να μειωσουν το κοστος, αν εβλεπαν τετοια κακοδιαχειριση απο τους ... προηγουμενους. Όταν σε λεηλατεί με την ανοχή σου μία παράγκα, υπεραξίες θα πληρώσεις.


8) Το Συλλαλητηριο έφερε τους πολυμετοχικούς που έφαγαν με χρυσά κουτάλια

Οι ιδιοι παντως εβαλαν 64 εκ ευρω για το 36% μιας χρεωμένης και παρατημένης αγωνιστικά ΠΑΕ. Τα εξοδα της ιδιας της ΠΑΕ δεν μειωθηκαν παντως το 10-11 (211.000 επαιρνε ο Γοντικας) που εφυγαν οι ...κακοι!! Μιλαμε για μια ΠΑΕ που είχε ΜΟΝΟ υπαλλήλους του μεγαλομετόχου, στους οποίους είχαν γίνει γενναίες αυξήσεις (ολως τυχαιως) πριν από την έναρξη της πολυμετοχικότητας. Ο Βγενόπουλος τοποθετησε μονο τον Αντώνη Αντωνιάδη και ο Πατέρας  (ως διεθυντη γραφειου του προεδρου) τον Στέφανο Ησαία. Οι Αντωνίου, Σαμαράς, Παπαδοσπυριδάκης, Βουτσαράς, Πέτσος, Στάμος παρεμειναν και αμείβονταν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ολοι επιλογες του Τζιγκερ. Οσοι «εφυγαν» αποζημιωθηκαν αδρα.


9) Το Συλλαλητήριο μας οδηγησε στον Αλαφουζο και στην καταντια την τωρινη.

Μα ο Τζίγκερ επέλεξε τον Αλαφούζο (της ΠΕΚ)! Αντι να δώσει την ΠΑΕ στον Βγενόπουλο (ζήταγε 25 ο Τζιγκερ, έδινε 15 ο Βγενοπουλος) και να τον εκθέσει ανεπανόρθωτα, επέλεξε 2 χρόνια μετά να την δώσει με 1 ευρω! στον Αλαφουζο. Αν προφανως ΔΕΝ τον ενδιαφερε το οικονομικό αντάλλαγμα, τοτε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ στον Βγενοπουλο ενα χρονο πριν? Γιατι? Γιατι καποιος ηθελε ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ για την ΓΗΠΕΛ και το γηπεδο. Αυτο που θα ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ 2008 στα 100 ΧΡΟΝΙΑ!!! Και ακόμα τώρα το 2023, δεν έχει χτιστεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΟΥΒΛΟ.


Ο δε Αλαφουζος  έχει βάλει σε ΑΜΚ πάνω απο 45 εκ ευρω στα τελευταία χρονια. Συνολικά γύρω στα 80 απο την αρχη, που ανέλαβε. Αν τα εβαζε απο την αρχη, θα ημασταν ανετοι. Το 2018-19 βάζει γύρω στα 20, οταν το 2017 ΔΕΝ πλήρωνε με αποτέλεσμα να έχουμε ευρωπαικό αποκλεισμό και απαγόρευση μεταγραφων!!! Αλλα το 2018 άλλαξε γνώμη και πληρώνει τα χρέη που δημιούργησε περυσι!!! Φέτος δίνει και 1εκ ως πριμ νικών, ενώ δεν έδινε 300χιλ ια τον Βέμερ. Πολύ λογικό άλλωστε!! Σταθερός στις απόψεις του.

10) Το Συλλαλητηριο εφερε την ΠΕΚ που υποσχεθηκε 1,5 εκ στον Ερασιτεχνη και δεν εδωσε μια.

Εν μέρει αλήθεια. Γιατι οταν ζητήθηκαν βιβλία και έξοδα, αυτα δεν εφτασαν ποτε. Γιατι δεν γινοταν σωστος ελεγχος και διαχειριση, ενω υπηρχαν λεφτα. Οποτε σε κανέναν Ερασιτεχνη δεν θα πήγαιναν «δώρο» εκ ευρω, γιατι καποιοι θα ξαναζήταγαν άλλα τόσα για να στέλνουν τμήματα σε ανύπαρκτους αγώνες και τουρνουά. Και φυσικα η φραση «Αν πεινας και σου δωσω ψαρι, θα συνεχισεις να πεινας αφου το φας, αν σου μαθω να ψαρευεις δεν θα πεινασεις ποτε» παρερμηνεύτηκε όπως βόλευε τα φερέφωνα. 

11) Γιατι δεν διαδηλωνει ο κοσμος και τωρα? Γιατι δεν ξυπναει?

Μα γιατι το 2008 υπηρχε διαδοχη κατασταση και φως στον οριζοντα. Και προσωπα οπως οι Παυλος-Θανασης, ο Βγενοπουλος (παλιος αθλητης ξιφασκιας και πάππου προς πάππου Παναθηναικοί), ο Πατερας (επιλογη Τζιγκερ για την προεδρια, αλλα με τον πατερα του..Πατερα να ειναι στην χρυση γενια του Γουεμπλευ γενικος αρχηγος). Ο κοσμος διαδηλωσε γιατι ειδε οραμα και ειχε πιστη  σε αυτο. Οντως νικηθηκε το συστημα και πηραμε νταμπλ. Ενταξει, καποιοι που ετρωγαν απο τις σαρκες του τριφυλλιου δεν μπορουσαν πλεον να φανε αλλο και ακομα σκουζουν. Αλλα το συστημα θελει διαρκη πολεμο. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ, μην ασχολεισαι. Θα σε φανε ομως λαχανο. Δεν υπαρχει μεση λυση. Πρεπει να επιβαλεις το 50-50. ΑΝ νομιζεις οτι θα ερθει μονο του την πεντηκοστη, μαλλον για κομμωτης κανεις. 

Πλεον ο κοσμος καταλαβαινει οτι ο Παναθηναικος ΔΕΝ μπορει. Ενιοτε εμφανιζονται επενδυτες (Arboris-τσακας-πριγκηπισσα-Τσιπιτας-ΔΓ-Ταυλανδος) και ως δια μαγειας κατι συμβαινει και. ... εξαφανιζονται. Ειτε ειναι απατεωνες ολοι αυτοι (αλλα καποιος τους εφερε), ειτε ειναι υπαρκτοι και με λεφτα, αλλα καποιος τους ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ. Σε καθε περιπτωση υπαρχει ο ... ΚΑΠΟΙΟΣ!!!

Το επόμενο συλλαλητήριο (αυτό που φωνάζουν οι γραφικοί, οι καναπεδάτοι και οι «νοσταλγοί» ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ) έγινε στις 22-9-2019 με συμμετοχή πρπ 5.000 ατόμων. Βλέπετε ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ που φώναζαν, ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ να δηλώσουν «παρων», ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΝ. Γνωστή τακτική προπαγάνδας άλλωστε. 


Επιλογος

Το Συλλαλητηριο ΑΠΕΤΥΧΕ. Απέτυχε γιατί ο στόχος ηταν να ειναι ελεύθερος και δυνατός ο Παναθηναϊκος. Και δεν συνέβη. Ο στόχος ηταν μια νεα διοίκηση στο 90% (10% ο ερασιτεχνης) και οχι 54,7% οι παλιοι και 35,3% οι νεοι. Απέτυχε γιατί η νέα διοίκηση - βραχύβια στα 2 έτη - κρίθηκε ένοχη, γιατί ... ΠΕΤΥΧΕ! Πέτυχε να επιβάλει το 50-50 την δεύτερη σεζόν, πέτυχε να κατακτήσει νταμπλ σε 2 χρόνια μέσα (ενώ άλλες προσπάθειες είτε πήραν περισσότερο, είτε κόστισαν το ίδιο αλλά ΑΠΕΤΥΧΑΝ), πέτυχε να μας πάει 2 χρονιές σερί στους 16 της Ευρώπης. 

Παρέλαβε η παλιά (ως εγγυήτρια) που φυσικά...ΑΠΕΤΥΧΕ και αγωνιστικά και διοικητικά. Και μετά την σκηνοθετημένη αποχώρηση 3 στελεχών στην ΑΜΚ (νωρίτερα με την μη καταβολή του ποσού σε αυτή, με δικαιολογίες του στυλ θα βάλω του 33% του 33%!!!) μας παρέδωσε στον Αλαφούζο (αυτόν που ήταν από τα βασικά ιδρυτικά μέλη της ΠΕΚ, αλλά μετά όταν μπήκαν τα λεφτά ... εξαφανίστηκε)! 



Απέτυχε γιατί δεν ένωσε όλο τον κόσμο, γιατι οι βολεμένοι ήθελαν ακόμα να «τρώνε» και έσπειραν την διχόνοια. Απέτυχε γιατι τα οποια οικονομικά λάθη, ή διοικητικά, ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΑ να συμβούν σε 2 χρόνια με πολυμετοχικό σχήμα. Υπομονή ήθελε και επιμονή. Και ο Αλαφουζος τα 3 πρώτα χρόνια με 1 κυπελλο, 1 πρωτάθλημα που του έκλεψαν, ομίλους Γιουροπα, μείωση του χρεους και αγορασμένο προπονητικό μια χαρά τα έκανε. Μετά ομως το 2015, η συνολικη αποτίμηση είναι αρνητική. Αρα σε 2 χρονια ειναι αδυνατον να εξακριβωσεις το πλάνο και τις προθεσεις κάποιου. Την ευκαιρια μας, την ειχαμε και την χασαμε. Υπομονη μεχρι την επομενη. Αν την βρουμε.

Ας θυμηθούμε όμως το πρώτο και μεγαλύτερο αθλητικό συλλαλητήριο στις 13-4-2008

                             





























































Σχόλια

  1. Αδιαφορος τζιγγερ.Σκαταδες βαρδινογιαννηδες.Αν δεν αφηνανε παραγκα και ειχαμε 6 7 πρωταθληματα ο κοσμος δεν θαβειχε αγανακτηση Και οχιβοτι δεν μπορουσαν δεν θελανε.Και μερικοι παρακαλανε να γυρισουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου