Η 4άρα στην μπουγάτσα

Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Μετά και την χτεσινή επιβεβαίωση οτι ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει προχωρήσει από το 2019 και το Pao Alive όπου και τότε όλα ήταν έτοιμα, ας ανακεφαλαιώσουμε τα δεδομένα που έχουμε. Τα νέα στοιχεία που μας επιβεβαίωσε ο νέος Δήμαρχος και ότι γνωρίζουμε από τις συμβάσεις που επιλεκτικά αποφεύγουν να ενημερώσουν αυτοί που τώρα φωνάζουν για ... χρονοδιαγράμματα.

Οι απαλλοτριώσεις έχουν περατωθεί.

Εκκρεμούν 130 στρεμματα και ακόμα τρέχουμε.

Τα λεφτά έχουν εγκριθεί.

Ακόμα αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η δε DG Comp δεν έχει δημοσιεύσει κάποια λίστα έργων με τον κωδικό του Ελαιώνα

Έτοιμη η οικοδομική άδεια.

Δεν υπάρχει εγκεκριμένη, ούτε αναθεωρημένη. Μοιάζει με κυκεώνα!!!


Τι ΔΕΝ μάθαμε από την χτεσινή συνεδρίαση που ήδη τα γνωρίζουμε, αλλά σας τα κρύβουν... 

Ολα πάνε βάσει χρονοδιαγράμματος των συμβάσεων.

Έχουν ήδη παρέλθει ΗΔΗ χρονικά ορόσημα από τις συμβάσεις (εγκατάσταση αναδόχου μέχρι 31/12/2023) και εντός λίγων μηνών θα παρέλθει και τα επόμενο (παράδοση ΑΟ μεχρι 31/12/2024) και ήδη από 1/1/2024 έχουμε δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης (εφόσον για δεύτερη φορά για το ίδιο θέμα ήμασταν «αφελέις» - η σωστή λέξη είναι άλλη φυσικά) και αρνηθήκαμε να βάλουμε οικονομικές ρήτρες σε περίπτωση καθυστέρησης αποπεράτωσης των έργων. 

Ο προυπολογισμός για τα έργα είναι επαρκής

Μόνο για την απορρύπανση από τα 4 εκ, έφτασε τα 16 σχεδόν και κοστίζει 25% περισσότερο από οτι όλες οι εγκαταστάσεις του ΑΟ!!!  

Ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει τσάμπα το γήπεδο

Ο Παναθηναϊκός θα καταβάλει στον Δήμο άμεσα ή έμμεσα πολλαπλάσια το κόστος του γηπέδου. 

α) 15% των εσόδων από τα εισιτήρια για 50 χρόνια (Σύμβαση ΑΟ με ΔΑ και ΑΟ με ΠΑΕ παρ. 1.6.3)

β) 15% των διαφημίσεων εντός αγωνιστικού χώρου για 50 χρόνια (Σύμβαση ΑΟ με ΔΑ και ΑΟ με ΠΑΕ παρ. 1.6.4)

γ) Τα ως άνω ποσοστά τα προηγούμενα 49 έτη πηγαίνουν στον Π.Α.Ο όχι ως έσοδα, αλλά για αποπληρωμή εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ιδιοκτήτη δηλαδή του ΔΑ (Σύμβαση ΑΟ με ΔΑ και ΑΟ με ΠΑΕ παρ. 1.6.5). Άρα μετά τα 49 έτη, ο ΑΟ θα αναλάβει με ΔΙΚΑ ΤΟΥ έξοδα την συντήρηση των εγκαταστάσεων αφού το 15% των ως άνω εσόδων θα πηγαίνει στον Δήμο.  

δ) Τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του Γηπέδου με ιδιοκτήτη τον Δήμο, τα αναλαμβάνει η ΠΑΕ (Σύμβαση ΠΑΕ με ΑΟ παρ. 2.1.5). Σύμφωνα με το ieidiseis.gr , τα έξοδα συντήρησης υπολογίζονται στα 3εκ ετησίως.

ε) 90% επί των μισθωμάτων των μαγαζιών του γηπέδου και 10% από την Μπουτίκ. (Σύμβαση ΠΑΕ με ΔΑ αριθμός 30).

στ) 20% από την ονοματοδοσία για 10 χρόνια και 15% για όλα τα επόμενα χρόνια. Ως έσοδα ονοματοδοσίας λογίζονται και τα εφάπαξ αλλά και οι τακτικές ετήσιες καταβολές. (Σύμβαση ΠΑΕ με ΔΑ αριθμός 34 και 35).

ζ) Τα 2 ως άνω έσοδα θα αναπροσαρμόζονται ετησίως σύμφωνα με το 50% του ποσοστού μεταβολής του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή (τιμάριθμος) του μήνα αναπροσαρμογής σε σχέση με τον αντίστοιχο του προηγούμενου έτους (απλή δωδεκάμηνη μεταβολή), αρχής γενομένης από την έναρξη της μισθωτικής σχέσης (Σύμβαση ΠΑΕ με ΔΑ αριθμός 38). 

η) 50% από κάθε εκδήλωση (συναυλίες - εκθέσεις) στον χώρο του γηπέδου (Σύμβαση ΠΑΕ με ΔΑ αριθμός 32). 

θ) Σε περίπτωση κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης, έσοδα από 685 θέσεις (Σύμβαση ΑΟ με ΔΑ παρ. 3.2.8). Οι 15 θέσεις που υπολείπονται από τις 700, θα παραχωρηθούν στον ΠΑΟ.

ι) Έσοδα 145.000 ετησίως από τις σουίτες (Σύμβαση ΠΑΕ με ΔΑ αριθμός 31).

Ο Παναθηναϊκός θα έχει δικό του γήπεδο

Βάσει του νόμου αλλά και των συμβάσεων, ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ είναι ο Δήμος Αθηναίων

Θα στεγαστεί ΟΛΟΣ ο Ερασιτέχνης

Αρκετά τμήματα θα μείνουν εκτός, ενώ τα αρχικά 7500τμ του Μνημονίου που υπογράψαμε, έγιναν 6887τμ στις συμβάσεις που επίσης δεχθήκαμε να υπογράψουμε!!!

Σχόλια

  1. Δηλαδη εσεις πιστευετε οτι θα μας στερεψουν οι μα@@κες που θα ξαναψηφισουν οτι τους πουν τα ενθεν κακειθεν καριολια ???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου