Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Φέρτε μας τον ψυχίατρο...

Ο Παναθηναϊκός που φέτος είχε στόχο να περάσει σε ομίλους έστω του Κόνφερενς, κατάφερε να φτάσει μέχρι τα πλέι οφ του Τσου λου και να παίξει τελικά σε ομίλους Γιουρόπα, βάζοντας ανέλπιστα 5 εκ στο ταμείο. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, καθώς τα 300χιλ που έχασε από τον αποκλεισμό της πρόκρισης των ομίλων, ήταν αρκετά για να απολυθεί ο προπονητής που έφερε τα 5εκ. 

Ο δε προπονητής ενώ ήταν «γιες μαν» και έβαζε πλάτη στη διοίκηση (μεταγραφές - πράο ύφος), εισέπραξε την επιβράβευση του «τσάτσου», με το να απολυθεί. Με την ομάδα στο πρωτάθλημα, μεταξύ 1ης και 2ης θέσης έχοντας ισοπεδώσει αγωνιστικά τον παοκ και τον γαύρο, αλλά χάνοντας και δίκαια από την χάρτινη. Ο δε διάδοχος, ο οποίος τα έβαζε με τον Τσέκι Γκόρι της Φιορεντίνα για τις μεταγραφές, έχει λουφάξει και αντί να απαιτήσει να μείνει ή να φύγει ο Μπρινιόλι άμεσα, δεν βγάζει άχνα. Δεν έχει στόπερ και το ξέρει βδομάδες πριν έρθει και παίρνει έναν από την Φενέρ (που προσπαθούσε να τον πουλήσει το καλοκαίρι και δεν τον ήθελε καμιά άλλη τούρκικη ομάδα) αφού πρώτα πήρε τον Μπονούτσι, ως δανεικό. Οι δε αρχικές δηλώσεις «ήρθα για το πρωτάθλημα, είναι πολλά 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα», μετά τις πρώτες εμφανίσεις (2-0 με την ψυχή στο στόμα με τον ουραγό Πας, 2-1 με τον 11ο Παναιτωλικό και πλην των γκολ μέτρια εμφάνιση και 1-1 με γαύρο που έπαιζε 60 λεπτά χωρίς κανέναν μεσοεπιθετικό και σέρνεται φέτος - πάλι με μέτρια εμφάνιση) έγιναν «να δούμε αν θα κάνουμε καμιά μεταγραφή να δούμε τι θα σώσουμε».

Ο δε Μπρινιολι σύμφωνα με τα λεγόμενα της ΠΑΕ πήγε να κοροϊδέψει τον Τερίμ για να τον βάλει να παίξει με την ΑΕΚ (ενώ έχει κλείσει ήδη εκεί, αφού έτσι λένε παπαγαλάκια και insiders), αλλά μετά έκανε τον κινέζο στον Παπαδημητρίου λέγοντας ότι δεν κατάλαβε την πρόταση της ΠΑΕ και ενώ αρχικά συμφώνησε, τελικά διαφώνησε γιατί μάλλλον του ανακοίνωσαν την πρόταση στα σουαχίλι τα οποία δεν τα καταλαβαίνει καλά και τελικά δεν θα παίξει με την αεχ, ενώ εκείνος αρχικά το ήθελε. Του δίναμε όσα ήθελε αλλά εκείνος δεν ήθελε, μία κατάσταση που θυμίζει μέχρι πρότινος τις μεταγραφικές περιόδους που δίναμε λεφτά για μεταγραφές στον «γιες μαν» αλλά εκείνος δεν τα ήθελε και όλο αργούσε και δεν έβρισκε. Έτσι έκανε μας έλεγαν και στην Κύπρο, βέβαια από το transfermarkt και τα δημοσιεύματα προκύπτει το ακριβώς αντίθετο, αλλά δεν βαριέσαι το αφήγημα να τρέχει.

Δηλαδή μέχρι και το απόγευμα κάναμε πρόταση σε κάποιον που δεν θέλαμε στην ουσία, ενώ ξέραμε οτι «μπάζει νερά», τον κράξαμε ως Παε στα σόσιαλ για τις γκέλες με τον Ατρόμητο, αλλά θα τον βάζαμε ίσως και βασικό με την κούλα, τον βάλαμε όμως βασικό με τον Πας (εκεί δεν έκανε γκέλα όμως), με την ανακοίνωση της Παε να τον «δίνει» εμμέσως πλην σαφώς για τις γκέλες του στους προηγούμενους αγώνες. Όλα αυτά παραμονή του αγώνα με την χάρτινη, ενώ το θέμα του Ιταλού θα τελείωνε τέλος του έτους (κανονικά θα έπρεπε να το είχαμε λήξει από το καλοκαίρι).

Βέβαια οι «γκέλες» του στους προηγούμενους αγώνες στοίχισαν την πρόκριση στους ομίλους και την απώλεια βαθμών (ατρόμητος, άρης στο πρωτάθλημα, ρεν εκτός στην ευρωπη) και ήταν ο λόγος που έφυγε ο προπονητής, που δεν θα πρεπε να φύγει αφού η Παε ήξερε ήδη οτι ο Μπρινιόλι δεν παίζει καλά για τους «χ», «ψ» λόγους, άρα ποιός ο λόγος να απολύσει τον προπονητή που δεν φταίει και ήταν και «γιες μαν» για να φέρει έναν άλλον προπονητή που είναι φωνακλάς και πρότεινε ένας τηλεοπτικός παραγωγός; Ο τεχνικός διευθυντής τα ήξερε όλα και συμφωνεί, ή δεν ήξερε τίποτα και είναι «γλάστρα»;

Και μέσα σε όλα αυτά, πρέπει να νικήσουμε σήμερα την κούλα, η οποία εδώ και 2 χρόνια κάνει μεν επίδειξη δύναμης σε μας και στον γαύρο (χαρισμένες κόκκινες, πέναλτυ μαϊμού, ακυρωμένα γκολ γαύρου μέσα στο τηγάνι, νταμπάνοβιτς με μας και όργια αλά σειρινάκη στο προποτζίδικο) αλλά πέρυσι για την απώλεια του τίτλου δεν φταίει η παράγκα της κούλας, αλλά ο Σπόραρ και ο «γιες μαν». Αν νικήσουμε την κούλα σήμερα (λέμε τώρα), πρέπει να αποκλείσουμε τον γαύρο την Τετάρτη, ο οποίος όλα τα προηγούμενα χρόνια έκανε χειρότερα όργια απο τα περσινά της κούλας και στις τωρινές ανακοινώσεις του μας αποκαλεί εμμέσως πλην σαφώς «παιδιά της σφαλιάρας, που δεν μιλάμε», αλλά εμείς αντί να βγάλουμε κάποια ανακοίνωση επιτέλους να αντιδράσουμε για αυτά και ταυτόχρονα να φωνάξουμε για το περσυνό κλεμμένο πρωτάθλημα (όπως βγάζει αυτός εδώ και 2 χρόνια), ξεκατινιαζόμαστε για τον Μπρινιολι.

Ξέχασα κάτι; Α ναι... Να πάρουμε πρωτάθλημα, ειδικά με νέο προπονητή που έκανε την ομάδα να πετάει. Που και πρωταθλημα να πάρουμε, θα ξαναδούμε κούπα σε άλλα 10 χρόνια, αφού μας έχει ποτίσει τόσο η τζιγκερίλα που θα είμαστε και ευχαριστημένοι. Και αυτό είναι το δάσος. Οτι είμαστε η 4η ομάδα σε τίτλους τα τελευταία 27 χρόνια στην Ελλάδα στο ποδόσφαιρο και έχουμε αποδεχθεί οτι δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το παραμικρό. Το να πάρουμε ένα πρωτάθλημα (ας πούμε φέτος) είναι απλά ένα δέντρο. Και όσο ωραίο και να είναι, δεν είναι αρκετό γιατί ξέρουμε όλοι μας τι θα ακολουθήσει.

Σχόλια