Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

«Καλώς ήλθες, φίλε ΜΠΑΟΚ»

Στις 18/3/1973 ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε τον μπαοκ. Ο μπαοκ προερχόταν 2 αγωνιστικές πριν (26/2/1973) από την καθιερωμένη σφαγή στο Φάληρο, όπου με πολύ σκληρό αγώνα και με  τραυματίες τους Ασλανίδη και Ιωσηφίδη από το 25ο λεπτό, έχασε με 1-0 και ο γαύρος μείωσε την διαφορά από αυτόν στην κορυφή, στον 1 βαθμό. Ο Παναθηναϊκός ακολουθούσε 4β πίσω, αλλά με αγώνα λιγότερο.  

          

Ο Παναθηναϊκός προερχόταν (11/3/1973) και αυτός από το αξέχαστο ...  3-2 με τον γαύρο στο ίδιο γήπεδο όπου είχαμε πάλι γκολ που μέτρησε χωρίς κανείς να είναι βέβαιος οτι πέρασε η μπάλα την γραμμή, δεν του δίνεται πέναλτυ σε ανατροπή του Ντεμέλο που θα το έδινε και ο Γουλανδρής και το κερασάκι στην τούρτα είναι το κυνηγητό του Κωνσταντίνου στον καϋμένο τον Συνετόπουλο. 

Ο αγώνας διακόπτεται, η διαιτησία του Λάτσιου ακόμα μνημονεύεται, ο Παναθηναϊκός φυσικά μηδενίζεται για 3 αγώνες (ξέρετε, η γνωστή ευνοημένη ομάδα της χούντας) και ο πρώτος αγώνας που εκτίει την ποινή, είναι αυτός με τον μπαοκ. Ο δε μπαοκ, αντί να κρατήσει το αβαντάζ του 1 βαθμού από τον γαύρο, χάνει από τον Φωστήρα με 1-0 αμέσως μετά και με τον γαύρο να έρχεται ισόπαλος με το Αιγαλεω (0-0), ισοβαθμούν εκ νέου στην κορυφή. 

Ο Παναθηναϊκός γνωρίζοντας τι τράβηξε ο μπαοκ στο Φάληρο, τον υποδέχεται ως φίλο. «Είσαστε πρωταθληταί, πρωτάθλημα να στήσετε στον Πύργο τον Λευκό» φώναζαν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και χειροκροτούσαν τους παίχτες του παοκ..

Πόσο «φίλος» όμως ήταν ο μπαοκ? Ο μπαοκ το πρώτο που σκέφτηκε πριν τον αγώνα, ήταν να κάνει ΕΝΣΤΑΣΗ μην τυχόν και η ΕΠΟ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΙΣΕΙ τον Παναθηναϊκό (γιατί την επόμενη αγωνιστική παίζαμε μαζί στην Λεωφόρο), για να τον ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ στην βαθμολογία. Φυσικά και ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΜΕ και κερδίσε στα ΧΑΡΤΙΑ τον αγώνα (διεξήχθη υπό μορφή φιλικού βέβαια με σκορ 3-3).  Άμα έχεις τέτοιους φίλους...

Τους υποδεχτήκαμε ως φίλους ξέροντας οτι έναν χρόνο πριν στον τελικό του 1972 στις εξέδρες του τηγανιού, συμμάχησαν οι 2 γαύροι και χάρηκαν που χάσαμε το Κύπελλο.


Αύριο ξέρουμε καλά ότι θα παίξετε για την «ιστορία» σας. Όχι την ιστορία σας όπως με την αεχ που σας έκλεψε όπως λέτε το πρωτάθλημα, αλλά της ανοίξατε τα πόδια πριν από 2 αγωνιστικές με πασούλες στους επιθετικούς της μέχρι να βάλει το 1ο γκολ και μαζεύοντας 4. Ούτε αυτή που συμμαχούσατε με τον γαύρο 2 φορές στον τελικό κυπέλλου το 72 και το μπαράζ του 80. 

Αύριο θα τρώτε «σίδερα», γιατί εμείς είμαστε ο εχθρός σας. Οι άλλοι σας έκλεβαν τα πρωταθλήματα, ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα ο εχθρός όμως. Μικρή ομάδα, πάντα στην σκιά του άρη.

Σχόλια

  1. Ρε φίλος, αλήθεια τώρα έχεις πάρει χαμπάρι ότι για 10 χρόνια είσαστε ανύπαρκτοι ως ομάδα και ως κόσμος; Από που κι ως που είσαι ο εχθρός; Επειδή παίζει για τη 3η θέση; Στήνεται ματς με 4-0; Το παίζεις και ξύπνιος τρομάρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως κόσμος πουτανακι δεν υπάρχετε πουθενά μια ζωή τσιμπουκι θα μας παίρνετε όσο για το ποιος είναι ανύπαρκτος κοίτα στον καθρέφτη πελατακο

      Διαγραφή
    2. Περήφανε μπαογκτζη Βουλγάρα είσαι η καλυτερη πουτανα του βορρά τι έγινε ρε κανεις δεν μιλάει για το φιλικό στο τζαμι που ο κάργας στο 8 στο κέντρο του γηπέδου έκανε δολοφονικό τάκλιν χωρίς λογο στηθηκατε σαν πουτανες δικέφαλες που ειστε καλά σας κάνει θέλατε και κύπελλο ε πάρτε τα 3 του τίγρη τώρα

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου