Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Οε οε - οε οε οε, Τζιμπρίλ Σισσέ

Σαν σήμερα τo 1981, γεννήθηκε ο Τζιμπρίλ Σισσέ. Ένας επιθετικός που πέρασε πολλά στην καριέρα του, ήρθε στην χώρα μας, φόρεσε τα πράσινα και λατρεύτηκε. Εντάξει, υπήρχαν και πένες που έβλεπαν μπροστά από την εποχή τους. Πράσινες και κόκκινες.

Ο Τζιμπρίλ ήρθε, γκρέμισε το αεροδρόμιο, κατέκτησε τα πάντα και έφυγε γιατί ήταν ... ακριβός! Ξεπουλήθηκε μισοτιμής στη Λάτσιο. Από τότε κανένας δεν σκόραρε περισσότερα τέρματα από αυτόν. Όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην Super League. 


Ο «Καζαμπούμπου», έβαλε 43 γκολ στο πρωτάθλημα (23 την πρώτη χρονιά και 20 την δεύτερη σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών), έγινε διεθνής ξανά με την Γαλλία και πήγε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, μάλλον σκόραρε πάνω απο 7-8 γκολ την σεζόν, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε κανενός η γιαγιά να γίνει ... πατίνι. Την γλύτωσε η γιαγιά.


Για την ακρίβεια τα 23 γκολ που πέτυχε την σεζόν 2009-10, παραμένουν η κορυφαία επίδοση στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος από το 2000-01 μέχρι και φέτος (δηλαδή για 23 χρόνια)! Ήταν ο τελευταίος μεγάλος σταρ της ομάδας μαζί με τον εν ενεργεία αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας, Ζιλμπέρτο Σίλβα.  Ευχαριστούμε για όλα.


Σχόλια