Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Περί "εκκένωσης"...

 Περί «εκκένωσης». Η λεξη εκκένωση, συνοδεύεται ΠΑΝΤΑ με την λέξη «σχέδιο». Εφαρμόζουμε ένα «Σχέδιο Εκκένωσης». Αν όχι, τότε έχουμε εγκατάλειψη (το γνωστό «Αbandon ship») και όχι εκκένωση. Το ολοκληρωμένο σχέδιο εκκένωσης, απαντά σε ερωτήματα όπως...

1) ΠΟΙΟΙ εκκενώνουν (ποιοί μένουν να βοηθήσουν άμεσα και έμμεσα). Εφαρμόστηκε επιτυχώς σε μικρά χωριά της Εύβοιας, όταν έφυγαν αυτοί που έπρεπε και οι ντόπιοι έσβησαν φωτιές και έσωσαν περιουσίες και ζώα. Οι «ξένοι» δεν ξέρουν ούτε την γεωγραφία του τόπου.

2) ΠΟΤΕ εκκενώνουμε. Δεν φεύγουν ταυτόχρονα όλοι τρέχοντας προς μία κατεύθυνση, αλλά σταδιακά. Αν έχουμε «ουρές» και πλησιάζει η απειλή θα έχουμε δράματα.

3) ΠΟΥ πάμε. Ο προορισμός είναι εξίσου βασικός. Πάντα σε ασφαλή περιοχή με διέξοδο. Επίσης με κατάλληλες συνθήκες ΥΠΟΔΟΧΗΣ των «φευγάτων». Θέλει προετοιμασία ανάλογη. Δεν επιλέγεται στην τύχη. 

4) ΠΩΣ πάμε. Η εκκένωση γίνεται συντονισμένα. Ο βασικός δρόμος μπορεί να έχει μπλοκάρει (απο φωτιά, από νερά, απο μποτιλιάρισμα). Εναλλακτικές διαδρομές υπάρχουν? Οι τουρίστες-ξένοι που δεν ξέρουν την περιοχή, όσοι δεν έχουν οχήματα, ΠΩΣ θα βρουν τον προορισμό?

5) ΠΟΣΟ χρόνο θα διαρκέσει η εκκένωση και η παραμονή στο νέο χώρο. Ο κόσμος έχει το μυαλό του στις περιουσίες που έμειναν πίσω και σε ότι χάθηκε (αναλόγως του φαινομένου που είναι η απειλή τους) τις τελευταίες ώρες. Μεγάλη παραμονή εκεί ίσως προκαλέσει έντονη ανησυχία.

6)ΤΙ παίρνουμε μαζί μας κατά την εκκένωση? Έχουμε άραγε πάντα έτοιμη μια τσάντα έκτακτης ανάγκης με μία μικρή κουβέρτα, νερά, κονσέρβες, φακό? Πήραμε μαζί μας κλειδιά, πορτοφόλια, κινητά, κάρτες, λεφτά?

8) ΓΙΑΤΙ εκκενώνουμε? Για να σωθούμε και να αφήσουμε τον χώρο για το επόμενο «επίπεδο». Της μάχης. Αναλαμβάνουν οι δυνάμεις κατάσβεσης-πυρόσβεσης να σώσουν οτι εκκενώσαμε, γιατί με εμάς στα πόδια τους θα έχουν πιο δύσκολο έργο. 

Αν δεν υπάρχει σχέδιο, τότε η εκκένωση-διαφυγή, είναι απλά εγκατάλειψη. Στην εγκατάλειψη αφήνουμε τα πάντα στην μοίρα τους. Η εκκένωση είναι προληπτικό μέτρο. Ακολουθεί το δραστικό (αναλόγως απειλής, φωτιά, νερό, σεισμός), με αντίστοιχα σχέδια.

Φυσικά εννοείται οτι υπάρχει μέριμνα για άτομα που ΔΕΝ μπορούν να εκκενώσουν (Αμεα - ηλικιωμένοι - άνθρωποι χωρίς οχήματα) ώστε να μην εγκλωβιστούν κάπως - κάπου. Όλα γίνονται χωρίς πανικό και με συνεχή καθοδήγηση. Όλα αυτά για να εφαρμοστούν πετυχημένα, απαιτείται «προπόνηση». Όλων. Αυτών που τα εκπονούν, αυτών που τα εφαρμόζουν και αυτών που τα ... εκτελούν (εμείς δλδ). 

Τελος, όπως πρόπερσυ στην Αττική που όλα ξεκίνησαν από αυτήν εδώ την εστία, έτσι και σήμερα αρκετά από τα μέτωπα ξεκίνησαν από εστίες που ΔΕΝ έχριζαν φυσικά ... εκκένωσης, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ. Αλλά η πρόσβαση και η πρόληψη εδώ και χρόνια είναι ανύπαρκτες. Η λάθος εκτίμηση (πρόπερσυ) οδήγησε σε εκκενώσεις και στην σημερινή κατάσταση που ζούμε όλοι. 

Δύναμη κ πολύ τύχη σε όσους έμειναν να «πολεμήσουν», χωρίς στρατηγούς. Ήρωες κυριολεκτικά. Όσοι εκμεταλεύονται πολιτικά τέτοια γεγονότα κοροϊδεύοντας τον κόσμο, είναι απλά αλήτες.

Σχόλια

  1. Η μονη αξιοπιστη εκκενωσις ειναι αυτη των βοθρων το μονο πεδιον αλλωστε που θα μπορουσε να
    προσφερει το κουλι αναλογα με το IQ του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου