Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Για τα πανηγύρια...

Το μοναδικό θέμα του συνεδρίου που θα είχε νόημα, θα ήταν το «Γιατί η ελληνική κοινωνία αδυνατεί να «δημιουργήσει» ανθρώπους». Ξεκινώντας απο την υποβάθμιση της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα (εργασιακα-θρησκευτικα-οικογενειακα), κανοντας την ερμαιο της κοινωνιας. Παντρέψου στα 19, κάνε παιδια στα 20. Παπαμιχαηλ-βουγιουκλακη στις παλιές ελληνικές ταινίες εδώ και μισό αιώνα. Η γυναικα εχει ενα προνομιο. Ενα χαρισμα. Δινει ζωη. Αυτο ειναι δικαιωμα της, οχι υποχρεωση της. Η κοινωνια ομως δεν την σεβεται αναλογα. Η «μανα» θεωρειται υποχρεωση. 

Σηκω, ετοιμασε, δουλεψε, γυρνα, ανελαβε σπιτι συζυγο παιδια. Η μανα ειναι το δυσκολοτερο επαγγελμα, κ ομως δεν παιρνει ουτε 1 ευρω ως αναγνωριση. Πέραν της χρηματικής, δεν παίρνει καν την αναγνώριση που της αρμόζει. Κανε παιδια, γιατι πρεπει να κανεις παιδια, το θελουν οι γονεις κ τα πεθερικα, να διαιωνιστει το ονομα, αν δεν κάνεις στο «κοπανάνε» μιά ζωή, αν δεν θέλεις δεν μας νοιάζει. Να κανεις παιδια, σε ποια κοινωνια? Αυτη που σου δινει διψηφιο επιδομα να τα μεγαλωσεις? Που απο την στιγμη που γεννιουνται η ίδια η κοινωνια εχει φροντισει να εχουν τρομακτικα εξοδα? Απο αυτα της γεννας, μεχρι των πανελληνιων και με΄χρι να αποκατσταθούν επαγγελματικά. 

Και καλα τα οικονομικα εξοδα. Τα χειροτερα ειναι τα ψυχικα. Εχεις φερει εναν ανθρωπο στον κοσμο, εχεις υποχρεωση να τον παραδωσεις στην κοινωνια ως σωστο ανθρωπο, σε μια λαθος δομημενη κοινωνια. Να εισαι διπλα του, να εισαι φιλος κ γονιος, να εισαι η ασπιδα του, να χανεις ολο σχεδον τον ελευθερο χρονο σου (αν εχεις) για να χτισεις μια σωστη σχεση μαζι του. Για να βγει σωστος κ οχι προβληματικος,σε μια προβληματικη κοινωνια.Μια κοινωνια ρατσιστική, μεσαιωνικη με φοβιες σύνδρομα κ προκαταλήψεις. Μια κοινωνια που η ιδια «τρωει» τα παιδια της. 

Που φροντιζει με το που γεννιουνται να τα απαξιωνει, με το συστημα εκπαιδευσης, τις συνθηκες εργασιας, τις παροχές. Και εσενα σαν γονιο, να σε «γραφει». Αν ειναι να παραγουμε «μηχανες» που θα ενταχθουν σε εναν αεναο κυκλο παραγωγης «μηχανων», μαλλον κατι δεν σκεφτεστε καλα. 

Δημιουργειτε γονείς εγκλωβισμενους, χωρις χαμογελα κ χρονο για την οικογενεια κ παιδια χωρις σωστο οικογενειακο περιβαλλον. Μια οικογενεια προβληματικη, θα παραγει προβληματικους ανθρωπους ανεξαρτητου ηλικιας. Θελουμε να δωσουμε ζωη σε ανθρωπους, σε ελευθερα μυαλα, σε ορθα δομημενες σκεψεις, σε ανθρωπους με συνειδηση κ ηθος. Να χαιρονται που ζουνε, οχι να ειναι καταθληπτικοι γιατι δεν «βγαινει» η ζωη. Να κοιτανε με ψηλα το κεφαλι στον ουρανο και οχι να σκυβουν το κεφαλι φοβισμενοι. Να ειναι ανθρωποι με ολη την σημασια της λεξης προς ολα τα πλασματα, οχι υποχρεωση κ φοβο αλλα απο επιλογη. 

Αν ο «στοχος» του συνεδριου ειναι το «καντε παιδια», ειστε ανικανοι να καταλαβετε για ποιο θεμα συζηταμε. Ειστε εκτος πραγματικοτητας. Γιατι εσεις που το σκεφτηκατε ειτε δεν μεγαλωσατε μονοι σας τα παιδια, ειτε ζειτε ταξικα στην ελιτ. Για τον απλο κοσμος, το να ερθει ενα παιδι στον κοσμο κ να παραδωθει ως σωστος ανθρωπος, ειναι γολγοθας. Για εσας ενα σποτ κ ενα συνεδριο. Μεχρι εκει σας κοβει, μεχρι εκει θελετε να «βοηθησετε». 

Σεβαστειτε λοιπον πρωτα απ' όλα τα ιδια τα παιδια, τους γονεις που εχουν φτυσει αιμα να τα μεγαλωσουν, τις γυναικες ολες (που ειναι υπεροχα πλασματα αλλα απαξιωμενα εδω κ χιλιετιες) και βαλτε τα συνεδρια εκει που εχουν αξια. Ξερετε που. Οταν φτιαξετε την σωστη κοινωνια για να παραγει σωστους ανθρωπους, τοτε θα εχουμε θεμα συζητησης. Οι δε γυναικες, ειστε μοναδικες. Ειτε ως γυναικες, ειτε ως συζυγοι, ειτε ως μανες. 

Δεν ειστε «αντικειμενα» οπως σας θελουν, αλλα το σημαντικοτερο ον του πλανητη. Αυτο που δινει ζωη. Δωστε, οταν το κρινετε εσεις, οταν θελετε να γινει. Κανενας παπας, κλινικαρχης εξωσωματικων, γλαστρες τηλεπερσονες, η ανηθικοι πολιτικοι δεν είναι άξιοι να σας καθοδηγησουν. Μισάνθρωποι ήταν, είναι και θα παραμείνουν. Γιατί ποτέ τους δεν έκαναν κάτι για να αλλάξει προς το θετικό ο κόσμος μας.

Σχόλια