Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Άμυνα από το ... παρελθόν!

Όπως μάθαμε χτες, το να παρεμποδίζεις παίχτη όταν είναι έτοιμος να εκτελέσει στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ΔΕΝ αποτελεί παράβαση. Ειδικά αν ο αγώνας είναι ο τελευταίος των play off, ενώ αν ευστοχήσει είτε στο σουτ, είτε στις βολές (αν δωθούν φυσικά), αλλάζει ο πρωταθλητής. Σήμερα η Euroligda με ανακοίνωση διόρθωσε το προφανές λάθος της.


Τα credit στον πρώτο διδάξαντα Γιώργο Σιγάλα (ο Ομπράντοβιτς ήταν τυχερός και όπου πήγε άφησε καμένο τοπίο), της τεχνικής αυτής η οποία συνεχίζει να εφαρμόζεται στο ίδιο γήπεδο. 

Στον τελευταίο αγώνα play off σεζόν 1994-95, στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Τιτ Σοκ προστατεύει την μπάλα με το σώμα του (την έχει στο δεξί χέρι), ετοιμάζεται να εκτελέσει αλλά η παρέμβαση γίνεται απο αρίστερά του και είναι τόσο «επιτυχημένη» που του αποσπά την μπάλα χωρίς ΚΑΝ να τον ακουμπήσει!!! Θρυλική αμυντική παρέμβαση. Η κατοχή χάνεται,  ο Παναθηναϊκός χάνει με 45-44 την νίκη και μαζί τον τίτλο του Πρωταθλητή.


Να δεις πως λεγόταν μπασκετικά εκείνη η περίοδος τότε. Α ναι... «Ιωαννιδική μαφία». Όρος που αποδόθηκε από τον Οσφπ (και όχι από τους αντιπάλους του) το 1996-97 στον προπονητή που είχε από το 1991 μέχρι το 1996 (του έδωσε με αυτό τον τρόπο 4 πρωταθλήματα) και τον προσέλαβε εκ νέου το 1999!!!

  

Σχόλια

  1. Μπράβο πράσινοτομαρε ωραιο ποστ. Να γιατί θέλουν οι αυγουλοματηδες ξένους διαιτητές. Τελικά τα γλυκά ματιά που έκαναν οι αδερφές Αγγελόπουλοι στον μπερτομεου έπιασαν τοπο, μόνο ελβετικο σουγιά δεν έβγαλε ο βενζεκοβ πάνω στον ζιπσερ. Ξέχασες να βάλεις και το ανύπαρκτο φαουλ του Silly 17 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω για τα καλα λογια. Δεν εβαλα καμια αλλη φαση, αν κ ειχε αρκετες. Επελεξα μονο αυτη που μου θυμισε μια αντιστοιχη, που εκρινε ενα ολοκληρο πρωταθλημα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου