Tα λεφτά και οι δηλώσεις δεν παίζουν μπάσκετ, οι παίχτες παίζουν ...

Kαλπάζων Συνταγματάρχης

Mην σας ξεγελάει η φωτογραφία. Ο «ευτραφής» ποδοσφαιριστής, ήταν επιθετικός, αγωνίστηκε 13 χρόνια στην Χόνβεντ και 8 στην Ρεάλ Μαδρίτης. Πέτυχε 514 γκολ σε 530 αγώνες πρωταθλήματος Ουγγαρίας και Ισπανίας και άλλα 41 σε 47 ευρωπαϊκούς αγώνες με την Χόβεντ και την Ρεάλ. Μας έκανε την τιμή να ηγηθεί στον πάγκο του Παναθηναϊκού για μία 4 ετία, όπου κατέκτησε μόλις ένα πρωτάθλημα, αλλά οδήγησε την ομάδα στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή της πορεία, στον τελικό του Γουέμπλευ το 1971.


Το 1956 έφυγε λόγω των πολιτικών καταστάσεων από την Ουγγαρία και η UEFA τον τιμώρισε με 2ετή αποκλεισμό. Δεν μπορούσε να αγωνιστεί σε καμία ομάδα. Τον ζήτησαν η Μίλαν, η Γιουβέντους, η Μάντσεστερ, καμία όμως δεν τον απέκτησε φοβούμενη τον 2ετή αποκλεισμό. Τελικά στα 31, υπέγραψε στην Ρεάλ έχοντας 2 χρόνια χωρίς αγώνες και εμφανώς βαρύτερος. 

Αγωνίστηκε 8 χρόνια εκεί και κρέμασε τα παπούτσια του, έχοντας σηκώσει 10 τίτλους. Για την ακρίβεια 5 Πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 3 Πρωταθλητριών, 1 Διηπειρωτικό, ενώ βγήκε πρώτος σκόρερ 4 φορές. Στην Ρεάλ συνολικά σε πρωτάθλημα κύπελλο και ευρωπαϊκούς αγώνες αγωνίστηκε σε 262 αγώνες και πέτυχε 242 γκολ!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια για τον ποδοσφαιράνθρωπο Πούσκας, παρά μόνο αυτά του Τζορτζ Μπεστ τα οποία παραθέτονται αυτούσια. Δυστυχώς μας «άφησε» σαν σήμερα στις 17/11/2006 ύστερα από «μάχη» με την πνευμονία και το Αλτσχάιμερ. 

Σχόλια