Κατώτεροι των περιστάσεων όσο και αν πάλεψαν...

«Μπόχα» στο μπάσκετ 1993-1997

Με αφορμή το σημερινό «αιώνιο» ντέρμπυ, ας ρίξουμε μία ματιά στα παρασκήνια των «θρυλικών» πρωταθλημάτων 1993-1997. Οτι διαβάσετε στο κέιμενο που ακολουθεί ΔΕΝ είναι υποθέσεις ή συμπεράσματα, αλλά ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ από τους ίδιους τους ερυθρόλευκους!!!

 (Πηγη Αθλητικη ηχω 9-1-96)

Στην Δίκη της Δευτέρας (8-1-96 τότε στην ΕΤ-3) ο πρώην προπονητής του οσφπ Στηβ Γιατζόγλου ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ οτι πληροφόρησε τον πρόεδρο του Άρη την σεζόν 1992-93 οτι το διαιτητικό δίδυμο της αναμέτρησης Αρης - Οσφπ είναι «πιασμένο». Ο Γιατζόγλου τότε ήταν προπονητής του Άρη. Όταν ο πρόεδρος του Άρη του είπε να προχωρήσει την πληροφορία αυτή στον Δουβή, ο Γιατζόγλου αποκάλεσε τον Δουβή ως «Λύκο που φυλάει τα πρόβατα»!!! Μάλιστα ο Γιατζόγλου μας ενημερώνει οτι επι Κοσκωτά είχε δωροδοκήσει με 500χιλ δρχ τον διαιτητή Σταύρου!!!

Απίστευτα γεγονότα, όλα φυσικά ΧΩΡΙΣ ΠΙΕΣΗ. Κανείς δεν τους αναγκάζει να τα πουν, απλά τους ... ξεφεύγουν. Μάλιστα ο Γιατζόγλου συνεχίζει λέγοντας οτι οι δωροδοκίες συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια!!!

(Πηγη Αθλητικη Ηχω 10-196)

Όντως στον αγώνα του Αλεξάνδρειου ο οσφπ πέρασε εύκολα με 50-66!!!!, ενώ στο Σεφ χρειάστηκε 37 βολές για να λυγίσει με 82-79 τον άρη.


Η πιό γνώριμη εικόνα των σεζόν 1991-1994!!!, εδώ σε δράση στο περίφημο 50-66!!!


Νομίζατε οτι τέλειωσαν εδώ οι «αποκαλύψεις» για τα «θρυλικά» πρωταθλήματα στο μπασκετ? Όχι βέβαια. Όπως και τώρα που έχουν εμφύλιο και αλληλοκαρφώνονται με «παραγκάρχες» και «παραγκα», έτσι και τότε όσο ηταν ο ιωαννιδης στον γαυρο, όλα καλά. 4 χρόνια σερί πρωταθληματα και τελικούς Φ4. Ολα καλά και άγια. Μόλις πήγε στην αεκ και  έχασαν, άρχισαν τα όργανα. Ο Σαλονικης στις 3-3-1997 οταν εχασαν απο την αεκ, το αποκάλεσε «Ιωαννιδεια Μαφια». Επειδή έχασαν. Δλδ πρόλαβε και έκανε «μαφια» ο ιωαννίδης σε 5 μήνες. Οχι σε 4 χρόνια που ήταν στο λιμάνι!!!

Το προφανες, που καταλαβαν ολοι δλδ πλην των γαυρων, αναλυει ο Φιλιππος Συριγος (ναι, ο γνωστος που βρεθηκε μαχαιρωμενος λιγα χρονια αργοτερα).


«Ώστε λοιπόν ο Ολυμπιακός παραδέχεται για πρώτη φορά, αυτό που λίγο ως πολύ υποστήριζαν οι αντίπαλοί του κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 5 ετών. Ότι δηλαδή υπάρχει Ιωαννιδική μαφία. Και βέβαια θα ήταν αστείο αν υποστήριζε ότι αυτή η μαφία δημιουργήθηκε από τη στιγμή που ο Ιωαννίδης έπαψε να είναι προπονητής του Ολυμπιακού και έπιασε δουλειά στην ΑΕΚ! Αν ο Ιωαννίδης είναι πράγματι μαφιόζος δεν έγινε τους τελευταίους μήνες. Θα ήταν μαφιόζος και στον Ολυμπιακό και ακόμα παλαιότερα, όταν ήταν προπονητής του Άρη.

Άρα, θαυμάσια μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι οι «ερυθρόλευκοι» μιλάνε για πράγματα που πάρα πολύ καλά γνωρίζουν και τα οποία αξιοποίησαν προκειμένου να κατακτήσουν τίτλους του πρόσφατου παρελθόντος. Και μιλάνε, όχι φυσικά επειδή θέλουν έστω και καθυστερημένα να κάνουν την αυτοκριτική τους, αλλά επειδή αυτή η μαφία, που τόσο καιρό λειτουργούσε για λογαριασμό τους τούς έκλεψε μία νίκη και πιθανότατα ενα πρωτάθλημα».


Τι και αν φωναζαμε για αβαντες, τι και αν λεγαμε για περιεργες διαιτησιες, για, για για, μας κουναγαν το δαχτυλο. «Στο γηπεδο τα πρωταθληματα, καντε ομαδα κλπ κλπ»



Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει φυσικά με ΠΟΙΟΝ τρόπο ανέβηκαν από την Β εθνική το 1967, στην Α εθνική.

 Το ρόστερ εκείνης της ομάδας του οσφπ αποτελείτο κυρίως από νεαρούς παίχτες και ελάχιστους με εμπειρία, οι οποίοι ΔΕΝ τα κατάφεραν τις 2 προηγούμενες χρονιές. Το 1967 ενισχύθηκαν με τον ... ομογενή Ευστρατίου εξ Αιγύπτου, και τον Αμερικάνο Σπίρμαν Άλτιν!!!

 (Πηγη Αθλητικη Ηχω 15-2-67)

Στην πραγματικότητα μετά τον ... ομογενή εξ Αιγύπτου, ο Θανάσης Ράμμος (βασικό στέλεχος των ερυθρόλευκων) μας αποκαλύπτει οι οι ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ όχι ένας, αλλά .... ΔΥΟ (2)!!!


Ο Σπιρμαν Άλτιν σε δράση!!!
(Πηγη Αθλητικη Ηχω 5-1-67)

(Πηγη Ομαδα 5-1-67)

Σχόλια

  1. Ωραίος φίλε τα είπες όλα πλήρη και εμπερεστατομενα. Πιστεύω οποίος ασχολείται με το άθλημα καταλαβαίνει. Έπρεπε να βάλεις και το 95 με τα νερά με την τσσκα. Το 94 που βγήκαν οι παίκτες του παοκ χωρίς κάλτσες και τους σφάξανε στο δεύτερο ημίχρονο και πολλά αλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου