Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Ο κατα φαντασίαν ... αδικημένος.

Με την «αποχωρηση» στον αγωνα κυπελλου, αρχισε παλι η καραμελα για την πρασινη παραγκα. Αφου δεν περναει το «ετσι θελω» του γαυρου και αφου δεν εχουμε τις σφαγες τυπου 1992-97 στο Σεφ, ολα ειναι παραγκα. Προφανως ισχυει και για τα πρωταθληματα του 12, 15, 16. Ας δουμε πως «χτιστηκε» ο μυθος της πρασινης παραγκας.

                         















Συνολικα στο πρωταθλημα Α1-Εσακε σε κανονικη διαρκεια και πλει-οφ εχουν διεξαχθει 113 αγωνες αναμεσα μας (χωρις τον φετινο μεχρι να κλεισει η σεζον). Μαλιστα στην κανονικη περιοδο, οι νικες-ηττες ειναι ακριβως ιδιες. Ετσι ειναι αν εχεις παραγκα. Το ποσοστο νικων του Παναθηναικου συνολικα φτανει στο 56,6% (64-49) και αυτο χαρακτηριζεται ως παραγκα. Κρατηστε το ποσοστο αυτο, γιατι θα μας χρειαστει στο τελος.


Θα θυμηθουμε ενα προς ενα τα πρωταθληματα και ΠΟΤΕ φωναξε ο γαυρος για παραγκες και λοιπες ιστοριες επιστημονικης φανατσιας...

1997-98. Ο παοκ αποκλειει τον γαυρο απο τους τελικους. Sorry δεν φταιμε. Στον Πετζα τα παραπονα. ΔΕΝ διεκδικησατε ΚΑΝ το πρωταθλημα δλδ.



1998-99. Ο Ντεγιαν και η παρεα του ΑΛΩΝΟΥΝ τη στανη. Δεν μιλησε κανεις σας!!!! Ειχατε μηπως καλυτερο ροστερ απο Ντεγιαν+ Ρατζα+Οικονομου+Αλβερτη+Παταβουκα+Κοχ+Τζεντιλε?


1999-00. Τελικός με την αεκ. Sorry παλι δεν φταιμε. ΔΕΝ διεκδικησατε ΚΑΝ το πρωταθλημα δλδ.

2000-01. Πολυ ωραια σειρα τελικων, αλλα στον 5ο φυγατε με 16 στο κεφαλι. Αδικα? Ντεγιαν+ Ρεμπρατσα+Ροτζερς+Αλβερτη+Μπερκ+Κοχ+Τζεντιλε+Κατας+Μιντλετον+Φωτσης απο ποιους θα εχαναν δλδ? Απο τον τομιτς τον ντε μιγκελ τον βουκσεβιτς και τον ρισασε? Δεν ειναι ποδοσφαιρο, το μπασκετ.

2001-02. Ωπ. Πρασινη παραγκα. Με νικες 2-0 περνατε τελικο ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΕ απο την αεκ (2-3), ενω κερδιζατε την σειρα με 2-0. Sorry τα παραπονα στον Φορεστ, που τον επιασαν ντοπε!


2002-03. Μπα Τζιφος. Ουτε καν στα τελικα για να παιξουμε μαζι. Σας πέταξε η αεκ έξω από τον τελικό. ΔΕΝ διεκδικησατε ΚΑΝ το πρωταθλημα δλδ.

2003-04. 8οι. Λογικο με τα παρταλια που ειχατε. Με τον Γιουρακ, τον Σκλαβο και τον Γκορενς τι ακριβως θελατε? Νταμπλ? Σκουπισμα στην 1η φαση πλει οφ και παιζατε ευρωλιγκα λογω εγγυημενου συμβολαιου. ΔΕΝ διεκδικησατε ΚΑΝ το πρωταθλημα δλδ.



2004-05. Οτι γραφτηκε για την προηγουμενη χρονια. 8οι, σκουπισμα στην 1η φαση πλει οφ και παιζατε ευρωλιγκα λογω εγγυημενου συμβολαιου. Με Αγαδακους και Γκουλιες και Ζοροσκηδες κανεις δεν ειδε προκοπη. Οι 38 ποντοι στο Οακα, εγιναν 31 γιατι φροντισαν καποιοι ...αλλοι. ΔΕΝ διεκδικησατε ΚΑΝ το πρωταθλημα δλδ.



2005-06. Αυτη την φορα φτασατε τελικο, αλλα σκουπα 3-0. Με 11 ποντους μεσα στη στανη σας και μια 20άρα δώρο στο πρωταθλημα

Μεχρι στιγμης στα 9 χρονια «πρασινης παραγκας» στα 5 ΔΕΝ ΦΤΑΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ!!!! Τερματιζατε μεχρι και 8οι. Το 2002 σας εκανε παλετες η αεκ αφου γυρισε το 0-2 σε 3-2!!! Τις αλλες 3 φορες, ειτε σας καναμε πλακα, ειτε σας γλεντησε μεχρι και η αεκ.

2006-07. Μια 30αρα στο κοτετσι για αρχη στο κυπελλο, αλλα στους τελικους «κλαιγατε» για no call. Το οποιο και ΝΑ δινοταν στα 3,4 δευτερα (με 1 ποντο πισω), δεν σας εδινε ΚΑΝ τη νικη (ΑΝ ευστοχουσε ο σκουζι, που αμεσως πριν ειχε 1/2 βολες!!!)  Γιατι θα ειχε ο Παναθηναικος αλλη μια επιθεση και ακομα 1 αγωνα. Αρα δεν υπαρχει κανενα «κλεμμενο» πρωταθλημα. Τσαμπα κλαμα δλδ.


2007-08. Δυο νικες στην κανονικη περιοδο μεσα-εξω και ανετη επικρατηση στα πλει οφ, παρα το 3-2.

2008-09. Ισως η καλυτερη ομαδα της ευρωπης. Η πληρεστερη. Αλλα εσεις ειχατε τον τσιλντρες τον αφανα, τον διαδοχο του Ντομινικ!!!! To τυπακι αυτο οταν γυρισε μετα απο σας στο ΝΒΑ, τον εδιωξαν απο παντου, κατεληξε στο NBDL, αργοτερα στην Ιαπωνια και πλεον καπου στην Αυστραλια. Στα 35 του. Ο ΝΤΟΜΙΝΚ ΣΤΑ 35 ΣΗΚΩΝΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ!!!, ΣΤΑ 36 ΓΥΡΙΣΕ ΝΒΑ ΜΕ 18 ποντους μ.ο και μετα Μπολονια στα 37!!! με 17 πόντους και 7 ριμπ μ.ο. Κατα βαθος γελαγατε με το σουργελο που φερατε, ετσι δεν ειναι? 15 αρες στο κεφαλι συνεχομενες σε κανονικη και πλει-οφ. Μπρεικ στη στανη και Τρεμπλ με αντιπαλους ΠΑΝΤΟΥ εσας!!! Το πως αποκλεισατε το Μαρουσι για να φτασετε τελικο, το θυμαστε η οχι?


2009-10. Η συνεχεια της περασμενης χρονια. Αλλη μια 20αρα στα πλει οφ και αλλο ενα μπρεικ στη στανη.

2010-11. Μεχρι και 100αρα στα πλει οφ φαγατε, με τον ΔΔ εκτος αγωνα απο το 1ο λεπτο με τραυματισμο, τον περπερογλου επισης τραυματια (2 λ.) και τον Καλαθη στα 21-22 του, να παιζει ΟΛΟ τον αγωνα (42 λ). Τοτε που ετρεμαν τα χερια του Παπαλουκα, Μαυροκεφαλιδη (1/4 βολες στα τελευταια δευτερα) τους «υποδεχτηκατε» στο σεφ και μετα ζηταγε συγνωμμη που δεν τα καταφεραν.


Αρα αυτη την 5ετία σκουζετε για ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ στην ουσια που η φαση που φωναζετε ΔΕΝ σας εδινε καν τη νικη, ποσο μαλλον πρωταθλημα. Δλδ μεχρι στιγμης εχουμε 14 πρωταθληματα, εκ των οποιων στα 5 ΔΕΝ πηγατε τελικο, ενω φωναζετε για 1. Παραγκα, δεν το συζηταμε καν.

2011-12. Ωπ. Πρωταθλητης το τρυλο. Υστερα απο 5 φορες που δεν φτασατε καν τελικο και 1 σφαλιαρα απο την αεκ, αξιωθηκατε να παρετε το πρωταθλημα. Συγχαρητηρια.

2012-13. Αλλαγες προπονητων και στους 2, με φυγη Ζοτς και Ντουντα. Στα πλει οφ 2 νικες στο κοτετσι σας και τεζα. Πεντακαθαρο. Νταξει ζητηθηκε ντοπνιγκ κοντρολ με αιμα και πονεσε λιγο, αλλα αυτος ο Ει Σι Λο, ζει ακομα, παιζει μπασκετ καπου? Απο τις κουρτινες βγηκατε? Τα επεισοδια σταματησαν?


2013-14. Η συνεχεια της περασμενης χρονιας. Σας πηρε το πρωταθλημα ο Αλβερτης με τον Πριφτη. Σωστα? Σωστα. Κιχ δεν βγαλατε για διαιτησια. Οι μολοτοφ σταματησαν εξω απο το σεφ?

2014-15. Ωπ. Πρωταθλητης το τρυλο. Υστερα απο 5 φορες που δεν φτασατε καν τελικο και 1 σφαλιαρα απο την αεκ, αξιωθηκατε να παρετε το πρωταθλημα για 2η σεζον. Τραγικοι εμεις. Συγχαρητηρια.

2015-16. Ωπ. Πρωταθλητης ξανα το τρυλο. Υστερα απο 5 φορες που δεν φτασατε καν τελικο και 1 σφαλιαρα απο την αεκ, αξιωθηκατε να παρετε το πρωταθλημα για 3η σεζον. Περπατωντας το πηρατε, αλλα χαλαλι σας. 2ο αντρικειο σερι, παει πολυ. Με βηματακια, μια χαρα ηταν αυτο. Και φυγατε κυριοι απο το Οακα, αν και μας κλεψατε. Δεν επεσε ουτε χαρτοπετσετα. Ναι?


2016-17. Ωραιες αναμετρησεις, καλη σειρα πλει οφ. Παλι μπρεικ και κουπα στο κοτετσι σας με 15 στο κεφαλι. Αδικα? Τον Σινγκλετον τον πετυχε η γροθια του μποξερ? Μαντεψτε ποιος ηταν ο διαιτητης που ειχε μπροστα του την φαση αυτη και ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΑΟΥΛ.. Ναι, ο αναστοπουλος, που παραιτηθηκε. Το εκκενωσατε το κοτετσι η ακομα βγαινετε?


2017-18. 2 νικες σε κανονικη περιοδο και 3 στα πλει οφ (5 συνολο), εναντι 2 δικων σας. Α και στο κυπελλο ΧΑΣΑΤΕ στον τελικο απο την αεκ. Ναι? Ναι. Κανα παραπονο? Δεν νομιζω.

Τα τελευταια 7 χρονια πηρατε 3 πρωταθληματα. Ατιμη πρασινη παραγκα. Αυτα που χασατε, τα χασατε εκκωφαντικα και δικαια.


Εν ολιγοις. Στα πρωτα 9 χρονιας πρασινης παραγκας, ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑ 5. Ενω αλλη μια φορα σας σκουπισε η αεκ. Υπαρχει καποια παραγκα που αγνοουμε? Δεν νομιζω.

Τα 7 τελευταια χρονια, εχουμε 4 και εχετε 3. Δικαιη μοιρασια, σχεδον 50-50. Υπαρχει καποιο πρωταθλημα που σας κλεψαμε απο αυτα? Ποιο?

Και πριν φωναξετε για τις νικες  «ααααα..64 νικες με 49, να η παραγκα» πριν αρχισετε τα σκουξιματα «30 νικες στο οακα και μολις 6 εμεις», θυμηθειτε τι γινοταν ακριβως λιγα χρονια πριν την ... πρασινη παραγκα!!! 16 νικες σε 27 αγωνες ειναι ποσοστο 59%.Αλλα δεν ηταν παραγκα. Οχι. Παραγκα ειναι το τωρινο .... 56%. χαχαχαχαχαχαχα.

Οι μηδέν (0) νικες του Παναθηναικου στο κοτετσι στα play off, ΔΕΝ ηταν παραγκα. Οι 6 του γαυρου στο Οακα, ειναι ομως, ε? Η μια (1) σε κανονικη διαρκεια στο κοτετσι σας σε 6 χρονια ΔΕΝ ειναι παραγκα. Οι 5 που εχετε στο Οακα ειναι?


1991-92. Εχετε καλυτερη ομαδα, δικαιες οι 2 ηττες στην κανονικη περιοδο, φτανετε στον τελικο που χανετε απο τον παοκ. Η κυριαρχια του αρη μολις εσβησε.

1992-93. Ισαξιες οι 2 ομαδες σαν ροστερ. Κομαζετς Βρανκοβιτς Αλβερτης Οικονομου Μυριουνης Γκαλης δεν καταφερνουν να φερουν το πρωταθλημα στην... Γλυφαδα (μονο το Κυπελλο) αν και βγαινουν 2οι στην κανονικη περιοδο (4ος ο γαυρος). Ζοριστηκατε λιγο στο πρωταθλημα στο 78-76, επρεπε να αλλαξει και ο διαιτητης στον 4ο αγωνα, μετα την σφαγη του 3ου και καπως ετσι υστερα απο 15 χρονια σηκωσατε κουπα.


1993-94. Εκ νεου ισαξια ροστερ, στην κορυφη μαζι με τον παοκ στην κανονικη περιοδο. Ο Παναθηναικος θα βγει εκτος τελικων απο τον παοκ, αλλα ειδικα ο 5ος τελικος που κρινεται ο τιτλος μεταξυ γαυρου και παοκ στο σεφ, ειναι απολαυση. Οποιος τον θυμαται, δακρυζει ακομα και τωρα. Διακοπες αγωνα, κροτιδες στο παρκε, επεισοδια και μια διαιτησια βγαλμενη απο την παραγκα του ποδοσφαιρου!!!


1994-95. Ο ηγετης του γαυρου Ζαρκο Πασπαλιε, αλλαζει στρατοπεδο. Την αντιθετη κινηση κανει ο Βολκοφ απο τον Παναθηναικο. Τι πιο λογικο μετα και τη νικη στο εξοχικο με 72-74, απο το να βαφτει το πρωταθλημα πρασινο. Και ομως.... Ο Ζαρκουλινος που ειχε σηκωσει 2 κουπες πριν, τωρα ζοριζεται. Γιατι αραγε? Το μοναδικο «no call» που κρινει τιτλο (δλδ μη σφυριγμα φαουλ σε 5ο τελικο 1 δευτερο πριν τη ληξη) σημειωνεται εκει (Σοκ - σιγαλας).


https://twitter.com/i/status/1393808682559881217

1995-96. Επικο ροστερ με Στογιαν - Ντομινικ - Φραγκι - Σοκ - Γιαννακη, κυπελλουχοι Ελλαδας,  πρωταθλητες Ευρωπης κλπ κλπ, αλλα στους τελικους απουσιαζει στο τελος ο Ντομινικ και παραμενουμε χωρις νικη στο εξοχικο στα πλει  οφ. Και να επαιζε παλι θα χαναμε.


1996-97. Αν και με πολλες ατυχιες στη σεζον, θα ριξουμε μια 15αρα στο κεφαλι με τον Τζον Σαλευ να κανει οργια. Φυσικα με τραυματισμους και αλλαγη προπονητη και παιχτων, ηταν αδυνατον να φτασουμε τελικο. Δικαιος τιτλος.

Σχόλια

  1. Μια μικρή διόρθωση για την ιστορία , το 2000 στους τελικούς παίξαμε με τον ΠΑΟΚ , όχι την ΑΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια μικρή διόρθωση για την ιστορία , το 2000 στους τελικούς παίξαμε με ΠΑΟΚ όχι με ΑΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου