Εμείς τι φταίμε που σε κάθε τάιμ-άουτ ακούμε τα δικά σας βρισίδια;

Εβάλαμε 9 στον ολυμπιακό και άλλα 4 στον άρη

Σαν σήμερα εβάλαμε 8 στον ολυμπιακό και άλλα 4 και άλλα 4 στον άρη, γεια σου Α-, γειά σου Άγγελε Μεσσάρη. 8? Και λίγα ήταν. Βασικά 9 γκολ σας βάλαμε. Και τα 9 πάλι λίγα ήταν. 

Ας τα δούμε από την αρχή. Ένα μίνι αφιέρωμα στην τελική φάση πρωταθλήματος 1929-30. Έχουν προκριθεί  Παναθηναϊκός οσφπ και άρης.

Σάββατο 31-5-1930.  Έτοιμοι όλοι για τον αγώνα.


Κυριακή 1-6-1930. Το αποτέλεσμα 8-2. Περιχαρείς οι 2 αρχηγοί φωτογραφίζονται με τον Ιταλό διαιτητή Μπαρλασίτα. Που να ήξερε ο ένας από αυτούς, τι θα συνέβαινε 2 ώρες αργότερα.



Γράφει η εφημερίδα «Πρωϊα» στις 2-6-1930. Οχι η Πράσινη ούτε το «Ντέρμπυ». Η Πρωϊα.

«Ο ολυμπιλαγός θα έπρεπε ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΩΝ 8 ΤΕΡΜΑΤΩΝ»
«Όμως όπως έπαιξε χθες, θα ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΤΕΡΜΑΤΑ»
«Η νίκη του Παναθηναϊκού είναι ΠΟΛΥ ΔΙΚΑΙΑ και ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΗ»


Η μεγάλη αποκάλυψη έρχεται αμέσως μετά. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε 4 ωραία τέρματα στο α ημίχρονο, το πέμπτο στις αρχές του β ημιχρόνου και μέχρι τέλους πέτυχε άλλα 3 τέρματα. ΣΥΝΟΛΟ  8. ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΗ ΩΣ ΟΦΣΑΙΤ. Δεν γνωριζουμε αν ήταν, η οχι.


Σε άλλη εφημερίδα διαβάζουμε.

Ο Μήτσος ο Μπαλτάσης επιβεβαιώνει το .... 9-2!!!
«Το σκορ δεν ήταν 8-2, αλλά 9-2!!! διότι ο διαιτητής ΑΚΥΡΩΣΕ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΚΟΛ των πρασίνων»


Ως γνωστόν οι αιπηστίμονες της εποχής είχαν την φαεινή ιδέα να φέρουν μια νεκροφόρα (ένα φέρετρο) που έγραφε «Στον αείμνηστο Παναθηναϊκό, οι τεθλιμμένοι συγενείς»

«Μετά το έβδομο γκολ οι Πειραιώτες είχαν εγκαταλείψει το γήπεδο, ενώ παράλληλα προσπάθησαν να κρύψουν το «φέρετρο». Οι Παναθηναϊκοί όμως το ΑΡΠΑΞΑΝ, το έκαναν ΣΑΝΙΔΕΣ - ΣΑΝΙΔΕΣ και με αυτές άρχισαν να ΔΕΡΝΟΥΝ τους ολυμπιλαγούς». Τελικά φτάσατε λιμάνι, η ακόμα τρέχετε? 


Θέλανε και νεκροφόρα (φέρετρο) πριν την έναρξη, όμως μετά το 8-2 ΕΦΥΓΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ και στο τέλος έλεγαν οτι έφαγαν 8 από τους Ρουμάνους λίγες μέρες πριν και 8 στην Λεωφόρο, δλδ 16.



Μετά το αναμενόμενο αποτέλεσμα, το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τον αγώνα άρη - Παναθηναϊκού με τελικό σκορ 1-4.
«Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήτο θαυμάσιον από πάσης απόψεως και ανώτερον εν τω συνόλω από του άρεως»


Προτελευταία αγωνιστική με τον αγώνα  οσφπ - Παναθηναϊκός και οι ΑΘΗΝΑΙΟΙ αποβιβάζονται στην Θεσσαλονίκη.




Τελικό σκορ 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού.

«Η νίκη πράγματι του Παναθηναϊκού δεν είναι τυχαία και πρέπει οι ολυμπιλαγοί να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΩΝ». Σίγουρα....


Έτσι ο Παναθηναϊκός κατακτά ένα θριαμβευτικό πρωτάθλημα, αήττητος φυσικά. Ένα μικρό αφιέρωμα στους ήρωες εκείνου του αγώνα πολλά-πολλά χρόνια αργότερα.




Σχόλια