Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Με τον γνωστό τρόπο (πρωτάθλημα 1974-75)

Η πρώτη σεζόν της μεταπολίτευσης δεν άλλαξε κάτι στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Η ευνοημένη ομάδα της χούντας (3 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα) ενισχυμένη με τους Ελληνάρες από την Λατινική Αμερική και τας Ευρώπας, κατέκτησε εύκολα το τρίτο συνεχόμενο όπως ακριβώς και τα άλλα 2 προηγούμενα.


Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 74-75, ξεκινάμε από εκεί που αφήσαμε το πρωτάθλημα του 73-74. Ο οσφπ με τον γνωστό τρόπο (πέναλτυ - το οποίο ήταν «φράγμα», όπως αναφέρεται, άρα ΕΜΜΕΣΟ = φρικικ) ξεκινάει με νίκη, αλλά με τον διαιτητή να δίνει ρεσιτάλ αφήνοντας τον Βιέρα να χτυπάει όποιον θέλει και μη δίνοντας 3 πέναλτυ στον άρη.



Την ίδια αγωνιστική ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Καβάλα (0-0), ενώ αν είχε διαιτησία αλα γάυρου θα έκανε το 1-0 με πέναλτυ - χέρι του χαραλαμπίδη.


Την 2η αγωνιστική το τριφύλλι φιλοξενείται από τον γαύρο βόλου, κερδίζει, με ακυρωμένο γκολ του Γραμμού και τους γαύρους να φωνάζουν σε καθε γκολ που δέχονταν πετώντας μπουκάλια στον επόπτη.


Το τρύλο κερδίζει την Καβάλα (1-2), αλλά ο κόρακας κάνει γαργάρα άλλο ένα πέναλτυ κατά του γαύρου. Λέλο, μπανάνα...


3η αγωνιστική και το τρύλο συνεχίζει την επέλαση με τον γνωστό τρόπο. Ένα πεναλτάκι έτσι για το καλό.


Ο δε Παναθηναϊκός ακόμα και με την Καλαμάτα αδικείται. Στον αγώνα δίνονται 3 πεντακάθαρα πέναλτυ (2 για το τριφύλλι, 1 για την Καλαμάτα) αλλά αγνοείται άλλο ένα επί του Παπαδημητρίου με το σκορ στο 1-0.


Την 4η αγωνιστική ο ηρακλής προηγείται με ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ φάουλ και δεν φτάνει αυτό αλλά ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ πέναλτυ επί του Αντωνιάδη μετατρέπεται σε επιθετικό φάουλ!!! Μέχρι στιγμής ο Παναθηναικός έχει 1 ακυρωμενο (αλλά κανονικό) γκολ και 3 πέναλτυ που δεν του έχουν δωθεί.


Το τρύλο κερδίζει με αυστηρή αποβολή (στο 12!!!) και για να ισοφαρίσει τα λάθη ο διαιτητλης αποβάλει και έναν παίχτη του γαύρου στο 29. Ο γαύρος μέχρι στιγμής έχει 3 πέναλτυ που ΔΕΝ του έχουν σφυρίξει εις βάρος του (δώρο το χερι με τον άρη, δεν το μετράμε καν).


Την 5η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το αιγάλεω, κερδίζει το προφανές πέναλτυ (απόκρουση με το χέρι), αλλά ακυρώνεται ΚΑΝΟΝΙΚΟ γκολ του Αντωνιάδη ως οφσάιτ.



Επόμενη αγωνιστική και νίκη επί της Καστοριάς αλλά με ένα νέο πέναλτυ (επί του Αντωνιάδη) να γίνεται γαργάρα. Μέχρι στιγμής ο Παναθηναικός έχει 2 ακυρωμένα (αλλά κανονικά) γκολ και 4 πέναλτυ που δεν του έχουν δωθεί.


Την 7η αγωνιστική το αιώνιο ντέρμπυ στο φάληρο. 3 γκολ οφσαιτ του γαύρου, ακυρώνονται σωστά και δεν δίνεται από 1 πέναλτυ σε κάθε ομάδα. Το δεύτερο πέναλτυ που ζητάει ο γαύρος όπως φαίνεται από την περιγραφή δεν υπάρχει, καθώς ο Δημητρίου βρίσκει πρώτα την μπάλα.



Όμως στο γκολ της ισοφάρισης, που προέρχεται απο κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ΔΕΝ υπάρχει κανένα φάουλ καθώς η μπάλα απομακρύνεται καθαρά και μάλιστα γίνεται φάουλ με το χέρι στον αμυντικό του τριφυλλιού.


8η αγωνιστική και το τρύλο συνεχίζει είτε με πέναλτυ, είτε ανακόπτοντας τους αντιπάλους του, όπως μπορεί.


Αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον μπαογκ (1-1) και ένα κανονικό γκολ του Φουξ ακυρώνεται ως οφσαιτ, ενώ έχει τροφοδοτηθεί από αντίπαλο.


Την 9η με τον ατρόμητο, ο διαιτητής ακυρώνει λανθασμένα ένα γκολ του ατρομήτου ως οφσάιτ και ένα του Παναθηναϊκού ως επιθετικό φάουλ Ο δε Δομάζος ανατρέπεται με ... ποδολαβή (μάλλον νέο άθλημα, η νέος κανονισμός) απο αντιπάλους (ούτε καν έναν δλδ), αλλα ο διαιτητής... δείχνει άουτ!!. Μέχρι στιγμής ο Παναθηναικός έχει 4 ακυρωμένα (αλλά κανονικά) γκολ και 6 πέναλτυ που δεν του έχουν δωθεί.




Την 10η έχουμε μαγικά στο Φάληρο. Με 10 ο ατρόμητος απο το 68 και ένα πέναλτυ εις βάρος του γαύρου γίνεται γαργάρα. Και επειδή το τρύλο πρέπει να νικάει με κάθε τρόπο, οι οπαδοί έδειραν τον Δεληκάρη!!! Ο γαύρος μέχρι στιγμής έχει 5 πέναλτυ που ΔΕΝ του έχουν σφυρίξει εις βάρος του.


Την 11η πλέον αγωνιστική (29-12-74) ο Εθνικός πατάει κορυφή, κερδίζοντας έναν κακό Παναθηναϊκό, ενώ γαυρος και αεκ μένουν στο 0-0.



Το 1975 ξενικάει με τον γαύρο (12η) να κερδίζει πέναλτυ με τον Εθνικό, αλλά ο διαιτητής κλείνει τα μάτια στην ανατροπή του Χ''ιωάννογλου από τον Κυράστα. Ο γαύρος μέχρι στιγμής έχει 6 πέναλτυ που ΔΕΝ του έχουν σφυρίξει εις βάρος του.


Την 14η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός «φιλοξενείται» στη Νέα σμύρνη, σε έναν αγώνα με πολύ ξύλο στον οποίον θα έπρεπε να έχει αποβληθεί ο Ψιμόγιαννος στο 7, που γρονθοκόπησε τον Λιβαθηνό. Ο διαιτητής δεν είδε τπτ και ο Ψιμόγιαννος ισοφαρίζει σε 1-1 στο 43.



Την 16η αγωνιστική, στην Πάτρα, ο Παναθηναϊκός μένει στο 0-0 αλλά έχει δοκαρι και άλλο ένα πέναλτυ που δεν του δίνεται (ανατροπή Λιβαθηνού). Μέχρι στιγμής ο Παναθηναικός έχει 4 ακυρωμένα (αλλά κανονικά) γκολ και 7 πέναλτυ που δεν του έχουν δωθεί.


17η και τελευταία αγωνιστική του Α γύρου και το τρύλο «σφάζει» την Παναχαϊκή (2-1) όταν το σκορ είναι 0-1 υπερ των Πατρινών δεν δίνεται καταφανές πέναλτυ υπέρ τους. Ο γαύρος μέχρι στιγμής έχει 7 πέναλτυ που ΔΕΝ του έχουν σφυρίξει εις βάρος του.


Την ίδια αγωνιστική ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον άρη και άλλο ένα πέναλτυ (αντι αυτού έχουμε φρι-κικ) δεν δίνεται υπέρ του. Μέχρι στιγμής ο Παναθηναικός έχει 4 ακυρωμένα (αλλά κανονικά) γκολ και 8 πέναλτυ που δεν του έχουν δωθεί.


Επίσης μαθαίνουμε οτι ο Ασπρογέρακας (4/2/75) αναλαμβάνει την κορυφή της Ελληνικής διαιτησίας. Το ποιές υπηρεσίες προσέφεραν όλοι (τελικός κυπέλλου 75 και πρωτάθλημα 75) φάνηκε αμέσως.


Ο δεύτερος γύρος ξεκινάει (18η) όπως τελείωσε ο πρώτος!!!! άλλα 2 πέναλτυ δεν δίνονται υπέρ του αρη και εναντίον του τρύλο. Ο γαύρος μέχρι στιγμής έχει 9 πέναλτυ που ΔΕΝ του έχουν σφυρίξει εις βάρος του.



19η και δυστυχώς για πολλοστή φορά χρειαζόμαστε και δευτερη πηγή καθώς ο Νικολακόπουλος της εποχής (θωμόπουλος) βλέπει άλλον αγώνα. Όταν διαβάζουμε από θωμόπουλο ότι «διαμαρτυρήθηκαν» χωρίς να έχουν δίκιο, ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ και αδικούνται!!!!

 

Την ίδια αγωνιστική το τριφύλλι κερδίζει 5-1 τον γαύρο βόλου με ένα ακυρωμένο γκολ του τριφυλλιού και ένα πέναλτυ γαργάρα. Μέχρι στιγμής ο Παναθηναικός έχει 5 ακυρωμένα (αλλά κανονικά) γκολ και 9 πέναλτυ που δεν του έχουν δωθεί.


20η αγωνιστική και το τρύλο με τον γνωστό τρόπο (αποβολή από το 21) καθαρίζει τον αγώνα, αλλά στο 79 ο βόλος κερδίζει πέναλτυ το οποίο χάνει ο  Καλαιτζίδης. Μαθαίνουμε από άλλη εφημερίδα οτι ο Κελεσίδης κινήθηκε, κάτι που θα κάνει και στο ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό. Φυσικά υπάρχει και ένα πέναλτυ στο 28 καθώς ο Γκλέζος αποκρούει ... «ανορθόδοξα» δλδ παράνομα, αλλά για τον θωμόπουλο δεν λογίζεται καν ως πέναλτυ. Ο γαύρος ήταν η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ομάδα που πέρασε από τον Βόλο. Την δε διαιτησία (με πέναλτυ που δεν έδωσε και άλλη 1 αποβολή υπέρ του γαύρου) την θεωρεί...άριστη. Ο γαύρος μέχρι στιγμής έχει 10 πέναλτυ που ΔΕΝ του έχουν σφυρίξει εις βάρος του.




Την ίδια αγωνιστική (20η) στην Καλαμάτα το τριφύλλι χάνει με 2-0. Δύο αποβολές εις βάρος της Καλαμάτας και 1 εις βάρος του Παναθηναϊκού ενώ στις καθυστερήσεις νέο πέναλτυ δεν δίνεται υπερ του τριφυλλιού. Στο 1-0 ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για οφσαιτ. Μέχρι στιγμής ο Παναθηναικός έχει 5 ακυρωμένα (αλλά κανονικά) γκολ και 10 πέναλτυ που δεν του έχουν δωθεί.


Άλλη μια φοβερή περιγραφή του θωμόπουλου (21η) που βρίσκει πολύ καλό έναν διαιτητή που δεν δίνει 2 πέναλτυ, ένα για κάθε ομάδα !!! Το τρύλο (4-0) και το αιγάλεω να κερδίζουν.... Ο γαύρος μέχρι στιγμής έχει 11 πέναλτυ που ΔΕΝ του έχουν σφυρίξει εις βάρος του.


Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ηρακλή (21η) κερδίζει 2-0, αλλά 2 πεναλτάρες γίνονται γαργάρα. Μέχρι στιγμής ο Παναθηναικός έχει 5 ακυρωμένα (αλλά κανονικά) γκολ και 12 πέναλτυ που δεν του έχουν δωθεί.



Το τρύλο φιλοξενείται από τον ηρακλή (23η) κάνει το 0-2 με υποψία οφσαιτ, ενώ ο ηρακλής ζητάει ένα πέναλτυ που θα έκανε το σκορ 3-3. Το αφήγημα του θωμόπουλου δεν λαμβάνεται πλέον υπόψην. Ο γαύρος μέχρι στιγμής έχει 12 πέναλτυ που ΔΕΝ του έχουν σφυρίξει εις βάρος του.



Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στο Αιγάλεω ευνοείται σε μία αποβολή του Δαμιανίδη (που θα έπρεπε να αποβληθεί και ο Ελευθεράκης), χαρίζει γενικώς κόκκινες ο διαιτητής, αλλά στο τέλος δίνει ανύπαρκτο οφσαιτ ενώ ο Αντωνιάδης ήταν έτοιμος να σκοράρει ενώ στο 36 δεν δίνει πέναλτυ σε χέρι του Μητρόπουλου σε σουτ του Ελευθεράκη.   Μέχρι στιγμής ο Παναθηναικός έχει 5 ακυρωμένα (αλλά κανονικά) γκολ και 13 πέναλτυ που δεν του έχουν δωθεί.



Και φτάνουμε στο κλασικό αιώνιο ντερμπυ (24η). Αλαλούμ στο γκολ του γαύρου με τον επόπτη να υποδεικνύει οφσαιτ (οχι τον σκόρερ, αλλά τον Δεληκάρη που έκανε την σέντρα) και τον διαιτητή να ΜΗΝ το δέχεται. Ο πένια γλυτώνει την αποβολή για κλωτσιά στον Δημητρίου. Ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζει με πέναλτυ, αφού ο κελεσίδης έπιασε αγκαλιά τον Αντωνιάδη ενώ ήταν προ κενής εστίας.





Η εκτέλεση του πέναλτυ με τον κελεσίδη ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ πολύ πριν την εκτέλεση και 3 παίχτες του γαύρου, να έχουν φτάσει!!!! τον Αντωνιάδη. Ποιός πιστεύει οτι αν χανόταν, ο ρέφερι θα διέταζε επανάληψη?


25η αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός χάνει 2-0 από τον μπαογκ, με μια ψιλοσφαγή που την αγνοούν όλοι. Παρότι θεωρήθηκε η καλύτερη ομάδα που πέρασε απο εκεί (πριν 2-3 βδομάδες ο γαύρος ήταν η χειρότερη που πέρασε από το Βόλο). Ένα πέναλτυ (στο 48 χέρι του γούναρη) και ενα ακυρωμένο γκολ, έφεραν την ήττα.  Μέχρι στιγμής ο Παναθηναικός έχει 6 ακυρωμένα (αλλά κανονικά) γκολ και 14 πέναλτυ που δεν του έχουν δωθεί. Το σχόλιο «άριστη διαιτησία» απευθύνεται σε τυφλούς.


26η και Παναθηναϊκός - Ατρόμητος με τον διαιτητή (αν και το σκορ έφτασε στο 4-0) να μην δίνει πέναλτυ στο 60, υπέρ του τριφυλλιού (με το σκορ στο 2-0).  Μέχρι στιγμής ο Παναθηναικός έχει 6 ακυρωμένα (αλλά κανονικά) γκολ και 15 πέναλτυ που δεν του έχουν δωθεί.  Κατά τα άλλα ο Ασπρογέρακας είναι που μας έχει ταράξει στην εύνοια.

                                             
Την ίδια αγωνιστική (26η) ο γαύρος του βορρά γνωρίζει την μπεραιώτικη φιλοξενία της τρούμπας.










Πέραν των αγωνιστικών συμβάντων και της φιλοξενίας με πέτρες και ξύλο, ο μπαογκ καταγγέλει οτι ο διαιτητής αφίχθη και παραλήφθη στην Αθήνα ΜΟΝΟ από στελέχη του γαύρου και ΟΧΙ της ΕΠΟ.





ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ, ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΓΑΥΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ. ΟΙ 2 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ (μην τυχον και γινει καμια στραβή και χαθεί το πρωτάθλημα), ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΟ.


Φυσικά το μάρμαρο το πληρώνει ο Πανδραμαικός στο κύπελλο, ο οποίος πρέπει να αλλάξει όλη την μετακίνηση για.... Πάτρα και όχι για Αθήνα!!!!


Το τρύλο περνάει οτι ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια, καθώς ορίζεται διοίκηση Πρωτοδικείου και ο γουλανδρής λείπει από την χώρα. Αργότερα θα γυρίσει και τελικά θα παραιτηθεί αφού αρχίζουν και ξεσπάνε τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ οτι μετα λεφτά του Ρέντη (της γνωστής ταμπέλας για το Ολυμπιακό Κέντρο 21ης Απριλίου) αγόραζε υπερκοστολογημένους όλους του Λατίνους που τους παρουσιάζε ως Ελληνάρες τελικά..


27η και ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται με την αεκ. Η αεκ κερδίζει πέναλτυ στο 85 και παίρνει τη νίκη (4-3). Πέναλτυ φυσικά δεν υπάρχει. Η φάση είναι καθαρή καθώς γίνεται σέντρα και πριν καν η μπάλα φτάσει στην περιοχή ο Παπαιωάννου πέφτει σαν τον έχει χτυπήσει ρεύμα, ενώ ο Καμπάς κοιτάει ψηλά την μπάλα. Αντίθετα το πέναλτυ του Παναθηναϊκού είναι αδιαμφισβήτητο.



Υπάρχει και ένα θέμα εφαρμογής κανονισμών καθώς  το πέναλτυ καταλογίστηκε στο 85. Αλλά το χτύπησε ο Τάσος ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 90!!!! δλδ ΜΕΤΑ τον καταλογισμό του πέναλτυ. Αυτό είναι προφανές καθώς το πέναλτυ προκύπτει από σέντρα του Αρδίζογλου, ενώ αργότερα ο Τάσος ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ του Αρδίζογλου στις καθυστερήσεις.!!!



Ο συνήθως σωστός Φουντουκίδης κάνει ένα τεράστιο λάθος θεωρόντας τον Αντωνιάδη ως οφσαιτ, για 2 λόγους. ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, γιατί τον καλύπτουν 2 παίχτες της αεκ δίπλα στον τερματοφύλακα και στην γραμμή του άουτ. ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΟΦΣΑΙΤ,  ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ. ΚΑΘΟΛΟΥ. ΑΠΛΑ ΚΟΙΤΑΕΙ. ΟΥΤΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΚΑΠΟΙΟΥ.



Συνεχίζουμε την 28η με τον αγώνα γαύρου-αεκ (3-0) και στην ουσία το ξεκαθάρισμα της κορυφής. Εδω πλέον παραδέχεται ένας «ουδέτερος» την απροκάλυπτη εύνοια που έχει ο γάυρος στα εντός έδρας.


Επόμενη αγωνιστική (29η) με τον εθνικό να αναμετράται με τον γαύρο. Εδώ παρουσιάζει ενδιαφέρον το ΠΩΣ ο γιούτσος «κερδίζει» το πέναλτυ. Καλοδουλεμένο, όπως γράφει ο συντάκτης. όχι στην εκτέλεση, αλλά ..... στην ποινή!!! Τόσα χρόνια έτσι τα κέρδιζε.



31η και παρωδία στις Σέρρες. Για να γράφει ο θωμόπουλος «παρωδία» ποιός ξέρει τι στήσιμο έπεσε. Ευχαριστημένοι και οι 2 με την ισοπαλία.




32η και το τρύλο παίζει με τον νιόνιο εντός. Παίξτε μπάλα φώναζαν, αλλά αυτοί δεν άκουγαν.



Ο δε Παναθηναϊκός κερδίζει 1-5 στην Λάρισα, αλλά ακόμα και εκεί δεν του δίνουν ένα πέναλτυ και του ακυρώνουν και 1 γκολ. Μέχρι στιγμής ο Παναθηναικός έχει 7 ακυρωμένα (αλλά κανονικά) γκολ και 16 πέναλτυ που δεν του έχουν δωθεί.


33η και νέος αγώνας παρωδία με την ουραγό Λάρισα στο φάληρο. Και μία αποβολή να είμαστε σίγουροι καλού-κακού.


Την ίδια αγωνιστική ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παναχαϊκή αλλά ένα σουτ του Δομάζου βρίσκει το χέρι του Τανίδη και δεν δίνεται πέναλτυ. Ο συντάκτης το θεωρεί.... ακούσιο!!! Δεν είμαστε και τόσο βέβαιοι, καθώς δεν δείχνει κολλημένο στο σώμα όπως του Μιχαλόπουλου που είναι δίπλα του, η δε μπάλα έχει πορεία προς το τέρμα, αλλά τι 15 πέναλτυ, τι 16. Μικρή σημασία έχει πλέον..


Τέλος την 34η στην Πάτρα το πρωτάθλημα τελειώνει όπως ξεκίνησε. Με πέναλτυ που ΔΕΝ δίνεται ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ του γαύρου. Ο γαύρος μέχρι στιγμής έχει 13 πέναλτυ που ΔΕΝ του έχουν σφυρίξει εις βάρος του.



Και ο Παναθηναϊκός κλείνει την σεζόν με βαριά ήττα από τον άρη (5-3), με τον διαιτητή να δίνει ένα ανύπαρκτο πέναλτυ στον Παναθηναϊκό αλλά στο 86 με το σκορ 5-2, και να μην δίνει από ένα κανονικό στους 2 αντιπάλους (στο 15 για τον άρη και στο 58 για τον Παναθηναϊκό). Τελικός απολογισμός με τον Παναθηναικό να έχει 7 ακυρωμένα (αλλά κανονικά) γκολ και 17 πέναλτυ που δεν του έχουν δωθεί. Αλλά είπαμε. Ο Ασπρογέρακας που ήταν Παναθηναϊκός, μας έσπρωχνε. Και στο πρωτάθλημα....αλλά και στο κύπελλο!!!



Η ομάδα που βγήκε αλώβητη απο την 7ετία παραμένει το τρύλο καθώς ηταν η τελευταία σεζόν που πούλαγε μούρη με τους Ελληνάρες από αργεντινή και λοιπες χώρες Νοτίου Αμερικής και Ευρώπης. Οι τύποι αυτοί ήρθαν με τα λεφτά των επιχορηγήσεων για το γήπεδο στο Ρέντη, κυρίως το 72 με 3ετές όλοι και το 75, μας άφησαν χρόνους. Έτσι όταν στην μεταπολίτευση αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, το τρύλο (1976,77,78,79) δεν είδε κούπα και έπρεπε να έρθει το επαγγελματικό, με τα γνωστά αποτελέσματα στα 4 πρώτα χρόνια.

ΥΓ. Ο Αντωνιάδης ισοβάθμισε με τον Καλκατέρα στην κορυφή των σκόρερ, ενώ αν είχαν μετρήσει τα ακυρωμένα (αλλά κανονικά) γκολ του και είχαν δώσει τα μισά από τα 17 πέναλτυ που έκαναν γαργάρα, θα χτύπαγε ευρωπαϊκό παπούτσι.  

ΥΓ2. Με την «συνδρομή» του Ασπρογέρακα βγήκαμε 5οι και θα μέναμε εκτός ευρώπης αν δεν μεσολαβουσε ο τελικός της ντροπής στο κύπελλο της ίδιας σεζόν.

Σχόλια