Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Συμμορία εν δράσει...ξανά.

Νταμπώσης-Γιάχος και σια.  Και επειδη ΠΟΤΕ δεν πρεπει να ξεχναμε το τι έχουμε υποστεί 20 χρόνια τώρα, κάνουμε μια υπενθύμιση σε κάποια περιστατικά

Το θέμα αποτελεί αντιγραφή κατά 90% απο 2 άρθρα του SDNA καθως με γλύτωσε απο το να γράψω σχεδόν τα ίδια. Απλά προσθέτω τις φωτογραφίες και 2-3 λογάκια..

http://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/119841/o-giaxos-xeri-toy-maniati-kai-i-egklimatiki-organosi

http://www.sdna.gr/podosfairo/article/119819/erga-kai-imeres-toy-neoy-anapliroti-proedroy-tis-ked

Σε κάθε περίπτωση, ο Δημήτρης Νταμπώσης αποτελεί άλλη μια επιλογή που είτε θλίψη μπορεί να προκαλέσει, είτε ασυγκράτητα γέλια!

Ο Κατερινιώτης παράγοντας και πατριωτάκι του εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου, δεν υπήρξε ποτέ διεθνής διαιτητής, ενώ σφύριξε μόλις για τρία χρόνια στην Α’ Εθνική, από το 2003 ως το 2006! Μετά έγινε παρατηρητής και πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Πιερίας.

Έχει μείνει στην ιστορία για ένα ματς Εργοτέλης-Ηλυσιακός 2-1 για τη Β’ Εθνική της σεζόν 2005-2006, επί παντοκρατορίας τότε του Βασίλη Γκαγκάτση και του κουμπάρου του και προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκου Τζώρτζογλου. Το ματς ήταν 1-1 και στο 89’ ο Νταμπώσης αφήνει τον Ηλυσιακό με δέκα παίκτες. Όμως έμοιαζε αποφασισμένος: Δεν θα έληγε ο αγώνας… ποτέ, αν δεν κέρδιζε ο Εργοτέλης!


Οι καθυστερήσεις ήταν ατελείωτες και η φάση… «κάθεται» στο 99’(!!!) όταν ο Ογκουνσότο βουτάει στην περιοχή και ο Νταμπώσης δίνει ένα από τα πιο αστεία πέναλτι που έχουν σφυριχτεί ποτέ! Τελικά στο… 103’(!), το πέναλτι εκτελείται εύστοχα, ο Εργοτέλης κάνει το 2-1 και με τη σέντρα σφυρίζεται η λήξη! Λέγεται μάλιστα, ότι την ώρα της εκτέλεσης, παίκτες και φίλαθλοι του Εργοτέλη φώναζαν από ντροπή «πέτα το έξω»!!!

Στο τέλος εκείνης της σεζόν, οι Ηρακλειώτες παίρνουν την άνοδο τερματίζοντας πρώτοι, ισοβαθμώντας όμως με την  Κέρκυρα και απέχοντας μόλις τρεις βαθμούς από τον 4ο της βαθμολογίας Θρασύβουλο που έχασε την άνοδο!

Δυο-τρία χρόνια μετά από αυτό το ματς, ο Νταμπώσης, ως πρόεδρος του ΣΔΠ Πιερίας, βράβευσε τον Βασίλη Γκαγκάτση για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Την ίδια χρονιά με το περίφημο Εργοτέλης-Ηλυσιακός, (06-07) σφύριξε το Ολυμπιλαγός-Ατρόμητος 3-0, όπου έγραψε ξανά ιστορία: Ο Τζιμπούρ, που τότε έπαιζε στους Περιστεριώτες, έφευγε μόνος του πίσω από τη σέντρα(!), όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ…Και όχι μόνο αυτό. Το 3-0 γίνεται με πέναλτυ αφού ο Κωνσταντίνου (θωρηκτό-τανκ για τους γαύρους) πέφτει στην περιοχή απο τζαρτζάρισμα ώμο-με-ώμο από τον 20 πόντους κοντύτερο του, Κατεμή. Στα ριπλει της φάσης φαίνεται πιο πολύ ο Κωνσταντίνου να σπρώχνει παρά ο αμυντικός. Πέφτουν και οι 2 μαζί ταυτόχρονα στην μεγάλη περιοχή.



Ο Νταμπώσης, εξάλλου, ήταν παρατηρητής διαιτησίας στο αλήστου μνήμης Ολυμπιλαγός-Παναθηναϊκός 2-1 το 2011, με διαιτητή τον Δημήτρη Καλόπουλο. Στο ματς αυτό που όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι θυμούνται, ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Παναθηναϊκού, δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Τοροσίδη, ενώ το νικητήριο γκολ του Ολυμπιλαγού ήταν οφσάιντ. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε από τότε μέχρι και τώρα, ο Κατερινιώτης παρατηρητής βαθμολόγησε τον Καλόπουλο με μη παραπέμψιμο βαθμό, ασχέτως αν ο Θεσσαλονικιός ρέφερι δεν ξανασφύριξε εκείνη τη σεζόν λόγω της γενικής κατακραυγής!

http://www.sanogiaprobata.blogspot.de/2011/02/5-20-2-2011.html




Παρατηρητής ο Νταμπώσης ήταν και στο περσινό Ολυμπιλαγός-Παναθηναϊκός 1-0, με διαιτητή τον Καλογερόπουλο, ο οποίος υπέδειξε χέρι (που δεν έγινε ποτέ) σε φάση στο 92’, όπου ο Πέτριτς έβγαλε τον Ατζαγκούν απέναντι από τον Ρομπέρτο. Ο βαθμός του Νταμπώση για τον Καλογερόπουλο ήταν φυσικά καλός…

Γενικότερα την περσινή σεζόν, η ΚΕΔ είχε μια… τάση να ορίζει τον Νταμπώση σε αγώνες του Ολυμπιλαγού, καθώς εκτός από το ντέρμπι των «αιωνίων», ήταν παρατηρητής και στο Ολυμπιλαγός-Νίκη Βόλου, Ολυμπιλαγός-ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικός-Ολυμπιλαγός. Τοποθετούνταν όμως και στις άλλες μεγάλες ομάδες, καθώς ήταν στο Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα,  Παναθηναϊκός-Καλλονή (με πολλά παράπονα από του «πράσινους») και στο ΠΑΟΚ-Πανθρακικός.

Πάμε τώρα στον Αχου - Γιαχου

Στην τρίτη κατηγορία «έμεινε» δύο χρόνια και σφύριξε μόνο οκτώ παιχνίδια. Οι ελάχιστες «συμμετοχές», όμως, δεν στάθηκαν εμπόδιο στην καριέρα του και τη σεζόν 2006/07 έκανε... ντεμπούτο στη Β' Εθνική σφυρίζοντας το παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης – Καλαμάτα 3-1 (17/12/2006).

Η θητεία του στα γήπεδα της δεύτερης κατηγορίας κράτησε τρία χρόνια και σφύριξε (ξανά) σε ελάχιστα ματς! Για την ακρίβεια μόλις 13. Τη σεζόν 2009/10, όμως, ήρθε η ώρα της «απογείωσης». Πήρε το... εισιτήριο για τη Super League και έκανε το ντεμπούτο του στην αναμέτρηση Λεβαδειακός – Πανιώνιος 1-0.

Γ ΕΘΝΙΚΗ = 8 ΑΓΩΝΕΣ,  4 παιχνιδια 04-05 , 4 παιχνιδια 05-06
ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΓΙΑ Β ΕΘΝΙΚΗ
Β ΕΘΝΙΚΗ = 13 ΑΓΩΝΕΣ ,  4 παιχνιδια 06-07, 5 παιχνιδια 07-08 ,  4 παιχνιδια 08-09
ΠΡΟΑΓΩΓΗ Α ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΖΟΝ 2009-10
2011-12 ΠΑΟΚ-ΣΤΟΛΟΣ, ΣΤΟΛΟΣ-ΠΑΟΚ, ΣΤΟΛΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ Ο ΣΤΟΛΟΣ)
2012 = ΔΙΕΘΝΗΣ..ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ..

Η καριέρα του Γιάχου γνωρίζει όλο και καλύτερες ημέρες και τη σεζόν 2011/12 σφυρίζει Άρη – ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακό και ντέρμπι αιωνίων! Για να ηρεμήσει, μάλιστα, τον Γιάχο πριν την αναμέτρηση ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τους «πράσινους» ο Γιώργος Σαρρής (όπως ο ίδιος έχει δηλώσει) του έδωσε ηρεμιστικό χάπι! Τον Φεβρουάριο του 2012 ήρθε και το... παράσημο, αφού η ΕΠΟ τον έχρισε διεθνή!




Το... χέρι του Μανιάτη και η... επίσκεψη στα αποδυτήρια

Το 2013 ήταν ο Χιώτης διαιτητής ήταν ο απόλυτος (αρνητικός) πρωταγωνιστής στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης! Όλος ο πλανήτης είδε το χέρι του Μανιάτη μπροστά από το τέρμα των «ερυθρόλευκων», εκτός από τον ίδιο, που δεν έδωσε το πέναλτι, που θα σήμαινε (και) αποβολή του παίκτη των Πειραιωτών.  Ως... κερασάκι στην τούρτα ήρθε και το πέναλτι που έδωσε στον Ολυμπιακό στο τέλος του αγώνα, που ήταν οριακά εκτός
περιοχής.







Η διαιτησία του Γιάχου έβγαλε εκτός εαυτού τους ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης, που κατήγγειλαν... επισκέψεις στα αποδυτήρια των διαιτητών, στο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ο τότε αθλητικός εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση και μετά από λίγο καιρό, ασκεί ποινική δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στον Σάββα Θεοδωρίδη, κατηγορώντας τους ότι «με αθέμιτες ενέργειες προσπάθησαν να επηρεάσουν την εξέλιξη και το αποτέλεσμα του τελικού».

Οι δύο παράγοντες δικάζονται και αθωώνονται λόγω αμφιβολιών. Ο εισαγγελέας Ζημιανίτης ασκεί έφεση, θεωρώντας την απόφαση λανθασμένη. Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού δικάζονται εκ νέου στο Εφετείο, αλλά αθωώνονται και πάλι.

Και στις δύο δίκες, ο Θανάσης Γιάχος ήταν βασικός μάρτυρας και μεταξύ άλλων είχε καταθέσει τα εξής: «Αυτό που μας είπε ο κ. Μαρινάκης στο ημίχρονο ήταν: “Καλή επιτυχία. Παίξτε 50-50 και μη φοβάστε τίποτα”. Δεν ήταν κάτι αξιόποινο ώστε να μην δώσουμε άδεια να μπει στα αποδυτήρια. Αυτή τη φράση την λένε όλοι. Δώσαμε την άδεια γιατί δεν ήταν κακό να έρθει να μας ευχηθεί. Γενικά δεν πρέπει να μπαίνει κανείς, το λέει και ο κανονισμός, αλλά δεν έγινε κάτι μεμπτό.
Ο κανονισμός λέει πολλά πράγματα. Αλλά ποδόσφαιρο είναι... Δεν αισθάνθηκα ότι με απειλεί κανείς. Το πέναλτι ούτε καν το είδα. Θεωρώ ότι έκανα λάθος. Εννοείται ανθρώπινο. Και τιμωρήθηκα γι’ αυτό για 4 μήνες…».

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΕΙΔΑ...ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ..

Σχόλια

  1. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ! ΑΞΙΖΕ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ Ο ΠΑΟ !! ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευτυχως που ο Γιαχος επαιξε φουλ Ολυμπιακο χτες, πιτσιρικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου