Μέτρια εμφάνιση, δικαιολογημένα παράπονα...

Το «δώρο» του Κάτας!

Στα 2 πρώτα φιλικά της ομάδας, αυτό που ... «τρομάζει» είναι η άμεση προσαρμογή του Λορέντζο. Αν δεν ξέραμε οτι είναι μεταγραφή του φετινού Ιουνίου, θα παίρναμε όρκο οτι ο παίχτης είναι χρόνια στην ομάδα. Προφανώς σε 10 μέρες (29/8 ξεκίνησε η προετοιμασία), είναι σχεδόν αδύνατον να προσαρμοστεί ένας νέος παίχτης. Όμως εδώ έχουμε έναν «διαβασμένο» παίχτη. Έναν παίχτη που πέραν των προσωπικών του ικανοτήτων, ξέρει σχεδόν κάθε κίνηση και κάθε θέση των νέων συμπαιχτών του. 


Η λογική και προφανής εξήγηση, είναι οτι η Μακάμπι και ο Κάτας είχαν διαβάσει άριστα τον Παναθηναϊκό. Ο Λορέντζο ήταν ο καλύτερος παίχτης της Μακάμπι στην σειρά των πλει-οφ. Πέτυχε 86 πόντους σε 5 αγώνες (με σχεδόν 60% στα 2π και 40% στα 3π), μοίρασε 29 ασσίστ (σχεδόν 6 ανά αγώνα) και πήρε 17 ριμπάουντ. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο πρώτος στις ασσίστ και στο PIR. Και αυτός που είχε το δύσκολο έργο να περιορίσει την περιφέρεια του τριφυλλιού. 


Ο Κάτας, στο κομμάτι της προετοιμασίας της ομάδας του για την σειρά των πλει οφ, έκανε πολύ καλή δουλειά. Όπως και ο Αταμάν. Γιαυτό άλλωστε και η σειρά οδηγήθηκε σε 5ο αγώνα και για αυτό στην κανονική διάρκεια η Μακάμπι μας κέρδισε και τις δύο φορές. Αρχικά 81-86 στο Οακα και 90-75 στο Βελιγράδι. Ο Κάτας μας έκανε - άθελά του - ένα από τα καλύτερα δώρα που θα μπορούσε να μας κάνει.

Σχόλια