Μέτρια εμφάνιση, δικαιολογημένα παράπονα...

«Αθέμιτος» ανταγωνισμός, το νέο αφήγημα...

Όταν γράφουμε «αφηγήματα» περί αθέμιτου ανταγωνισμού, καλό είναι να διηγούμαστε το αφήγημα από την αρχή. 

Το εξοχικό μας λοιπόν το οποίο παραδόθηκε για χρήση το 1985, δόθηκε αρχικά στον γαύρο την σεζόν 1991-92, όταν ανέλαβε πρόεδρος ο πράκτορας και προπονητής αυτόν που κατηγορούσαν το 1997 για «Ιωαννίδικη μαφία». Έφυγε λοιπόν ο γαύρος από το Παπαστράτειο που φώναζαν γκολ στα καλάθια και μετακόμισαν στο ΣΕΦ (των 12500 θέσεων). 

Την ίδια χρονιά ο Παναθηναϊκός έφερε τον Παβλίσεβιτς στον πάγκο του, με την διαφορά οτι ο πάγκος του ήταν στον ... Τάφο της Λεωφόρου (που κατασκευάστηκε το 1961) των 1200 θέσεων. Τότε δεν ήταν αθέμιτος ανταγωνισμός... Την επόμενη σεζόν ο γαύρος παρέμεινε στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός μετακόμισε για μιά 3ετία στην Γλυφάδα των 3200 θέσεων. 

Παρά τον αθέμιτο ανταγωνισμό ο Παναθηναϊκός εκείνη την 3ετία έπαιξε στην Ευρωλίγδα, έφερε τον Νίκο Γκάλη (με συμβόλαιο 1δις για 3 χρόνια), τον Γιαννάκη, τον Βράνκοβιτς, τον Βολκόφ, τον Σοκ, τον Κόμαζετς, τον Πάσπαλιε και πολλούς άλλους και πήγε σε 2 Φ4. Φυσικά με ... μηδενικά έσοδα, αφού αν περίμενε από τα εισιτήρια των 3χιλιάδων θεατών, μόνο τον Γεωργικόπουλο θα πλήρωνε. Όλες οι μεγάλες μεταγραφές έγιναν ... από την τσέπη των προέδρων, γιατί αν θες πραγματικά να είσαι στην κορυφή δεν αποτελεί πρόβλημα ακόμα και το να αγωνίζεσαι σε μικρής χωρητικότητας γήπεδα.

Ο Παναθηναϊκός μετακόμισε στο Οακα το 1995 και παραμένει εκεί μέχρι τις μέρες μας. Πλέον και τα 2 γήπεδα είναι παλιά (30 ετών το Οακα και 40 ετών το εξοχικό) και είναι στο χέρι των ομάδων που αγωνίζονται εκεί να τα ανακαινίσουν όπως θέλουν. Αρκεί να βάλουν ... λεφτά.

Ο Παναθηναϊκός ακόμα και την 2ετία (2003-2004) που αγωνίστηκε στο κλειστό του Σπόρτινγκ (κατασκευής του 1968) των 2μιση χιλιάδων θεατών, είχε ομαδάρα με Λάκοβιτς, Μπατίστ, Τσαρτσαρή, Μακ Ντόναλντ, Μίντλετον, Φώτση, Μπιούφορντ, Κουτλουάι, Παπανικολάου, Χατζηβρέττα και Διαμαντίδη που πήρε πρωταθλήματα, κύπελλο, έφτασε στο ΤΟΡ-16 και μία ανάσα το 2003 από το Φ4.

Η αλήθεια λοιπόν είναι οτι δεν περιμένατε πέρυσι αυτό που έγινε. Ούτε ευρωπαϊκό φανταζόσασταν, ούτε πρωτάθλημα με σπάσιμο έδρας. Όταν ξεκίνησε η χρονιά και πήρατε Σούπερ Καπ και Κύπελλο, δεν βγάλατε κιχ για το νέο Οακα, αλλά ακόμα είχατε το «αφήγημα» για συνεχόμενα Φ4, «my way» και άλλες τέτοιες αρλούμπες. 

Όταν ήρθαν οι καλές σφαλιάρες στο Φ4 και στους τελικούς του πρωταθλήματος, άρχισαν τα άρθρα για «ελληνοποιήσεις» των Μιλού και Φαλ (αλλά αυτό δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός, σωστά;) και αφού δεν έπιασε ούτε αυτό γιατί η γκρίνια είχε φτάσει στο απροχώρητο, άρχισε η κλάψα για το γήπεδο και τον «αθέμιτο ανταγωνισμό». Βάλτε κάνα φράγκο όπως φέτος να φέρετε καλούς παίχτες, μπας και δείτε προκοπή. Και πληρώστε και κάνα ενοίκιο στο Χριστινάκι, με προσοχή όμως μην τα αρπάξουν τίποτα κλέφτες...

ΥΓ. Φυσικά και θέλουμε να σας παραχωρήσουν το εξοχικό, με τους ίδιους όρους που μας έδωσαν το Οακα. Για να δούμε και τότε τι «επενδύσεις» θα κάνετε και για να μην έχετε ούτε και αυτή την «καραμέλα»..

Σχόλια