Μέτρια εμφάνιση, δικαιολογημένα παράπονα...

Η Σπόρτινγκ, ο Ιωαννίδης, ο Σπόραρ και ο ... Γιόκερες!

Όταν εμείς δώσαμε 3,5εκ ευρώ για να πάρουμε τον αναπληρωματικό φορ της Σπόρτινγκ (και αφού είχε συμφωνήσει η Σπόρτινγκ να μας δώσει 4εκ για τον Αλεξανδρόπουλο - αλλαξοκ#$ίες δηλαδή), η πορτογαλική ομάδα το επόμενο καλοκαίρι, ξόδεψε 20εκ (και 4 σε μορφή bonus) για να αποκτήσει κάποιον 25χρονο Σουηδό εν ονόματι ... Βίκτορ Γιόκερες από το μεγαθήριο της Κόβεντρυ που αγωνιζόταν στην ... Tσάμπιονσιπ!!!

Η Κόβεντρυ τον απέκτησε το 2021 με 1εκ από την ... Μπράιτον που τον απέκτησε για 500χιλιάδες από την Σουηδική Μπρομαποικάρνακ. Τον κράτησε 3 χρόνια και τον πούλησε για 24εκ ευρώ (20εκ και 4 εκ bonus) στην Σπόρτινγκ. Εκεί ταίριαξε αμέσως με την ομάδα και σε 50 συνολικά συμμετοχές πέρυσι σε Πορτογαλικό πρωτάθλημα, Κύπελλο, League Cup και Europa Leaue πέτυχε 43 γκολ και έδωσε 15 ασσιστ.

Φέτος ξεκίνησε με 5 συμμετοχές και 7 γκολ και 3 ασσιστ σε Πρωτάθλημα και Σούπερ Καπ. Αυτή την στιγμή, η αγοραστική του αξία έχει φτάσει τα 65εκ ευρώ. Η Σπόρτινγκ θα έκανε ένα τρομερό δίδυμο με τον Σουηδό και τον συνομήλικό του Ιωαννίδη στην περιοχή. Εφόσον αρνηθήκαμε την προσφορά της, η Σπόρτινγκ επέλεξε έναν ... 19χρονο Χάρντερ από την ποδοσφαιρομάνα Νόρτζελάντ.

Το που θα καταλήξει ο Ιωαννίδης, είναι άσχετο ως αποτέλεσμα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι οτι ποσά όπως «2εκ» και «3εκ» και συμβόλαια του 1εκ και 1,5εκ είναι για παίχτες ανάλογης αξίας. Αν έχουμε συνηθίσει με συμβόλαια των 100 και 200 χιλιάδων και μας φαίνεται «σπατάλη» ή «παιχταράς» αυτός που έχει συμβόλαιο 1εκ ή το να δώσουμε 3εκ για έναν παίχτη, για τον υπόλοιπο κόσμο, δεν είναι έτσι. Και φυσικά οτι πληρώνεις, παίρνεις.

Αν δώσεις περίπου 2εκ για τερματοφύλακα, θα πάρεις τον Ντραγκόφσκι. Αν δώσεις 7,5εκ θα πάρεις τον Τέτε. Αν δώσεις 6εκ θα πάρεις τον Πελίστρι. Αν δώσεις 3,5εκ (επειδή σου έδωσαν πριν 4εκ) θα πάρεις την «αντικειμενική» αξία ενός αναπληρωματικού στην Πορτογαλία. Αλλιώς, φτιάχνεις ένα πολύ καλό τμήμα scouting και «τσιμπάς» τον κάθε 25χρονο Γιόκερες από την Μπράιτον με 1 εκ και τον αξιοποιείς αντίστοιχα.

Και φυσικά η αποστολή ενός ΤΔ και ενός τμήματος scouting, ΔΕΝ είναι να πάρει με 30εκ τον Γιόκερες από την Σπόρτινγκ όταν είναι πασίγνωστος και «βγάζει» μάτια, αλλά να τον πάρει με με 1εκ από την ... Μπράιτον, ή με 500χιλιάδες από την Σουηδική Μπρομαποικάρνακ όταν ακόμα δεν είναι γνωστός.  

Σχόλια