Μέτρια εμφάνιση, δικαιολογημένα παράπονα...

Ιστορικό γεγονός, που (δυστυχώς) δεν ήταν για όλους κατανοητό

Διαβάζεις άρθρα ακόμα και γνωστών ερυθρόλευκων δημοσιοκάφρων για την χτεσινή εκδήλωση και ενώ αρχίζουν ωραία και γλαφυρά καταλήγουν πάντα στα εξής 2 συμπεράσματα. Πρώτον «καλός άνθρωπος ο Παύλος, αλλά έστησε την μεγαλύτερη παράγκα» και δεύτερον «Ε, λογικό να έχει τόσους προσκεκλημένους χτες, αφού τους έδινε τόσα λεφτά σαν παίχτες».

Ξεκινώντας από το δεύτερο, αυτοί δεν θα γνωρίσουν ποτέ έναν παράγοντα που να αγαπάει τους παίχτες ως παιδιά του και ως ανθρώπους. Δεν ήταν τα «όργανα» που χρησιμοποιούσε για να κερδίζει τον γαύρο, δεν τους μείωσε ποτέ σε ήττες, δεν υποτίμησε ποτέ παίχτες αντιπάλων ομάδων. Για τον Παύλο, οι οπαδοί και οι παίχτες ήταν «τα παιδιά του». Και αυτή παραμένει πάντα η διαφορά μας. Και η κληρονομιά που μας άφησε.

Όσοι βρέθηκαν λοιπόν χτες στο Καλλιμάρμαρο, δεν το έκαναν επειδή μοίραζαν 20ευρα. Το έκαναν για να τιμήσουν εναν δικό τους άνθρωπο. Όχι απλά έναν «λεφτά» πρόεδρο που χλευάζει, τους αντιπάλους. Αλλά γιατί έζησαν την εποχή ενός παράγοντα, που ήταν ΠΡΩΤΑ και ΠΑΝΩ απ΄ολα, ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Και η ανθρωπιά στις μέρες, δεν έχει τιμή και δεν εξαγοράζεται. Αυτό δύσκολα το κατανοεί ο μέσος γάυρος είτε είναι κάφρος οπαδός, είτε πληρωμένη πένα. Οι φωτογραφίες που βλέπετε, δείχνουν έναν πατέρα να αγκαλιάζει τα παιδιά του, κοιτώντας πάντα στο πέρασμα του χρόνου με το ίδιο στοργικό  ΒΛΕΜΜΑ. Και αυτό το βλέμμα, δεν το είδατε ποτέ εσείς. Και ούτε και μεις θα το ξαναδούμε. Δεν είναι το βλέμμα και η χειραψία ενός παράγοντα που το «παίζει» οπαδός και κάνει hi-5 με τους παίχτες, ούτε ενός παράγοντα που χαριεντίζεται με full-face οπαδούς. Είναι το βλέμμα και το άγγιγμα ενός ανθρώπου, σε κάποιον άλλο για τον ηρεμήσει, παρηγορήσει, εμψυχώσει. Και κυρίως. Είναι αυθόρμητο.

Όσο για τις παράγκες... Για ποιόν λόγο να στήσει κάποιος μία παράγκα, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ; Στο ποδόσφαιρο, η παράγκα απέφερε δεκάδες εκ ευρώ κάθε χρόνο, για να συντηρηθεί το σύστημα. Στο μπάσκετ, η κατάκτηση της Euroleague έδινε ψίχουλα μέχρι να αλλάξει το φορμάτ σε κλειστό κλαμπ και σε διπλάσιους αγώνες την σεζόν 2016-17. Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε 6 ευρωπαϊκά και όσα πήρε από την κατάκτηση και των 6, δεν έφταναν για τις κάλτσες του Σάρας. Φέτος που κατέκτησε το 7ο πήρε μόλις 1,75εκ ευρώ. Από τα ψίχουλα, στα ξεροκόμματα. Στην Ελλάδα, ο Εσάκε και η ΕΡΤ έδιναν και δίνουν ψίχουλα.

Εξάλου πέραν των γαύρων, δεν διαμαρτυρήθηκε καμία ομάδα για παράγκα. Το 1998 στο τελικό της Α1, παίξαμε με τον μπαοκ. Ο γαύρος δεν τα κατάφερε. Η παράγκα έφταιγε; Το 1999, τους κλέισαμε το σπίτι στο εξοχικό και ΔΕΝ έβγαλαν κιχ. Μάλλον δεν υπήρχε παράγκα τότε. Το 2000 παίξαμε τελικούς πρωταθλήματος με την αεχ. Μάλλον η παράγκα έφταιγε. Το 2001 τελικούς με 15 πόντους διαφορά σε κάθε εντός και σφαγή σε κάθε εκτός. Το 2002, αν δεν φτάνατε στο ξύλο για να αποβληθεί ο Ντέγιαν δεν θα περνάγατε στον τελικό, όπου σας ξεφτύλισε η αεχ. Παράγκα και τότε σίγουρα!!! Το 2003 παίξαμε τελικούς με την αεχ και εσείς χάσατε από το Περιστέρι. Η παράγκα Βαζελακόπουλο έφταιγε. 

Το 2004 παίξαμε τελικούς με το Μαρούσι, εσείς ούτε καν πρώτη τεράδα, αλλά έφταιγε ο Βαζελακόπουλος. Το 2005 παίξαμε τελικούς με την αεχ, εσείς ΠΑΛΙ ούτε καν πρώτη τεράδα, αλλά φυσικά έφταιγε ο Βαζελακόπουλος. Το 2006 πάρτυ 3-0 στους τελικούς με εσάς, πάλι η παράγκα έφταιγε εννοείται. 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 έτρεμαν τα χεράκια σας στις βολές όσο παίρναμε πρωταθλήματα και σηκώναμε 3 ευρωπαϊκά σε 5 χρόνια. Φοβερή παράγκα. έχετε περισσότερα πρωταθλήματα ΜΕ Βασιλακόπουλο, απ ότι χωρίς και έχετε φτιάξει ένα φανταστικό αφήγημα ισάξιο των ιστοριών του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.                          

Κρίμα να μην είστε ικανοί να γράψετε απλά έναν καλό λόγο, χωρίς σπόντες και ανυπόστατες κατηγορίες.

         

Σχόλια