Μέτρια εμφάνιση, δικαιολογημένα παράπονα...

Ραντεβού με την ιστορία (ξανά)...

Tην Πέμπτη, δεν αγωνίζεται ο Κυπελλούχος Παναθηναϊκός του φούζου και της περσυνής 4ης θέσης που αποκλείστηκε από την Μακάμπι, εναντίον του Άγιαξ του Μπέκχορστ που τερμάτισε πέρυσι 5ος, αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον 2ο γύρο από την Χέρκουλες και έφαγε 4 από την Βίλλα στο Κόνφερενς. Αυτό είναι το παρόν των δύο συλλόγων. 

Όμως μαζί με το παρόν, αγωνίζεται και το παρελθόν. Πακέτο πάνε αυτά. Αγωνίζεται και ο Άγιαξ του Κρόιφ και του Βάσοβιτς, με τον Παναθηναϊκό του Δομάζου και του Αντωνιάδη, ο Άγιαξ του Όβερμαρς, του Λιτμάνεν και του Κλαίφερτ, με τον Παναθηναϊκό του Βαζέχα και του Μπορέλι. Τα αποτελέσματα των φετινών αναμετρήσεων θα προστεθούν μαζί με αυτά που μόλις αναφέρθηκαν. Γιατί η φανέλα και η ιστορία των 2 αυτών συλλόγων είναι μεγάλη. Και θα συνεχίσει να είναι μεγάλη.

Ο Άγιαξ μπορεί να διανύει μία κακή δεκαετία για αυτόν με μόλις 3 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και με έναν χαμένο ευρωπαϊκό τελικό (το 2017 με 2-0 από την Μάντσεστερ), αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει ήδη sold out την ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό στις 15 Αυγούστου, αφού θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και στις ευρωπαϊκές αλλά και στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το αν θα είναι άδειο η γεμάτο το γήπεδο, εξαρτάται από τις σκέψεις και τις προτεραιότητες του καθενός μας. Ο καθένας ιεραρχεί τα πράγματα, τα ζυγίζει, σκέφτεται τις «συνέπειες» των πράξεων του (το αποτέλεσμα δηλαδή και το αντίκρυσμα) και αναλόγως πράττει. Οι πράξεις πάντα γίνονται για κάποιο λόγο. Και αν το αποτέλεσμα είναι επιτυχημένο, δικαιώνονται οι πράξεις μας για τις οποίες κρινόμαστε. Τόσο απλά. Είτε γεμάτο - είτε άδειο το γήπεδο, η ομάδα έχει χρέος να παλέψει για την πρόκριση και την ευρωπαϊκή της ιστορία.

Σχόλια