Μέτρια εμφάνιση, δικαιολογημένα παράπονα...

Για να δούμε, τι θα δούμε...

Ευρωπαϊκό ξεκίνημα, που θυμίζει αρκετά την περσυνή ευρωπαϊκή μας διαδρομή την ίδια εποχή. Τότε ο Σπόραρ με 3 γκολ στους 2 αγώνες με την Ντνίπρο-1 «καθάρισε» την πρόκριση με τον Τζούρισιτς να είναι και σκόρερ αλλά και ο καλύτερος παίχτης των 2 αγώνων. Και να σκοράρει με πέναλτυ ο Ιωαννίδης. Φέτος ο Γερεμέγεφ πέτυχε 3 γκολ στους 2 αγώνες με την Πλόντιβ με τον Τζούρισιτς επίσης να είναι σκόρερ αλλά και ο καλύτερος παίχτης των 2 αγώνων. Και να σκοράρει με πέναλτυ ο Μπακασέτας. Και τότε στον πρώτο αγώνα (αν και εκτός έδρας) φοράγαμε τα πράσινα όπως και φέτος, ενώ στον δεύτερο αγώνα φοράγαμε τα λευκά.

Τότε αντίπαλος ήταν η Ντνίπρο-1 (στην 141η θέση φέτος της ευρωπαϊκής κατάταξης) που αρκετοί την είχαν υποτιμήσει αφού το όνομα της δεν ήταν γνωστό. Μία ομάδα που τερμάτισε 2η στο Ουκρανικό πρωτάθλημα και με τον Dovbyk (24 γκολ σε 30 αγώνες) να παίρνει μεταγραφή στο τέλος της χρονιάς στην Χιρόνα και να κάνει και εκεί τα ίδια (24 γκολ σε 36 αγώνες). Τώρα αντίπαλος ήταν η Πλόντιβ, 7η στην Βουλγαρία και η μοναδική ομάδα αυτά τα 3 χρόνια που επιστρέψαμε στους ευρωπαϊκούς αγώνες, που βρίσκεται χαμηλότερα απο εμάς στην ευρωπαϊκή κατάταξη (στην 328η θέση φέτος της ευρωπαϊκής κατάταξης - στην 172η το τριφύλλι). Και στα 2 αυτά ζευγάρια αγώνων, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος εκτός έδρας από οτι εντός, πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες. 

Το επόμενο ζευγάρι αγώνων και τότε και τώρα, έχει ξεκάθαρο φαβορί. Πέρυσι ήταν η Μαρσέιγ (στην 43η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης), φέτος ο Άγιαξ (στην 27η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης). O οποίος Άγιαξ «καθάρισε» την πρόκριση με την Βοιβοντίνα, μετά το 85ο λεπτό. Ο Άγιαξ που πέρυσι τερμάτισε 5ος στην Ολλανδία, έχοντας μία από τις χειρότερες άμυνες της λίγκας (61 γκολ σε 34 αγώνες). H δε Μαρσέιγ ήταν 3η στην Ligue-1 το 2022-23 και αγωνίστηκε κατευθείαν στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Σίγουρα θα έχουμε την ευκαιρία μας με τον Άγιαξ.

Η ομάδα με τον βασικό κορμό να αποτελείται από την περσυνή χρονιά, μπορεί να διαχειρισθεί την πίεση ενός ονόματος όπως ο Άγιαξ. Το έκανε πέρυσι και με την Μαρσέιγ, αλλά και με την Μπράγκα στα προκριματικά. Μακάρι η κατάληξη να είναι επιτυχημένη και ο Παναθηναϊκός να εξασφαλίσει για 2η συνεχόμενη σεζόν την παρουσία του σε ευρωπαϊκούς ομίλους. 

Σχόλια