Μέτρια εμφάνιση, δικαιολογημένα παράπονα...

Για τον Ρε-μπότσο...

Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι ο Ρεμπότσο. Όσοι τον «κράζουν» άλλωστε, δεν τον έχουν δει ποτέ να αγωνίζεται. Πέρυσι, ήταν η επόμενη επιλογή μετά τον Μλαντένοβιτς, άρα είναι παίχτης που γνωρίζει το τεχνικό τμήμα. Ούτε μας ενδιαφέρει η γνώμη του Κώστας13 και της σελίδας «Πράσινες κάλτσες». Αν αυτοί «κανονίζουν» τις επιλογές, τα πράγματα φυσικά είναι ακόμα χειρότερα. Όμως ουδέπoτε οι διοικήσεις έλαβαν σοβαρά την γνώμη του κόσμου. Ούτε το 2008, ούτε το 2019, ούτε το 2024, ούτε στις αναρτήσεις και στα «πύρινα» κείμενα.

Το πρόβλημα είναι οτι θέλουμε αριστερό μπακ γιατί έχουμε μόνο ένα, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία, σε 20 μέρες παίζουμε προκριματικά και ακόμα έχουμε κενά. Αν επιλέχθηκε με αγωνιστικά και ποδοσφαιρικά κριτήρια, σημαίνει οτι κάνει στον προπονητή. Δεν γίνεται όμως να καταλήγουμε σε κάποιον και ξαφνικά αυτός ο κάποιος να ΜΗΝ μας κάνει.

Ο Χουάνκαρ άλλωστε ήρθε από την Μάλαγα. Όχι από την Μάλαγα της 8αδας του Τσάμπιονς Λιγκ του 2012, αλλά από την Μάλαγα του 2020 που βολόδερνε στην Β Ισπανίας (και τελικά έπεσε στην Γ) και αποκλειόταν από τον 1ο γύρο του Κυπέλλου. Αξιοπρεπέστατσος και στα εύκολα και στα δύσκολα. Όπως και ο Νάνο από την ποδοσφαιρομάνα Πονφεραντίνα της Β Ισπανίας. Αντιθέτως ο Σέριτς της Βερόνα, της Πάρμα και της Λάτσιο και διεθνής με την Εθνική Κροατίας, αποτελεί ένα από τα χειρότερα αριστερά μπακ που είδαμε στα πράσινα. Άρα το όνομα, δεν προδικάζει επιτυχία. 

Αυτό που μπορεί να προδικάσει επιτυχία είναι το πλάνο, η οργάνωση, ο σχεδιασμός, η συνεχόμενη βελτίωση κάθε σεζόν και τα λεφτά. Αγωνιστικά πάντα. Προφανώς αν όλα αυτά (που έγιναν για μια 2ετία σχεδόν σωστά) δεν στηριχτούν όπως πρέπει, εκεί που πρέπει, ότα πρέπει, τότε θα πάνε στο βρόντο. 

Δεν γίνεται δηλαδή να λέμε οτι θέλουμε ομίλους στην Ευρώπη, πρωτάθλημα στην Ελλάδα, να δίνουμε 5εκ στον Σάρρι και αμύθητο μπάτζετ, αλλά τελικά να έρχεται ο Αλόνσο και οι επιλογές να είναι οι περσυνοί «κομμένοι» και με το ζόρι 2-3 μεταγραφές. Δηλαδή με τον Σάρρι θέλουμε πρωτάθλημα, αλλά με τον Αλόνσο δεν θέλουμε; Για την ακρίβεια ο Αλόνσο θα έπρεπε να στηριχτεί περισσότερο από τον Σάρρι, αφού δεν έχει το βιογραφικό του Ιταλού.

Οπότε το πρόβλημα ΔΕΝ είναι ο Ρεμπότσο και ο κάθε Ρε-μπότσο. Ο Ρεμπότσο φυσικά και μπορεί να πάρει πρωτάθλημα, αρκεί να τον αφήσουν. Και εδώ και 30 χρόνια ΔΕΝ μπορούμε και ΔΕΝ θέλουμε να εξασφαλίσουμε αυτό ακριβώς. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΡΕΜΠΟΤΣΟ ΝΑ ΣΤΕΦΘΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ. Όταν εξασφαλίσουμε αυτό, ο Ρεμπότσο θα είναι το τελευταίο που θα μας απασχολεί. 

Σχόλια