Έργα και ημέρες...

Juancho is back...

Έπρεπε να περάσουν 6 μήνες για να εμφανιστεί και στις 2 πλευρές του γηπέδου ο Χουάντσο που ξέραμε από την Εθνική Ισπανίας. Η δεύτερη ολοκληρωμένη εμφάνιση επιθετικά με 11 πόντους (4/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα) αλλά και αμυντικά (3 κλεψίματα, 8 ριμπ). Αυτά που διαβάζαμε τόσο καιρό όταν έκανε 3 καλές άμυνες, ή έβαζε 2 τρίποντα φυσικά και εκλαμβάνονται ως «αστεία». Χτες είχε τον πρώτο χρόνο συμμετοχής (34λ), ήταν τέταρτος σκόρερ (11π), πρώτος ριμπάουντερ (8), καλύτερος «κλέφτης» (3), είχε το καλύτερο PIR (18) και ήταν αλάνθαστος (0 λάθη). 

Αυτά ως στοιχεία μας δείχνουν τι πραγματικά μπορεί να προσφέρει και ποιές είναι οι απαιτήσεις που έχει η ομάδα από αυτόν. «Ελευθέρωσε» τον Μήτογλου από το «4» και έδωσε ποιοτικά λεπτά στο «5», με αποτέλεσμα ο Λεσόρ να είναι ξεκούραστος (αγωνίστηκε μόλις για 15 λεπτά) και έτσι ο ράιτ δεν έκανε το «πάρτυ» που έκανε στον περασμένο αγώνα. 

Τα 7λεπτα που έπαιζε μαζεύοντας 2-3 ριμπάουντ και οι διθύραμβοι που γράφονταν τότε, δείχνουν απλά με τι είναι ευχαριστημένος ο οπαδός. Στον Παναθηναϊκό των 6 ευρωπαϊκών ο παίχτης για 2-3 ριμπάουντ και 2 καλές άμυνες είναι ο Ματζούκας. Από τον Χουάντσο οι απαιτήσεις ήταν και είναι να αγωνίζεται κατ' ελάχιστον όπως στους 2 τελευταίους αγώνες με γαύρο και Άλμπα. Και τώρα που ... αρχίζουν τα δύσκολα, ο Χουάντσο των 2 τελευταίων αγώνων θα είναι καταλύτης για τις επιτυχίες του τριφυλλιού. 

Σχόλια