Ποιές ήταν οι διαθέσιμες κάμερες; Οι κάντιντ κάμερες;

Η αναβολή του 1985 που δεν συνέβη ποτέ!!!

Πολύ σωστά υπήρξε αναβολή της αγωνιστικής, για να διευκολυνθούν οι 2 ομάδες που αγωνίζονται στην 8αδα του Μίλκο Καπ (όπως το χαρακτηρίζει η μία από τις δύο). Αφήνοντας έξω τις ειρωνείες για την ισχύ ή την αξία της εν λόγω διοργάνωσης, το να αγωνίζονται Ελληνικές ομάδες σε προημιτελικά ή ημιτελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων, είναι θετικό για την χώρα. 

Αναπόφευκτα μας έρχεται στο μυαλό το αίτημα του Παναθηναϊκού το 2003 για αναβολή αγώνα, όταν στην 8αδα του Uefa τότε αντιμετώπιζε την μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου, Πόρτο. Φυσικά και ... απορρίφθηκε. Τότε ήταν ... αλλοίωση του πρωταθλήματος!

Όμως η πρώτη φορά που απορρίφθηκε τέτοιο αίτημα δεν ήταν το 2003, αλλά σχεδόν 20 χρόνια νωρίτερα. Τότε που ο Παναθηναϊκός (ποιός άλλος) αντιμετώπιζε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, την Λίβερπουλ. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε το αυτονόητο. Ενόψει των δύο δύσκολων ημιτελικών, να πάρει μία «ανάσα». 


Τρεις ημέρες ΠΡΙΝ τον πρώτο αγώνα με την Λίβερπουλ (10 Απριλίου) δηλαδή την Κυριακή 7 Απριλίου, το τριφύλλι έπαιζε εκτός έδρας με την Αεχ (1-1), επτά ημέρες πριν στις 3 Απριλίου είχε αγώνα Κυπέλλου με την Καβάλα (0-0) και δέκα μέρες πριν την Κυριακή 31 Μαρτίου αγωνιζόταν με τον γαύρο εντός έδρας (1-1). Σε 10 μέρες δηλαδή θα έδινε 4 αγώνες και (πλην της Καβάλας) όλα ντέρμπυ χωρίς περιθώριο ξεκούρασης και με τον φόβο φυσικά τραυματισμών.  

Οι άμεσοι «ανταγωνιστές» του τίτλου, αρνήθηκαν φυσικά ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Ο μεν γαύρος γιατί είχε ζητήσει λέει και αυτός αναβολή όταν αντιμετώπιζε την Κραιόβα για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Uefa (δηλαδή στους 32 της διοργάνωσης 😂, μην γελάτε) στις 24 Οκτώβριου 1984, έχοντας το μεγαθήριο της Ελασσόνας της Γ Εθνικής, ενδιάμεσα ως αντίπαλο (31 Οκτωβρίου) στην 1η φάση των 76 ομάδων. 

Νωρίτερα (21/10) είχε παίξει με τον παοκ για την 4η αγωνιστική, μεσολάβησε διακοπή του πρωταθλήματος, ο αγώνας κυπέλλου με την Ελασσόνα (31/10) και ο αγώνας με τον οφη (3/11) για την 5η αγωνιστική. Δηλαδή έδωσε 4 αγώνες σε 14 μέρες στην αρχή της σεζόν, με τους παίχτες προφανώς να μην έχουν καμία επιβάρυνση και έχοντας μία ολόκληρη εβδομάδα (24-31/10) ... κενό!!! Και λαμβάνοντας υπόψην οτι με την Ελασσόνα (5-1) έκανε ... προπόνηση, με το σκορ να είναι ήδη 4-0 από το 36ο λεπτό. Φυσικά τον γαύρο τον πόνεσε οτι αποκλείστηκε από την Κραϊόβα στους 32 (έχασε εντός και εκτός με 1-0), ενώ η Λάρισα και ο Παναθηναϊκός πέρασαν στους 8 του Κυπελλούχων και Πρωταθλητριών αντίστοιχα χωρίς να ζητήσουν αναβολή.


Η δεν αεχ βρήκε ως δικαιολογία τις εισπράξεις από τα εισιτήρια, λες και ο αγώνας θα εξαφανιζόταν και δεν θα γινόταν ποτέ. Αυτοί οι 2 λοιπόν που τόσο «κόπτονται» για το καλό και την πρόοδο του ποδοσφαίρου, βοήθησαν και τότε την μόνη ομάδα που έχει παίξει σε ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. 

Για την ιστορία, η ΕΠΑΕ με ψηφους 8-4 ψήφησε αναβολή του αγώνα Αεχ - Παο και να μεταφερθεί στις 22 Μαϊου, μόνο αν δινόταν και αναβολή στον αγώνα Κυπέλλου εκείνης της ημερομηνίας από την ΕΠΟ. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, ήταν τελείως παράλογο να εμπλακεί η ΕΠΟ και το Κύπελλο. Η Αεχ και ο γαύρος προσέβαλαν την απόφαση της ΕΠΑΕ στο ΑΣΕΑΔ. Εκεί έλαβαν υπόψην κατά κύριο λόγο οτι η μία ομάδα εκ των δύο της αναμέτρησης Αεχ - Παο (η κούλα δηλαδή) δεν επιθυμούσε να αλλάξει η ημερομηνία του αγώνα και η το ντέρμπυ διεξήχθη κανονικά. 

Ο Παναθηναϊκός την «πάτησε» όταν στους αγώνες με την Φέγενορντ στους 32 του πρωταθλητριών (εκεί που βρέθηκε ο γαύρος δηλαδή και φώναζε για αναβολή), έδωσε 3 αγώνες σε 7 ημέρες (στις 7/10 με Δόξα εκτός και σκορ 1-1, στις 3/10 με Φέγενορντ εντός και νίκη με 2-1 και 30/9 με Πανιώνιο εκτός και σκορ 1-1) χάνοντας δηλαδή τους βαθμούς της νίκης με υποδεέστερους αντιπάλους. Αυτό ήθελε να αποφύγει ο γαύρος, με την Κραϊόβα. Και αφού την «πάτησε» μία φορά ο Παναθηναϊκός, μιά χαρά τον άφησαν να την «πατήσει» και δεύτερη.

    
Την δέυτερη φορά στους αγώνες με την Λίβερπουλ, ο Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία (1-1) και στα 2 ντέρμπυ (με αεχ και γαύρο) αφού δεν παρέταξε ποτέ τις καλύτερες 11άδες και δεν είχε ξεκούραστους τους παίχτες του και ουσιαστικά αποχαιρέτισε το πρωτάθλημα! Ευτυχώς αν και έφερε ισοπαλία (0-0) με την Καβάλα με απουσίες 6 βασικών παιχτών, πέρασε στη ρεβάνς.

Φυσικά στην Αγγλία που μισούν το ποδόσφαιρο και θέλουν οι ομάδες τους να αποκλείονται, η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανέβαλε όχι έναν αλλά δύο (2) αγώνες της Λίβερπουλ (με την 16η Γουότφορντ στις 8/4 και την 15η Γουέστ Χαμ στις 13/4, αγώνες που δεν ήταν καν ... ντέρμπυ) ώστε η ομάδα του Νταγκλίς και του Ρας να μην έχει αγώνα πριν και μετά τον πρώτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό. 

Η Λίβερπουλ εκείνη την σεζόν, ενώ ήταν 5η την περίοδο που αγωνιζόταν με τον Παναθηναϊκό, τελικά τερμάτισε στην 2η θέση, χάνοντας τον τίτλο από την Έβερτον με 13 βαθμούς διαφορά. Η αναβολή δηλαδή ΔΕΝ αλλοίωσε τον πρωταθλητή, καθώς η Έβερτον ήταν πρώτη και τον Απρίλιο που η Λίβερπουλ αγωνιζόταν στον Κύπελλο Πρωταθλητριών.  

Σχόλια

  1. Ναι , είπαμε ήταν η εποχή του ....Βαρδινογιαννισμου εκείνη. Με 6 πρωταθλήματα στα 25 χρόνια και με πρωταθλητές τους πάντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και με το .......παράρτημα ΟΦΗ να στερεί πρωτάθλημα (1982 Απρίλιος 1-1 στη Λεωφόρο , πριν την πορεία για τον Ρότσα στο κέντρο της Αθήνας) και έξοδο στην Ευρώπη (1997 με το γκολ του Κουτσουπιά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου