Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Υπομονή μέχρι τον Μάιο...

Η απομάκρυνση ενός προπονητή, έχει λογική ΜΟΝΟ όταν αυτός έχει αποτύχει. Αν οι στόχοι που του έχουν ανατεθεί, ΔΕΝ έχουν εκπληρωθεί ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΟΥ, τότε η κίνηση αυτή είναι σωστή και επιβάλλεται. 

Η μεταβίβαση ευθυνών είναι το γνωστό κόλπο εδώ και δεκαετίες στον Παναθηναϊκό, το οποίο αν δουλευτεί σωστά έχει αποτέλεσμα. Και αυτό φαίνεται από στάση της ίδιας της διοίκησης. Αν ο «ένας δανεικός αμυντικός» τον Ιανουάριο, γίνουν ξαφνικά «3 παιχταράδες των 3εκ» τον Ιανουάριο, τότε όλοι καταλαβαίνουμε οτι το πορτοφόλι ανοιγοκλείνει όταν θέλει και όχι όταν πρέπει.

Ο Γιοβάνοβιτς ήταν άπειρος σε μεγάλα και δύσκολα πρωταθλήματα και έχασε το περσυνό πρωτάθλημα απο δικά του λάθη, όχι από ανικανότητα της διοίκησης. Σωστά? Σωστά. Πολύ ωραία. Ο Τερίμ λοιπόν, έχει εύκολο έργο. Πανεύκολο. Παραλαμβάνει μία ομάδα χωρίς ευρωπαϊκούς αγώνες και στο -1 από την κορυφή. Για έναν προπονητή με τέτοια εμπειρία (Γαλατά, Φιορεντίνα, Μίλαν) αυτό είναι μία «εύκολη» πίστα. Ο γαύρος που μάζεψε 4 από την Τόπολα και 8 από την Φράιμπουργκ, η χάρτινη που δεν μπορεί να κερδίσει τον Παναιτωλικό (2-2 από 0-2) και τον Πανσερραϊκό με 10 παίχτες (2-2) δεν αποτελούν πλέον προβλήματα. Άμα χάσουμε πρωτάθλημα από τον μπαογκ...

Και για μία διοίκηση η οποία θέλει να δείξει οτι επιτέλους φέρνει κορυφαία ονόματα στον πάγκο, το να «προστατέψει» την επένδυση αυτή για να μην καεί και αυτή μαζί της, είναι επίσης εύκολο. Αλλιώς δεν έχει νόημα να γίνει η κίνηση αυτή. Έτσι βέβαια βάζει αυτογκόλ για την περσυνή σεζόν, αλλά δεν βαριέσαι, το αφήγημα να βγει...

Στο κάτω κάτω, ποιός ασχολείται με αξίες και ηθική. Το νταμπλ θέλουμε και θα το πάρουμε. Και εφόσον φέρνουμε προπονητή εγνωσμένης αξίας χωρίς εμμονές και κολλήματα και εφόσον τα πρωταθλήματα κρίνονται στο γήπεδο και όχι στον κάθε «νταμπανοβιτς» και στον κάθε «Κοτάρσκυ» και εφόσον η διοίκηση θα σκάσει ξανά λεφτά τον Ιανουάριο, είναι βέβαιο οτι το νταμπλ θα έρθει και η διοίκηση θα καλέσει και τον Ιβάν στην Λεωφόρο για την φιέστα, εφόσον η πόρτα είναι πάντα ... ανοιχτή. Σωστά? Σωστά... Υπομονή μεχρι τον Μάιο λοιπόν.

ΥΓ. Τα αγωνιστικά πεπραγμένα του Γιοβάνοβιτς και του Τερίμ, μπορεί να τα βρει ο καθένας στο διαδίκτυο. Όπως και τους λόγους που έφυγαν (και το πότε και το πως) από τις ομάδες που προπονούσαν.

Σχόλια