Κρίμα...

Φώτσης, φωτσένκο η «Batman»

Από τους παλιότερους αθλητές του τριφυλλιού και ένας από τους καλύτερους forward που έβγαλε το ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. 20 χρόνια σε παρκέ ως επαγγελματίας αθλητής.

Παίχτης με κρύο αίμα στην κρίσιμη στιγμή, παίχτης που δεν φοβήθηκε ποτέ να πάρει το τελευταίο κρίσμο σουτ. Αέρινος στην κίνηση, ελαφρύ 4αρι με απίστευτα ποσοστά ευστοχίας στα σουτ 3πόντων. Καλός και συνεπής αμυντικός, παίχτης του προπονητή, αγαπημένος των οπαδών.

Η βράβευση της καλύτερης πεντάδας της 25ετίας για τον ΠΑΟ ...

12 χρόνια αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό πανηγυρίζοντας 10 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα και 3 ευρωλίγκες. Απίστευτος πλακατζής, πάντα με ατάκες που είχαν χιούμορ. Γιός του Βαγγέλη Φώτση παλαίμαχου μπασκετμπολίστα.


Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηλυσιακό (1996-97) για να πάρει μεταγραφή στο τριφύλλι την επόμενη σεζόν κατακτώντας στην ηλικία των 19 ετών την Ευρωλίγκα (2000) κάνοντας και τον ίδιο τον Ομπράντοβιτς να υποκλιθεί τότε στο ταλέντο του. Η προοπτική εξέλιξης σε ένα αθλητή μοναδικό για την εποχή του έδωσαν το διαβατήριο για την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και το 2001-02 γίνεται ο πρώτος έλληνας μπασκετμπολίστας που πατάει τα παρκέ του ΝΒΑ με την φανέλα των Γκρίζλις (4 πόντους 2 ριμπ μέσο όρο).


Η συνέχεια τον βρήκε να επιστρέφει στην Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό φυσικά, έπειτα την Ρεάλ, την Ντυνάμο Μόσχας, τον Παναθηναϊκό ξανά, την Ολύμπια Μιλάνο και από το 2013 μέχρι και φέτος ξανά με το τριφύλλι στο στήθος.


Κριμα γιατί είχες απίστευτο ταλέντο και ήξερες πολύ μπάσκετ. Αν δούλευες λιιιιιγο παραπάνω θα αφηνες εποχή και στο ΝΒΑ. Παρόλα αυτά οι 19 συνολικά κούπες με όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε, μόνο παραπονεμένο δεν τον αφήνουν. Αρνήθηκε αρκετές φορές προτάσεις της τρούμπας κάθε φορά που υπήρχε για επίστροφή του στην Ελλάδα. Αυτός παρέμεινε πιστός στο τριφύλλι ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ.


Αξέχαστη εμφάνιστη στα όργια επί του γαύρου με 101-94 το 2011 όταν ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Διαμαντίδη (έπαιξε 1 λεπτό), τον Περπέρογλου (έπαιξε μόλις 2 λεπτά), ενώ στην παράταση έχασε και τους Μπατίστ και Νίκολας που αποβλήθηκαν με 5 φάουλ. Ο Αντώνης πέτυχε 22πόντους με (κρατηθείτε) 6/6 τρίποντα, 1/1 δίποντα και 2/2 βολές!!!!

Ήταν ο αγώνας που κατέρριψε όλες τις προπαγάνδες των γαύρων περί διαιτησίας καθως έχασαν από την Κηφισίας (ως συνήθως) και δεν μπόρεσαν να κερδίσουν έναν Παναθηναικό που αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά ΧΩΡΙΣ 4 ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 5ΑΔΑ ΤΟΥ. Τότε που τους έδιναν βολές και έτρεμαν τα χέρια τους.


Καλή τύχη Αντώνη ήσουν και θα είσαι ένας από τους αθλητές που τίμησες το τριφύλλι, ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου. Μακάρι να επιστρέψεις για να κλείσεις την καριέρα σου είτε αγωνιστικά, είτε από κάποιο άλλο πόστο.

Το Gotham City του Ο.Α.Κ.Α πάντα θα σε χρειάζεται.


Σχόλια