Με ένα απλό google search...

Περί τυπάρας το ανάγνωσμα (vol 13)

Καλοκαίρι χωρίς Καραγκούνη, δεν υπάρχει στον Παναθηναικό.

Είχα την τύχη η την δυνατότητα να παρακολουθήσω τον Κάρα απο τα πρώτα του βήματα στον Απόλλωνα, στον Παναθηναικό στην Ιντερ στην Μπενφικα και ξανά στον Παναθηναικό.
Θυμάμαι το όνομα του απο τις ακαδημίες όταν έδινε λεπτομερή αναφορά η ΗΧΩ.

Ο τυπάρας πλεον στα 37-38 συνεχίζει ακάθεκτος. Σίγουρα καπου θα βρεί ομάδα.
Εξάλλου δεν ήταν ποτέ το πρόβλημα η ηλικία. Ήταν η ψυχή και το κουράγιο και ο τυπάρας έχει άφθονο.

Αν θα τον ήθελα πίσω στην ομάδα? Προσωπικά όχι.

Ο τυπάρας έχει ένα μειονέκτημα. Δεν έχει καταλάβει οτι το ποδόσφαιρο ΤΟΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕ.
Συγκινητικός φιλότιμος ιδρώνει ματώνει την φανέλα, αλλά...

ΑΛΛΑ αυτά πλέον έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Την σύγχρονη εποχή παίζεται ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και όχι ΜΠΑΛΑ.



Ο τυπάρας για μπάλα είναι πρωτος..Γουστάρει να παίζει μπάλα.
Γουστάρει να έχει την μπάλα στα πόδια του, να δώσει πάσα και να ξαναπάρει την μπάλα, γουστάρει να κερδιζει τα φάουλ, γουστάρει να τα εκτελεί, γουστάρει να χτυπάει τα κόρνερ (χαμηλά στο πρώτο δοκάρι η ψηλά στο δεύτερο), εν ολίγοις γουστάρει την μπάλα δίπλα του. Η πρόθεση του δεν είναι να κερδίσει η ομάδα όσο να κερδίζει αυτός. Δεν είχε ποτέ πρόβλημα να «θυσιάζει» επιθέσεις, απλά για να κερδίσει ένα φάουλ κάπου στο κέντρο του γηπέδου. Θυμίζει ακόμα το παιδάκι που έτρεχε άναρχα στις ακαδημίες της Παιανίας. Θυμίζει το παιδί που έφευγε απο το σπίτι με την μπάλα στο χέρι και δεν ήθελε ούτε απο εκεί να του την πάρουν.

Απο την άλλη πλευρά δεν κρύφτηκε ποτέ στα δύσκολα, παίχτης που ζήταγε την μπάλα (άσχετα αν την ζήταγε για εκείνον η για να την «κουβαλήσει») , έπαιρνε την ευθύνη επάνω του και εμψύχωνε πάντα συμπαίχτες και οπαδούς..

Συμπαθητικά στιγμιότυπα, αλλά πλέον άκαιρα.

Ο τυπάρας ξεκίνησε με μηδενικά συμβόλαια , ευτύχησε να δωθει στον Απόλλωνα ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΡΚΟ Η ΚΟΡΩΠΙ (ομάδες-νεκροταφεία των ακαδημιών της παιανίας) και ευτύχησε να αγωνιστεί 4 χρόνια στην ευρώπη. 2 στην ίντερ και 2 στην Μπενφίκα.

Για έναν παράξενο λόγο ο τυπάρας γύρισε όπως ακριβώς έφυγε. Δεν άλλαξε τπτ στο στυλ και την αγωνιστική συμπεριφορά του. Δεν βελτίωσε κάτι, δεν εξάλειψε κάποιο μειονέκτημα. Έφυγε σαν βασικότατος απο τον Παναθηναικό το 2003 και παρότι πρωταθλητής ευρώπης  το 2004, δεν έγινε ποτέ βασικός στην Ίντερ. Σε 2 σεζόν η Ιντερ έδωσε σχεδόν 100 και κάτι αγώνες, ο τυπάρας έπαιξε στους 36 συνολικά (πρωτάθλημα κύπελλο ευρώπη) τους περισσότερους ως αλλαγή φυσικά.


Στην Μπενφίκα μετακόμισε το 2005 και εκεί την πρώτη χρονιά πάγκο μέχρι την έλευση του Σάντος και του Κατσουράνη. Ο Σάντος τον εμπιστεύτηκε και ο τυπάρας έπαιξε στους περισσότερους αγώνες.


Παρόλα αυτά ο τυπάρας εκτός ελλάδας βυθίστηκε αγωνιστικά. 3 γκολ σε 4 χρονια, ελάχιστες ασίστ, ελάχιστα βασικός. Για έναν ακόμα πιο παράξενο λόγο καμμία ομάδα δεν σήκωσε πρωτάθλημα όσο έπαιζε εκεί, αλλά στις ομάδες που πήγαινε , το σήκωναν μόλις αποχωρούσε.

Ο Παναθηναικός το σήκωσε το 2003-04 μόλις είχε φύγει.
Η Ίντερ το σήκωσε το 2006,07,08,09,10 (έφυγε το 2005)
Η Μπενφίκα το σήκωσε το 2005 πριν παει (πήγε το 2005)  και το 2010.

Ατυχείς συγκυρίες.

Πλην του Σάντος δεν τον εμπιστεύτηκε κανένας προπονητής . Ο Κατσουράνης αντίστοιχα στα 3 χρόνια στην Μπενφίκα αγωνίστηκε σε 80 αγώνες ΜΟΝΟ στο πρωτάθλημα, όταν ο τυπαρας είχε αγωνιστεί σχεδόν στους ίδιους, σε 4 χρόνια, σε 2 ομάδες, σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, πετυχαίνοντας και 10 γκολ έναντι 3 του τυπάρα.

Γύρισε το 2007 στην Πανάθα για άλλα 5 χρόνια , αγωνίστηκε περισσότερο απο τα 5 χρόνια του (1998-2003) και επιτέλους πανηγύρισε ένα ντάμπλ απο τα πολλά που του είχαν στερήσει ως παίχτης . Ο μόνος που έκανε έμμεση και άμεση αναφορά για τα επεισόδια στην ριζούπολη σε τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ η εκπομπές.


Το 2012 επέλεξε να πάει στην Φούλαμ (για 2 χρόνια) στην πιο δύσκολη οικονομική και αγωνιστική περίοδο του Παναθηναικού αγωνιζόμενος για 39 αγώνες (τους μισούς δλδ) σχεδόν όλους ως αλλαγή σκοράροντας 1 φορά. (αναρωτιέται εύλογα κάποιος αν στον Παναθηναικότων 2 τελευταίων ετών θα μπορούσε να είχε τις ίδιες συμμετοχές)

Στον Παναθηναικό του 2008-10 άρχισαν οι προστριβές. Απαίτησε να αμοίβεται σχεδόν όσο ο Κατσουράνης και αναπροσαρμόστηκε το συμβόλαιο του το 2009. Τριβές με τον 10κάτε ο οποίος ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΕΠΑΓΓΛΕΜΑΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ απο όλους , αλλά έβρισκε τοίχο στους έλληνες παίχτες..


Tσακωμοί με τον Λέτο για το ποιός θα εκτελέσει φάουλ η κόρνερ, άρνηση και παρακάλια όταν τον έβγαζε  αλλαγή ζητώντας να παίξει λίγα λεπτά ακόμα. Ο  μύθος λέει οτι μετά την ήττα απο την τρούμπα με 2-0 στο τηγάνι  στον επόμενο εντός έδρας αγώνα η επιλογή του ολλανδού να αφήσει τον Κατσουράνη εκτός αρχικής 11άδας προκάλεσε την ομαδική διαμαρτυρία των ελλήνων λέγοντας Η ΑΥΤΟΣ Η ΕΜΕΙΣ..Ο ολλανδός απομακρύνθηκε και ο Νιόπλιας πανηγύρισε το πρώτο και μοναδικό του νταμπλ.




Παρόλα αυτά όσο αγωνίστηκε στον Παναθηναικό έπαιζε βασικός και σκόραρε και συχνά. Γκολάρες στην ελλάδα , μνημειώδη τέρματα σε μάντσεστερ και βέρντερ.

Τι θα μπορούσε να προσφέρει ο τυπάρας των 37-38 ετών στον Παναθηναικό του 2014-15?

Κατα αρχήν δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Κατα δεύτερον θα υποθέσουμε.

Σίγουρα εμπειρία. Σίγουρα κάποια λεπτά ψυχραιμίας, κάποια ποιοτικά λεπτά σε έναν δύσκολο αγώνα , ίσως και κάποια γκολ. Σίγουρα όνομα και κύρος στην ευρώπη , σίγουρα κάποια διαρκείας παραπάνω αφού πολλοί τον θεωρούν σημαία του Παναθηναικού. Βέβαια οι σημαίες δεν φεύγουν στα δύσκολα , ούτε γυρίζουν υπο όρους (αγωνιστικούς η οικονομικούς).

Απο την άλλη αυτό το άναρχο αγωνιστικό πρόσωπο, η εμμονή με την μπάλα στα πόδια, οι συνεχείς διαμαρτυρίες, δεν ταιριάζουν στο αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναικού. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί ΤΑΧΥΤΗΤΑ στα ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ και σίγουρα ο τυπάρας στα 37μιση  δεν έχει φρεσκάδα στα πόδια. Στην εθνική του Μανιάτη και του Κατσουράνη ,ο τυπάρας φαίνεται συνετή επιλογή έστω και για αλλαγή ,αλλά στον Παναθηναικό των 20-22χρονων με τα δυνατά πνευμόνια και το γρήγορο παιχνίδι, ο τυπάρας δεν θα κόλλαγε.

Πάντα εκφράζω προσωπική άποψη.

Και θα ήταν σε δύσκολη θέση ενας σχεδόν συνομήλικος προπονητής να πρέπει να επιβάλει ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ σε έναν ποδοσφαιριστή που δεν έμαθε ποτέ του τι είναι αυτό. Πόσο μάλλον όταν τα 20χρονα θα έβλεπαν , έναν ποδοσφαιριστή-αρχηγό να συμπεριφέρεται όπως κάποτε με τον Φερέιρα και πιθανόν να το θεωρούσαν σαν σωστό τρόπο συμπεριφοράς. (οι 2 συνεντεύξεις αν και διαφορετικές σε πρόσωπα και χρονικά σημεία, βγάζουν το ίδιο συμπέρασμα)



Στον αγώνα με την ξάνθη την σεζόν 11-12 ο τυπάρας σκόραρε και ο πανηγυρισμός του αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης καθώς δεν βρέθηκε ποτέ ο αποδέκτης της ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑΣ. Ίσως ο Φερέιρα που δεν τον έβαζε, ίσως ο κόσμος που πιθανόν αποδοκίμασε κάτι (??), ίσως η ένταση της στιγμης, έδωσαν τροφή για σχόλια σε εκείνο τον αγώνα. Οι αμοιβαίες εξηγήσεις δώθηκαν εκατέρωθεν (φερέιρα-τυπάρα) και έκλεισαν γρήγορα το θέμα.




Αν ο Γιώργαρος είχε μάθει ποδόσφαιρο και δεν συνέχιζε να παίζει μπαλα στα 2 χρόνια στην Ίντερ και στα 2 της Μπενφίκα, θα είχε γυρίσει άλλος ποδοσφαιριστής και πιθανότατα θα έκλεινε την καριέρα του με τον ΝΤΑΜΠΛ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. Άντε να έπαιζε και την επόμενη μέχρι τα 34 του, σε σεζόν που ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ θα ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΤΑΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ.

Βέβαια κουμάντο στην καριέρα του κάνει εκείνος και όχι εμείς.

H εμμονή ενός ποδοσφαιριστή να καθορίζει ΑΥΤΟΣ τον χρόνο συμμετοχήςτου και να κάνει ΑΥΤΟΣ κουμάντο στην διάρκεια του αγώνα (εκτέλεση στημένων φάσεων, τρόπος ανάπτυξης, επίθεσης-άμυνας, νοοτροπία να κερδίζουμε με 1-0) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥ. Δεν γνωρίζω αν αυτός ήταν ο λόγος που στα 6 χρόνια «εξορίας» απο την Ελλάδα ο τυπάρας ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΓΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΔΡΑΣ (πλην της χρονιας Σάντος) και αγωνίστηκε στην ουσία σε 105 απο τους 220 διαθέσιμους αγώνες πρωταθλήματος (τις περισσότερες φορές ως αλλαγή)

Πλέον τα χρόνια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο τυπάρας θα βρεί εύκολα ομάδα στο εξωτερικό καθώς μπορεί να εξαργυρώσει το όνομα που έχει φτιάξει 20 χρόνια στα γήπεδα.
Καλό θα ήταν όμως να προσαρμοστεί έστω και τώρα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αν νοιώθει έτοιμος και δυνατός ας αγωνιστεί και φέτος αλλά και του χρόνου. Αλλά ας γνωρίζει οτι οι υπόλοιποι 21 του γηπέδου δεν θα υπολογίσουν χρόνια και εμπειρία και θα τον δουν σαν έναν ισάξιο 37-38χρονο ποδοσφαιριστή.

Όπως επιλογή του τυπάρα ΗΤΑΝ να συνεχίσει να παίζει στα 38 του και να επιλέγει πρόπερσυ την Φούλαμ αντί του Παναθηναικού, έτσι είναι και επιλογή του Παναθηναικού να μην έρθει τελικά σε συμφωνία με τον τυπάρα.

Δεν νομίζω οτι υπάρχουν νικητές και χαμένοι εδώ. Είναι δυο ξεκάθαρες επιλογές για διάφορους λόγους. Ο Παναθηναικός θα επιβιώσει και χωρίς Καραγκούνη (φέτος πήρε και κύπελλο) ο Καραγκούνης θα επιβιώσει χωρίς Παναθηναικό (Ίντερ-Μπενφίκα-Φούλαμ). Ο Παναθηναικός επιβίωσε χωρίς Δομάζο, Σαραβάκο, Ρότσα, Ζάετς, θα επιβιώσει και χωρίς Καραγκούνη.

Ο Καραγκούνης δεν θα ζημιωθεί απο τον Παναθηναικό καθώς οι διακονισμοί πληρώνονται κανονικά πλέον.

υγ..Είναι πραγματικά κρίμα ένας αθλητής που αγαπάει το ποδόσφαιρο, έχει πάθος και θέληση και όρεξη για μπάλα, ένας ποδοσφαιριστής που δούλεψε απο μικρός και κατάφερε και απο ένα πιτσιρίκι των ακαδημιών να γίνει ο ρεκορντμαν της εθνικής σε συμμετοχές , να μην μπορει να καταλάβει ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ που έχουν οι πράξεις του και ότι ΑΥΤΟΣ θα έιναι ΠΡΟΤΥΠΟ για πολλά μικρά «καραγκουνάκια».

Ας αναλογιστεί οτι η ευθύνη ενός αρχηγού ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ καθώς ο ηγέτης-αρχηγός-σημαία μιας ομάδας ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για δεκάδες πράξεις και ενέργειες που πηγάζουν απο αυτόν και καταλήγουν σε χιλιάδες άλλους (παίχτες ,προπονητές, προέδρους, οπαδούς, ομάδα,σύλλογο κλπ κλπ) και δεν απαιτεί μόνο να παίζει 90λεπτα και να μην γίνεται αλλαγή.

Ο αρχηγός σαν εμβληματική φυσιογνωμία ΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, γιαυτό και καθορίζεται άλλωστε ως αρχηγός.. ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ (και οχι απλα επειδή είναι ο παλιότερος στην ομάδα).

υγ2.. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΟΥ ΤΥΠΑΡΑ. Έχεις προσφέρει πολλά και το αναγνωρίζουμε..Απλά θα μπορούσες να είχες προσφέρει περισσότερα αλλά δεν έμαθες ποτέ τον τρόπο.


Σχόλια

  1. Αυτη η προσπαθεια να αποδειξετε καποιοι πως δεν κανει ο Καραγκουνης η' αυτη καποιων αλλων για το αντιθετο σας εχει φτασει σε ακραια επιχειρηματα που μηδενιζουν τα παντα που αφορουν τον τυπαρα.
    Βεβαια ολα αυτα δεν θα χρειαζοντουσαν αν ολοι εσεις δεν φτανατε να μιλατε για ενα μεταγραφικο θεμα που εμεινε στις συζητησεις...και ποτε δεν εγινε συμφωνια.Ο Καρα ουτε υπεγραωε αλλα ουτε εφυγε τωρα απο την ομαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έγινε, δεν εγινε συμφωνια, προσωπικα δεν με αφορα..Διαφωνουσα και με την ανανεωση το 2009 και την παραμονη του και με πολλα αλλα.Το γιατί έφυγε ας μας το πει ο ιδιος.Το γιατι δεν γυρισε ας μας το πει παλι αυτος.Κάθε καλοκαίρι είχαμε καραγκουνιάδα είτε επαιζε σε μας ειτε οχι. Ειλικρινά του εύχομαι τα καλύτερα και να μπορει να παιζει μπαλα μεχρι τα 50 του. Εγω στον Παναθηναικο δεν τον θελω.Τον ευχαριστω για ολα, αλλα μακρυα και αγαπημενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Γιωργος Καραγκουνης εχει διαγραψει τη δικη του πορεια στο ποδοσφαιρο με το δικο του τροπο. Κυριως μεσω της Εθνικης (αλλα και των Ευρωπαικων πορειων του Παναθηναικου). Ειναι εκπληκτικο με ποσο σεβασμο αναφερονται στο ονομα του ξενοι σχολιαστες αγωνων.
    Κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι μια ιδιαζουσα περιπτωση παικτη. Εγω προσωπικα αν και το συμπαθω, δε πιστευω οτι ειναι μια απο τις σημαιες του Παναθηναικου. Θυμαμαι με αγαπη τα γκολ στα Ευρωπαικα ματς, θυμαμαι με πικρα ολα αυτα τα ματς που μας στερησαν πρωταθληματα, τις ηττες και ισοπαλιες απο θεωρητικα υποδεεστερους αντιπαλους σε ματς που ο "τυπαρας" ηταν μεσα στο γηπεδο και δεν προσφερε τιποτε.
    Ξεχωριστη η θεση του Γιωργου Καραγκουνη στο Ελληνικο ποοδοσφαιρο, σημαντικη για τον Παναθηναικο, αλλα μεχρι εκει. Δεν δικαιολογειται με τιποτε η δημοσιογραφικη υστερια υπερ του παικτη και οι γραφικες τοποθετησεις τυπου "καλυτερα για τον Καραγκουνη που δεν πηγε στον ΠΑΟ".
    Δεν παιρνω καν ορκο οτι φταιει ο ιδιος ο παικτης για το σουσουρο, το πιθανοτερο ειναι οι καθε λογης ΑΡΔ να προσπαθουν να τον κολακεψουν με τα ηλιθια γραπτα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να μην είμαι αντικειμενική, γιατί εγω επαψα να πηγαινω στο γηπεδο απο τοτε που εφυγε ο Καραγκουνης ..... μάλιστα ειχα πει οτι δεν θα ασχολουμε αλλο με τον Παναθηναικο, γιατι τοτε εφευγαν ολοι ενας ενας και δεν αντεχα να βλεπω μια Ελληνικη ομάδα ξαφνικά να γεμιζει με διαφορους αγνωστους ξενους για μενα ...Ηταν ο μονος που εδινε πνοη στην ομαδα και πάνω απο ολα ηταν Ελληνάρας. Παρ΄ολα αυτα δεν επιτρεπω σε κανεναν να με λέει προβατο γιατι εχω διαφορετικη γνωμη απο αυτόν. Πολύ ωραια τα γραψατε και σεβομαι τα συμπερασματα σας ... αλλα μάλλον εσεις δεν ειστε αντικεμενικοι.... Πείτε μου αν θυμαστε... γιατι τότε εφευγαν ολοι με ελαφρά (και μιλαω για την Ακαδημια του Παναθηναικου) .... να σας πω εγω γιατι... Γιατί μια ζωη η ομαδα μου εβγαζε απ΄την μιγα ξυγκι. Ο Καραγκουνης εφυγε τελευταιος των μοικανών και δεν θα εφευγε αν του δινανε κατι παραπανω. Σας πειράζει διαβαζω τωρα που φωναζε και διεκδικουσε ενα φαουλ ή οτιδήποτε .... Τι λετε ρε ??? Μήπως να φορατε και παπιγιον οταν μπαινετε στο γήπεδο??? Αλλά ετσι ειμαστε οι Ελληνες αχαριστοι... Στην Ελλαδα που τίποτα δεν γινεται με τον σταυρο στο χερι και ολα λειτουργουν με βισμα και λεφτά κατω απο το τραπέζι... εσείς καταδικάζεται μόνο τον Καραγκουνη ... και ενω όλοι σχεδον οι Ελληνες ποδοσφαιριστες (που δεν εχουν κατορθωσει οτι ο Καραγκουνης) εχουν κανει τα ιδια και χειροτερα εσεις σπαταλισατε μελάνι για να με πείτε πρόβατο ??? Προβατα ειστε εσεις που πιστευετε οτι χωρις μεταγραφές θα παρουμε τον ταμπλ του χρόνου εξαιτίας ενος παιχτη που λέγεται Μπεργκ και που και αυτος σε λιγα χρονια θα κανει οτι ακριβως εκανε ο Κάρα και καθε Κάρα ... οταν δεν θα παιρνει αυτα που του αξίζουν........ΕΛΕΟΣ και ντροπή σας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ορισμος της αρνητικης προπαγανδας!!!!!και αφου παραθετεις τοοοσααα στοιχεια για την καριερα του ..γιατι ξεχνας???επιμελως μαλλον να αναφερεις πχ ας πουμε οτι στην φουλαμ που εκανε κατι σκορπιες εμφανισεις σαν αλλαγη,ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ 2ος ΚΑΛΥΤΕΡΟς ΞΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΡΜΠΑΤΟΦ ΑΠΟ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗς ΦΟΥΛΑΜ,ΚΑΙ 9ος!!!!!ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΞΕΝΟΣ ΤΗΣ PREMIER LEAGE ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!!!προφανως οτι αυτο το καταφερε στα 36 του, μαλλον δεν ειναι κατορθωμα αρκετο για να το αναφερεις...θα μπορουσα να γραψω αρκετα ακομα στοιχεια που "ξεχνας"επιμελως να αναφερεις αλλα δεν θα το κανω..μηπως και καταφερεις να φαει καποιος το σανο που προσφερεις... ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατα αρχην το αρθρο εκφραζει προσωπικη αποψη ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ. Αν σας αρεσει καλως, αν δεν σας αρεσει ΠΑΛΙ ΚΑΛΩΣ..

    Παμε στα επιμερους.
    Το αν βγηκε δευτερος καλυτερος ξενος της φουλαμ ποσως με ενδιαφερει..

    Σχολιαζω ξεκαθαρα νοοτροπια και τροπο παιχνιδιου.
    KΑΙ οτι ειναι ρεκορνμαν της εθνικης ειναι μεγαλυτερο κατορθωμα απο ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ.

    ΟΜΩΣ..ΑΠΟ ολα τα διθυραμβικα σχολια, απο ολες τις διακρισεις ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ..

    ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ..ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΑΥΤΗ..

    ΤΑ νεα παιδακια θα εχουν ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ,ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΓΚΑΛΗ ΚΑΠΟΤΕ..
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ..

    και τι θα δουν αγωνιστικα???
    αυτα που περιγραφετε (δλδ στα στατιστικα ) και εναν ποδοσφαιριστη να κανει οτι περιγραφω εγω.
    εγω τετοια παιδακια σαν νεους ποδοσφαιριστες δεν θελω.
    Θελω να εχουν το παθος και την ψυχη του αλλα μεχρι εκει.
    Το αρχηγηλικι και το ετσιθελικο 90λεπτο πρεπει να εξαλειφθει σαν νοοτροπια..
    ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΝΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΜΕ ΤΟ Νο 10
    ειτε λεγεται μεσσι ειτε μαραντονα ειτε καραγκουνης ειτε διαμαντιδης

    Ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ,ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ 2003 (ΜΕΤΑ εφυγαν ΜΠΑΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΣΑΣ ΣΕΙΤΑΡΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ)
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΦΥΓΕ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΥΓΑΝΕ...Ηθελε να παει εξωτερικο και τον αφησαν..ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ..ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.
    Αλλους δεν τους αφησαν και τους ξερεις η τους εψησαν το ψαρι στα χειλη..

    Οσο για τα συμπερασματα οτι θα παρουμε νταμπλ του χρονου με εναν ΜΠΕΡΓΚ ,κατα πρωτον ειναι δικο σου, ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΘΥΜΙΣΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΒΑΣΙΚΟ ΤΙΣ ΣΕΖΟΝ 1999-2003..Γιατι τους εχω ξεχασει..Και ΜΕ ΣΥΜΠΑΙΧΤΕΣ ΟΧΙ ΜΠΕΡΓΚ, ΑΛΛΑ ΣΟΟΥΖΑ ΑΣΑΝΟΒΙΤΣ, ΦΛΙΠΣΕΝ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,ΒΛΑΟΒΙΤΣ ΛΥΜΠΕ ΜΑΝΟΛΑΚΗ..

    Οτι ο καραγκουνης διαμαρτυρεται ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΑΟΥΛ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ, ειναι ΜΗ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΑ ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΝΕΡ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ..ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΩ..ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ..

    ΚΑΘΟΛΟΥ..

    Με ενοχλει οταν σηκωνει ψηλα τα χερια και ζηταει ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ την μπαλα γιατι θεωρει οτι ειναι δικη του.Με ενοχλει που θεωρει οτι λογω παλαιοτητας σε εθνικη και παναθηναικο ξερει να κατευθυνει παιχτες-ομαδα και να διαταζει-εκτελει τα παντα.

    Για την φουλαμ που υποβιβαστηκε μιλαμε παντα ετσι??? Το 12-13 τελειωσε 12η και φετος επεσε κατηγορια ως τελευταια
    Μπορεις να γραψεις οσα στοιχεια θελεις, μπορει να βγηκε πρωτος σε κερδισμενα φαουλ στο τσαμπιονς λιγκ, μπορει πρωτος σε ομορφα γκολ, μπορει πρωτος σε τρεξιματα, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝΟΜΑΔΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ οπως τον βαφτιζουν οι αρδ..

    αν εσεις θελετε σημαια τον καραγκουνη με γεια σας με χαρα σας..
    εγω δεν τον θελω..

    σαν παιχτης αν μπορει να καλουπωθει και να προσφερει ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ, ας ερθει..

    αν ειναι να τσακωθει με μπεργκ πρανιτς για τα πεναλτυ και τα κορνερ και να τον βγαζουν αλλαγη καινα μην βγαινει και αυτη η συμπεριφορα να ειναι προτυπο για τον λαγο και τον ρισβανη,Ε, ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ..

    αυτο λεω στο κειμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κατ αρχην να πω οτι σεβομαι απεριοριστα το οτι ανεβασες το σχολιο μου ενω θα μπορουσες να μην το κανεις..απο εκει και περα για να το κλεισουμε ,απο την μερια μου..λες οτι δεν σε νοιαζουν οι τιμητικοι τιτλοι που πηρε κλπ κλπ το θεμα ειναι τι προσφερει στη ομαδα..μα αυτοι που τον ψηφισαν "οπαδοι-δημοσιογραφοι,για ποιο λογο τον ψηφισαν?για την ομορφια του???η για αυτα που προσφερει στο γηπεδο???και δυστυχως επειδη η πορεια του καθενως κρινετε σε βαθος χρονου..ας μας πει καποιος που ειναι ο παιχταρας ο νινης για χαρη του οποιου εμενε στον παγκο σε καθε ματς ο καραγκουνης πριν 4 χρονια??η πορεια του ενος και του αλλου, ακομα και εαν ο ενας ειναι 24 βολοδερνει διωγμενος απο εδω και απο εκει και ο αλλος στα 36 βασικος τον πρωτο χρονο στη πρεμιερ λιγκ..οσον αφορα τα προτυπα που λες δεν μπορω να φανταστω καλυτερο προτυπο για το παιδι μου εναν ανθρωπο που καταφερνει στα 38 να μπαινει σε ενα μουντιαλ(το υψηλοτερο επιπεδο)και να βελτιωνει την ομαδα του τοσο πολυ..εκτος εαν και αυτο δεν σε νοιαζει...τι καλυτερο προτυπο απ"το να δινεις και την ψυχη σου για την πατριδα σου και να καταφερνεις στα 38 ξαναλεω να εχεις τρεξει ποιο πολυ απ ολους τους συμπαιχτες σου σε αυτο το επιπεδο να εισαι ο πρωτος που θα θυσιαστει για τον συμπαιχτη του στην αμυνα!!για να μην πω για το euro 2012 που σε ηλικια 36 μας πηρε απο χερακι και μας πηγε στους8!!εκτος εαν προτιμας σαν προτυπα τους μπασκετμπολιστες οι οποιοι στα 33 λενε κοθραστικα δεν παιζω αλλο εθνικη..οσον αφορα την συμπεριφορα του πραγματικα πρεπει να εψαξες πολυ για να βρεις επισοδιο με συμπαιχτη στην 20ετη του πορεια..παρεπιπτοντος εκεινη την χρονια ο λετο ειχε παιξει ξυλο με την μιση ομαδα..ημουν στο παιχνιδι στην δανια με κοπεγχαγη που παροτι αποκλεισμενοι ο φερειρα τον σηκωσε για ζεσταμα στο 20 και τον ζεσταινε ολο τον αγωνα χωρις να τον χρησιμοποιησει παροτι συμπληρωνε 100 συμμετοχες εαν επαιζε και ομως ηρθε μας χειροκροτησε χωρις να πει κουβεντα ουτε μετα τον αγωνα!!οσον αφορα τα πρωταθληματα που ΔΕΝ πηρε οσο επαιζε ..ενω οσο ελειπε τα σηκωσαμε ολα...γιατι δεν μας λες για τις ευρωπαικες πορειες που ΔΕΝ εχουμε κανει οσο λυπει!!πηγε 2 συνεχομενες φορες με εμας στους 8 εφυγε πηγε στην ιντερ πηγε στους 4 (βασικος στον προημητελικο)και με την μπεφινκα παλι στους 4!!οταν δε ξαναγυρισε θυμασε το γκολ με την βερντερ αλλα ξεχνας αυτο με την βιγιαρεαλ..παλι πορεια καναμε λοιπον..τωρα γιατι δεν περναμε εδω πρωταθληματα ρωτα τον κοκκαλη...υγ αυτο για τον πρανιτς τι το αναφερεις??μια φορα τον εκανε αλλαγη περισυ τον εβρισε πρωτα (τον αναστασιου)και μετα δηλωσε οτι δεν θελει να γινετε αλλαγη..και δεν ξαναεγινε αλλαγη σε ολο το πτωταθλημα βεβαια..αλλα τετοιους παιχτες θελετε για προτυπα μαλλον..αυτα απο εμενα..καλο ειναι να σεβομαστε καποια πραγματα.. ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kseftilizis ton eafto sou tomare kanontas toso esxri propaganda. Esi pou proskinages ton roufiano Katsour epi polimetoxikotitas os IPER-PEXTARA!! Tooooso epilektiki mnimi vre tomare? O kakomiris Ellhnas agnoei osa lene i kseni gia ton Kara, giati afti......den kseroun opos esi. Oli afti i ampali Aggli ard ke opadi.....den kseroun re pousti mou.....kseris esi Ellhna! Opos ke sta politika, o ipolipos PLANITIS prepi na katalavi tin......ELLHNIKI PRAGMATIKOTITA. O Ellhnas kseri oti o Kara.....DEN mpori!! O Marinos dikea eprepe na pezi sta half anti tou Kara. Ta 4 apo tin Odense den metrane. Ke tora sigoura o.....Mendez.....mpori na voithisi pio poli apo ton Kara. Ok o Mendez den tha mporouse na vgali PROPONISI stin Premier League (oxi na vgi pextis tis xronias sta 36) alla afto den metrai. Den iparxi xronos i xoros na perigrapsi kapios to poso dropiastiki ine i propaganda sou, mono afto to ena tha sou thimiso apo ta xiliades gegonota pou.....ksexases: Otan o Cisse ke o Govou ke o Mpoumsong ktlp ktlp apilousan na min katevoun se pexnidi ke na prosfigoun stin FIFA gia ta lefta tous, enas malakas ampalos sikothike mprosta tous stin proponisi ke tous ipe, "magkes edo ine PANATHINAIKOS. Kanenas den exi xasi ta lefta tou pote apo afton ton silogo. Miliste stous ekprosopous sas na iremisoun, ke elate na doulepsoume giati to xrostame stin omada ke stous opadous...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδιά, χαλαρώστε, απλώς την γνώμη του κατέγραψε ο άνθρωπος, δεν χρειάζεται να πέσετε να τον φάτε. Και επειδή ακριβώς είναι γνώμη, δεν θα μπω στην διαδικασία να κάνω κάποιο σχόλιο επί του θέματος, εγώ θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο:

    Βλέποντας τα σχόλια ορισμένων οφείλω να πω ότι λυπάμαι για το επίπεδο που βλέπω και για την επίθεση στον Πρασινοτόμαρο. Πιστεύω ότι αυτοί που βρίζουν και λοιδορούν (μέχρι και προπαγανδιστή τον είπε ένας), δεν καταλαβαίνουν το έργο που έχει κάνει μέχρι και σήμερα για την αποκατάσταση της αλήθειας. Πολύ λίγοι Παναθηναϊκοί έχουν μπεί σε αυτή την διαδικασία όλο αυτό το διάστημα, και ακόμα λιγότεροι από την ημέρα που έκλεισε το Greenzone. Ο άνθρωπος εδώ με κάθε κείμενό του ξεφτιλίζει το σάπιο κόκκινο σύστημα, και είναι τουλάχιστον γαϊδουρινό από κάποιους να ακυρώνουν όλη αυτή την έρευνα επειδή το κείμενο του Πρασινοτόμαρου δεν συμπίπτει με την γνώμη τους, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ, όσου σπουδαίου και να είναι...

    Γι' αυτό λοιπόν, φιλική παράκληση προς αυτούς που έκαναν ή θα κάνουν ανάλογες επιθέσεις να σκεφτούν δις το έργο του Πρασινοτόμαρου, και τις γνώσεις που προσφέρει αφιλοκερδώς σε όλους εμάς για να μαθαίνουμε τα πραγματικά γεγονότα στον ταλαίπωρο χώρο του ελληνικού αθλητισμού, και για το ποιοί και γιατί συνέβαλαν σε αυτή την διαφθορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου