Τα πράγματα στην θέση τους...

Δεν έχουμε όλοι την ίδια αξία και ιστορία...

Η κούλα πραγματοποίησε μια μεγάλη μεταγραφή με την απόκτηση του Μαρσιάλ, αλλά τα όσα έχουν γραφτεί είναι πραγματικά εξωφρενικά και δείχνουν πόσο... μικρή μνήμη έχουν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι και οπαδοί. Ο Μαρσιάλ έκανε όνομα στη Μονακό, κέρδισε μια μεγάλη μεταγραφή έναντι 60 εκ. ευρώ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πραγματοποίησε 317 συμμετοχές με τους «Κόκκινους Διαβόλους», έχοντας ρόλο και στην Εθνική Γαλλίας.

Το να χαρακτηρίζεται όμως αυτή η κίνηση ως «η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, μετά τον Ριβάλντο» είναι ιεροσυλία και ντροπή. Είπαμε να εκθειάζει ο κάθε σύλλογος τους παίχτες του, αλλά κάπου ... ώπα!  

Εμείς φέραμε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον εν ενεργεία αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας και βασικότατο χαφ της αήττητης  Άρσεναλ του Βενγκέρ, ο οποίος αποφάσισε να φορέσει το τριφύλλι. Μόνο τα 2 τελευταία χρόνια εκεί έγραψε 83 συμμετοχές και πέτυχε 12 γκολ. O Mαρσιάλ τα 3 τελευταία χρόνια σε τρομερή ηλικία (25-28) μετά βίας έχει 60 συμμετοχές, σε μία Γιουνάιτεντ που τερματίζει συνήθως 6η, 3η και 8η!!!

Σε αντίστοιχη ηλικία με τον Μαρσιάλ (28) ήρθε στην Ελλάδα και ο Τζιμπρίλ Σισέ, που είχε κατακτήσει το Champions League με την Λίβερπουλ και με την Μαρσέιγ έγραφε 22 γκολ σε 50 αγώνες 2 χρόνια πριν έρθει σε μας. Για την ιστορία της χάρτινης προφανώς ένας παίχτης που στα τελευταία χρόνια δεν έβρισκε ρόλο στην χειρότερη Γιουνάιτεντ όλων των εποχών στην Premiere, είναι όντως η μεγαλύτερη μεταγραφή της. Για άλλους συλλόγους, ούτε λόγος... Δεν είμαστε το ίδιο.

Σχόλια