Η 4άρα στην μπουγάτσα

Νικάς την Ρεάλ θρίαμβος, χάνεις από τον γαύρο καταστροφή...

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ακόμα στην 4η θέση της Euroleague και στην 1η θέση της Α1. Αυτά τα δύο στοιχεία σε σχέση με τις 2 προηγούμενες καταστροφικές χρονιές, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Ποιό είναι το «ταμείο» αυτών των στοιχείων όμως, μέχρι τώρα;

Προς στιγμήν ... άγνωστο. Ακόμα δεν έχουμε εξαργυρώσει κάτι από αυτά τα δύο. ΑΝ αυτή την αγωνιστική τελείωνε η Euroleague, θα είχαμε το πλεονέκτημα έδρας και θα παίζαμε με τον γαύρο. Τον γαύρο που φέτος μας έχει κερδίσει 4 φορές (1 στο κοτέτσι τους, μία στο Οακα και 2 σε ουδέτερο) και τον έχουμε κερδίσει 2 (μία στο κοτέτσι και μία στο Οακα). Και το ίδιο θα γινόταν στην Α1, καθώς πάλι θα βρίσκαμε τον γαύρο στους τελικούς με πλεονέκτημα έδρας. Αν στην ισοβαθμία της Euroleague «αλλάξουμε» θέσεις με τον γαύρο, θα τον αντιμετωπίσουμε εμείς με μειονέκτημα έδρας. Άρα είναι πολύ πιθανόν η επιτυχία της σεζόν των 2 αιωνίων να εξαρτηθεί κάτα κύριο λόγο από τις μεταξύ αναμετρήσεις τους. 

Καλώς η κακώς, αυτή την χρονική στιγμή δεν μπορούμε να «ματσάρουμε» τον γαύρο. Ακόμα και με απώλειες (Μιλουτίνοφ - Γκος στον τελικο) ο γαύρος είναι σκληρό καρύδι και είναι ομάδα του προπονητή. Πηγαίνει τους αγώνες σε χαμηλό σκορ, αργό μπάσκετ, ξύλο, την μπάλα μέσα στην ρακέτα και μας εγκλωβίζει. Και αν η απώλεια και η εμφάνιση στο Σούπερ Καπ ήταν ένα καμπανάκι αλλά αθόρυβο, ο τελικός Κυπέλλου (και η απώλεια αυτού) προ μηνός ήταν ένα ηχηρό καμπανάκι. Ακόμα και η νίκη στο Οακα με την απώλεια διαφοράς 15 πόντων (76-61 στο 34) σε 4 ποντους σε μόλις 4 λεπτά (80-76 στο 38) και το τελικό 85-80, ήταν άλλο ένα καμπανάκι, όπως φυσικά και η νέα ήττα (71-65) στην Euroleague. 

Φυσικά την εξέλιξη της φετινής σεζόν και το τέλος της, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να την προβλέψει ή να την γνωρίζει. Εύλογα, η κριτική αφορά το παρόν και το παρελθόν και όχι μία εικασία για μέλλον. Προς στιγμήν η «Βίβλος» γράφει οτι κάτοχος Σούπερ Καπ και Κυπέλλου είναι ο γαύρος. Και βάσει δηλώσεων, οι κύριοι στόχοι για εμάς είναι το πρωτάθλημα και η Euroleague. Απομένουν 5 αγώνες της Euroleague για να μάθουμε τον αντίπαλο μας στα play off και η κατάληξη των τελικών της Α1 για να δούμε αν η σεζόν θα έχει θετικό πρόσημο και για ποιόν από τους 2 αιώνιους. 

Η ομάδα έχει έναν από τους καλύτερους προπονητές της διοργάνωσης, διαθέτει παίχτες που όταν βρουν ρυθμό δεν «βλέπουν» κανέναν, αλλά εξακολουθούν να της λείπουν η διάρκεια και η σταθερότητα. O Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει την Ρεάλ στην Ισπανία και να χάσει από την Ζαλγκίρις στην Λιθουανία. Λογικό και αναμενόμενο με 10-11 νέους παίχτες στο ρόστερ. Ο γαύρος συνεχίζει να έχει το «πλεονέκτημα» του σταθερού κορμού και οτι είναι ομάδα του προπονητή με αυτοματισμούς ... ετών. Ο γαύρος δεν θα κερδίσει την Ρεάλ στην Ισπανία, αλλά δεν θα χάσει από την Ζαλγκίρις στην Λιθουανία. Που θα κάτσει η μπίλια στις μεγάλες κούπες και στους αγώνες - φωτιά, θα δείξει.

Σχόλια

  1. Να εξηγήσει κάποιος στον κύριο Ναν ότι το γήπεδο που έπαιξε είναι το εξοχικό της ομάδας του ΠΑΟ και δεν είναι κάτι ξεχωριστό η ιδιαίτερο για να κάνει αυτές τις δηλώσεις. Μέχρι και ο κόουτς Πρίφτης νίκησε εκεί τον πρωταθλητή της Α2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου