Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Το αθηναϊκό κατεστημένο των αούγκανων

«Χάρτινο» αποκαλούν το φετινό Κύπελλο, τα ορκ της συμπρωτεύουσας. «Σφαγή» από το αθηναϊκό κατεστημένο. Ως κλασικοί γαύροι του βορρά, φωνάζουν ακόμα και όταν ευνοούνται (χαρισμένη κόκκινη στον Aουγκούστο), ενώ ξεχνάνε οτι πήραν Κύπελλο την περασμένη χρονιά με ίδια ακριβώς φάση όπως το φετινό πέναλτυ. Αλλά τότε ήταν «πεναλτάρα».

Στον τελικό του 2020-21, αυτός που κάνει πρώτος κίνηση για την μπάλα είναι ο Εμβιλα, ο οποίος εστιάζει μόνο στην μπάλα. Προλαβαίνει όμως και βάζει το πόδι ο Σβαμπ και κερδίζει το σφύριγμα της επαφής. Καμία πρόθεση από τον Εμβιλά να χτυπήσει τον επιθετικό του παοκ.

Στον τελικό του 2022, ο Γκατσίνοβιτς φτάνει ένα «κλικ» πρώτος στην μπάλα και σκύβει - χαμηλώνει στο σώμα του για να κάνει κεφαλιά. Προφανώς θέλει περισσότερο χρόνο από το τάκλιν του Βιερίνια, ο οποίος φτάνει δεύτερος στην φάση και βρίσκει με το πόδι του Γκατσίνοβιτς στο κεφάλι. Το σώμα του Γκατσίνοβιτς είναι στην μέση του σώματος του Βιερίνια, οπότε δεν μιλάμε καν για κεφαλιά «ψαράκι». Ο Βιερίνια από την θέση που κάνει την προβολή, βλέπει μάλλον το κεφάλι του «πράσινου»« μέσου, παρά την μπάλα.

Για τα αούγκανα της Θεσσαλονίκης, η μία φάση είναι πεναλτάρα και η άλλη «χάρτινο» πέναλτυ. Γαύροι του βορρά.

Σχόλια