Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Μία αναμενόμενη ... κακοκαιρία.

Ενδιαφέρουσες οι αντιδράσεις και τα σχόλια, στην εικόνα του πεσμένου στεγάστρου της Λεωφόρου. Απλά χιόνισε λίγο περισσότερο από όσο υπολόγιζαν σε μία αναμενόμενη εδώ και μέρες κακοκαιρία και η κατασκευή (20ετίας περιπου) δεν άντεξε το επιπλέον βάρος. Θα μπορούσε να είχε συμβεί το 2017 στον αγώνα Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 1-0, θα μπορούσε να είχε συμβεί με δυνατό αέρα, με καταρρακτώδη βροχή, θα μπορούσε γενικώς... Ευτυχώς δεν είχε αγώνα εκείνη την ημέρα. Τραγικές παραλείψεις ετών.

Άρα το κλειδί, είναι η λέξη «συντήρηση». Πόσο δύσκολο είναι να συντηρηθεί μία τέτοια κατασκευή; Πόσο δύσκολο είναι να συντηρείται και να είναι αξιοπρεπές λειτουργικό και όμορφο, ένα παλαιό γήπεδο; Η εντύπωση που λανθασμένα έχει περάσει εδώ και χρόνια, είναι οτι η Λεωφόρος είναι ένα απαρχαιωμένο και ετοιμόρροπο γήπεδο. Αυτό όμως προέκυψε από την αδράνεια κάποιων να το κρατήσουν σύγχρονο, όπως όφειλαν. Οι κακοτεχνίες του 2000 στο γήπεδο, δεν έχουν να κάνουν με την αντοχή του οικοδομήματος που μέχρι στιγμής στέκει αγέρωχο. Εξάλλου, δεκάδες γήπεδα που είναι ... υπερ-αιωνόβια, τα καμαρώνουμε καθημερινά σε αθλητικές ειδήσεις και αγώνες

Ένα αντίστοιχο παράδειγμα, θα βρούμε εύκολα στα βρετανικά γήπεδα. Γήπεδα παλαιότερα από την Λεωφόρο, σταδιακά προσέθεσαν εξέδρες, οροφές και στέγαστρα, αλλά παρέμειναν λειτουργικά και πανέμορφα στις μέρες μας. Δεν γκρεμίστηκε κανένα στέγαστρο ή οροφή στο Anfield (1884), στο Stamford Bridge (1876-1905), στο Old Trafford (1906) ή στο Craven Cottage (1896) επειδή έβρεξε λίγο παραπάνω ή επειδή χιόνισε 10 ώρες ξαφνικά. Και μιλάμε για μία χώρα που τα φαινόμενα αυτά συμβαίνουν συχνά κάθε χειμώνα και όχι μόνο μία ημέρα αυτού. Γιατί; Γιατί συντηρούνται σωστά.

Ουδέποτε έπεσαν τα στέγαστρα από μία κακοκαιρία, ουδέποτε υπήρξε η σκέψη εγκατάλειψής ή κατεδάφισής των γηπέδων αυτών, όπως και δεκάδων άλλων. Κανείς δεν θα τολμούσε να το προτείνει άλλωστε και όσες ομάδες το έκαναν (Άρσεναλ) το έχουν μετανιώσει. 

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απόδοση ευθυνών για την καταστροφή αυτή και ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε οτι στο νέο γήπεδο και τις εγκαταστάσεις, υπεύθυνοι συντήρησης θα είναι η ΠΑΕ (όπως και τώρα στην Λεωφόρο), ο ΑΟ (στα υπόλοιπα σημεία του οικοδομήματος της Λεωφόρου που είναι σε τραγική κατάσταση εδώ και χρόνια) και ο Δήμος (ο οποίος στα πρώτα «ακραία» καιρικά φαινόμενα δηλαδή 1 μέρα βροχή το φθινόπωρο και 20 πόντους χίονι τον χειμώνα, αφήνει την πόλη στο έλεος των καιρικών συνθηκών).

YΓ. Χτες, λόγω κακοκαιρίας κατέρρευσε η οροφή στο ολοκαίνουριο (2018-19) αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Λογικά θα το εγκαταλείψουν για να χτίσουν ένα πιο σύγχρονο στο Μπαλικεσίρ. Η συντήρηση και ο σωστός σχεδιασμός είναι το παν, λοιπόν.

Σχόλια

  1. βγηκαν τη ευκαιρια οι βοτανικολαγνοι να πανυγυρισουν και να ριξουν τη χολης τους για το ναο,για καποιους αυτο το γηπεδο μπορει να ναι ετοιμοροπο και παμπαλαιο για ΕΜΑς ειναι το σπιτι μας και θα δωσουμε μαχη μεχρι τελικης πτωσεως για να το σωσουμε απο τα κομματοσκυλα και λιγουρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εταχτηκαν σαν τα κορακια οι βοτανικολογοι και οι ανιωθες βαζελες και αντι να απαιτουν ανακατασκευη του θρυλικου γηπεδου(το κονδυλι ηδη υπαρχει οπως και η δυνατοτητα ονοματοδοσιας) ονειρευονται δημοτικα παλατια στην χαβουζα της Αθηνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Yποπτο συμβαν… Χιονισε και στο παρελθον στην Αθηνα,ζημιες υπηρξαν αλλα τετοια ζημια δεν εχει ξαναγινει.Το γηπεδο εξαλλου εχει ελεγχει απο μηχανικους. Με τους ταλιμπαν που θελουν να μας στειλουν στην χαβουζα της Αθηνας ολα να τα περιμενεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για οσους δε γνωριζουν Αυτό που κατέρρευσε, ήταν και το μοναδικό έργο που άφησε πίσω της, η οικογένεια Βαρδινογιάννη προφανως Αποτι φαίνεται ήταν τόσο ποιοτική η κατασκευή του, όσο και οι παίχτες που έφερνε.
    Μάλλον εντάχθηκε κ αυτό στην φιλοσοφία:
    "ισοσκελισμένοι ισολογισμοί..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πρασινε τομαρε

    Ο Αλαφουζος που δε συντηρησε το σκέπαστρο της Λεωφόρου, θα συντηρεί το νέο γήπεδο στον Βοτανικό, με τα εκατομμύρια έξοδα σε τραπεζες ,δημο, αο, ! ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πλημμελής συντήρηση είναι εσκεμμένη, για να υπάρχει δικαιολογία δημιουργίας του Βοτανικού.Βλέπεις δεν έγιναν και οι 4 πύργοι του Αλαπούστρου ,οπότε..........
    Λευτεριά στον Παναθηναϊκό μας.
    Δεν υπάρχει ρε πο@στη μου ένας Παναθηναϊκός Πολιτικός Μηχανικός να φτιάξει ένα σχέδιο ανακατασκευής της Λεωφόρου , δέκα επιφανείς φραγκάτοι Παναθηναϊκοί να το υλοποιήσουν και να βάλουν τον Βοτανικό στο πάτο τους, αυτοί τον ονειρεύονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΑΝΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΑΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΤΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ Ο ΘΥΣΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΑΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ

      Διαγραφή
  7. Ούτε σκέψη για οτιδήποτε λιγότερο από ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ!
    Η διπλή απάτη να μείνει στα χαρτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου