Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Από την δημοπράτηση του Σεπτεμβρίου, στο ... ΤΑΙΠΕΔ του Νοεμβρίου!!!

Περίεργο ένα έργο που θα ανήκει σε έναν Ιδιωτικό Σύλλογο και έχει δημοπρατηθεί από τον Σεπτέμβριο, να καταλήγει στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) τον Νοέμβριο. Έτσι δεν είναι; Η μήπως τελικά ΔΕΝ δημοπρατήθηκε το γήπεδο;

Aκόμα πιο περίεργο είναι οτι πρώτα πρέπει να γίνει η ΓΣ, να ενημερωθούμε για το χρονοδιάγραμμα και την πρόοδο του πρότζεκτ εδώ και ένα χρόνο, να διαβάσουμε αυτές τις έρμες τις συμβάσεις που είναι έτοιμες (αλλά τις κρύβουν τόσους μήνες) και μετά να μιλήσουμε για την χρηματοδότηση. Ποιά χρηματοδότηση; Την παρακάτω.  

Χρηματοδότηση

«Χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από ιδιώτη». Ουρές έκαναν.

«Χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από το Ταμείο Ανάκαμψης». Δεν δικαιολογούσε γήπεδα, αλλά περιφερειακά και συνοδά έργα. Το παραμύθι να συνεχίζεται όμως.

«Χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ». Τζίφος και εδώ.

«Χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από το Υπουργείο Ανάπτυξης». Δεν βρέθηκε ούτε ευρώ απο εκεί και τελικά απευθυνθήκαμε στο ΥΠΕΝ με αίτημα σαν Δήμος, αλλά ούτε έγκριση έχει πάρει, ούτε τα ποσά του γηπέδου φαίνονται στον προυπολογισμό του 2022-24.

«Χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας». Δεν βρέθηκε ούτε ευρώ απο εκεί μέχρι στιγμής.

«Τα κεφάλαια έχουν βρεθεί». Αλλά ο Δήμος εκδίδει Δημοτικό Ομόλογο (!) για την ΔΑ, ενω ο ίδιος δεν εμπλέκεται χρηματικά πουθενά, παρά μόνο αν οι εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη κοστίσουν παραπάνω από 13εκ (η προφανώς αν οι τράπεζες δεν έχουν να βάλουν τα 13εκ)! 

ΤΑΙΠΕΔ και Ταμείο Ανάκαμψης

Το σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν οτι «Ενδεικτικά, στη λίστα των έργων που προορίζονται στη μονάδα του ΤΑΙΠΕΔ για ωρίμανση και τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ...», κάτι που είναι γνωστό από 1/11/2021.

(Ελεύθερος Τύπος 1/1/2021)

Για το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης (και τα έργα που χρηματοδοτεί) είχαμε τον Μάρτιο του 2021 είχαμε δύο ενδιαφέροντα άρθρα με διαφορετικό τίτλο, αλλά ίδιο νόημα. Όμως το «περιτύλιγμα» κάνει την διαφορά, η επιλογή των λέξεων και φυσικά η ικανότητα αντίληψης του αναγνωστικού κοινού.

Εκ πρώτης, ο πηχαίος τίτλος «Εγκρίθηκαν 75εκ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον Βοτανικό» και η φωτογραφία του γηπέδου, όχι της περιοχής, σε κάνει να πανηγυρίζεις που επιτέλους μπαίνει στις ράγες το έργο. Απολύτως λογικό. Βοτανικός = Νέο γήπεδο!!!

Διαβάζοντας όμως προσεκτικά το κείμενο διαπιστώνουμε οτι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρεται οτι τα 75εκ θα πάνε για το γήπεδο. Βέβαια λίγες εβδομάδες νωρίτερα διαβάζαμε οτι το γήπεδο θα χρηματοδοτηθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης. Το γήπεδο, όχι τα έργα ανάπλασης. Τα έργα ανάπλασης ΔΕΝ αφορούν το γήπεδο, αλλά την περιοχή και τα έργα του Βοτανικού. 


Το κείμενο συμφωνεί απόλυτα με το άρθρο του Γιάννη Λιάλιου (καλεσμένου σε μία από τις εκπομπές για το Βοτανικό που έθεσε τα πράγματα στη σωστή βάση) στην Καθημερινή. Τα 75εκ βρέθηκαν και θα δωθούν. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

«Ενα από τα μεγάλα «άγνωστα» έργα που θα χρηματοδοτηθούν, προτεινόμενου προϋπολογισμού 475 εκατ. ευρώ, αφορά αναπλάσεις. Μέσα σε αυτό, ένα μεγάλο κομμάτι αφορά τη Διπλή Ανάπλαση: Το Ταμείο δεν θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή των γηπέδων, αλλά δέχεται, όπως όλα δείχνουν, να διαθέσει περί τα 75 εκατ. ευρώ για τη συνεισφορά του Δημοσίου στο έργο.

Θα δωθούν για όλα τα έργα υποδομής (όπως η διάνοιξη οδών, η διευθέτηση των ρεμάτων της περιοχής, η κατασκευή των δικτύων), την κατεδάφιση του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας και την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στη θέση του (3,7 εκατ. ευρώ), την απαλλοτρίωση και αγορά των απαραίτητων χώρων στον Βοτανικό (περί τα 12,5 εκατ. ευρώ). Τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν σε δήμους που θα κληθούν να υποβάλουν προτάσεις. Οπως όλα δείχνουν, πάντως, το πρόγραμμα «Διατηρώ» για την επισκευή διατηρητέων και μνημείων μένει τελικά εκτός.»

 
ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΕΔΩ δεν αναφέρεται η λέξη «ΓΗΠΕΔΟ». Για την ακρίβεια τα 75εκ πάνε σε έργα υποδομής (με συγκεκριμένα ποσά) και οτι μείνει θα πάει σε άλλους Δήμους. Να διορθώσουμε την προηγούμενη πρόταση. Για την ακρίβεια αναφέρεται «γήπεδο». Σε 2 φράσεις. 

1) «Εκτός Ταμείου Ανάκαμψης μένουν τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και η κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό, πλην των συνοδών έργων»

2) «Αυτή καλύπτει όλα τα έργα υποδομής (όπως η διάνοιξη οδών, η διευθέτηση των ρεμάτων της περιοχής, η κατασκευή των δικτύων), την κατεδάφιση του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας και την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στη θέση του»

Άρα το πρωτοσέλιδο είτε περιέχει την «εκτόξευση», είτε ... «άνθρακες ο θησαυρός». Εν αναμονή της ΓΣ του Νοεμβρίου (δεν πιστεύουμε πάααααλι να έχουμε αναβολή, αφού ΟΛΑ είναι έτοιμα) που θα μάθουμε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια.

ΥΓ. Για τις δομές, υπομονή λίγες μέρες ακόμα!!!

Σχόλια

  1. prasinos tomaros ΘΕΛΩ ΛΙΓΟ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ Στον Ραφλας FM ειπε ενας αρδ οτι η ΔΑ επειδη λογω κορονα δεν μπορουν να περιμενουν αιωνιως ισως να περασει χωρις ψηφοφορια με υπογραφη Μαλακατε ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι επειδή η χρηματοδότηση δεν είναι ακόμη εξασφαλισμένη, ο Δήμος Αθηναίων κάνει όποια μεσοβέζικη αλχημεία μπορεί μήπως καταφέρει και βρει τα χρήματα. Όσο δεν τα βρίσκει, τόσο θα καθυστερεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΤΑΙΠΕΔ ειναι το ταμειο αναπτυξης ιδιωτικης ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ετσι αποδεχομαστε αυτοματως την κυριοτητα του δημοσιου απ'ολες τις πλευρες Η λυση ειναι μονο ΜΙΑ καταγγελια
    του ελεεινου νομου της ΔΑ και προσφυγη στα δικαστηρια για την κυριοτητα της Λεωφορου με
    σιγουρια επιτυχιας 99,999999999% βασει της υφισταμενης νομοθεσιας Οτι αλλο συζητηθει στην
    ΓΣ θα ειναι εκ του πονηρου για κλωτσιες Ο κοσμος μας πρεπει ν'αντιδρασει δυναμικα και στα δημοσια καριολια και στα δικα μας αλλοιως χαιρετα μου τον πλατανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστα αυτα που λες αλλα στο ταιπεδ πηγαινουν τα εργα που θα χρηματοδοτηθουν απο το ταΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ 2 ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΛΑΙΩΝΑ-ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

      Διαγραφή
  4. Γήπεδο μόνο στη λεωφόρο μας
    Μπλόκο στη διπλή απάτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΟΦΩΡΗΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΑΣ ΕΝΗΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΥΤΕ οικονομοτεχνικές μελέτες ΔΕ ΕΧΟΥΝ Καταθεσει τοσο απο τη παε ουτε απο το δημο μια μπιζνα που εχει στηθει κυριολεκτικα στο ποδι και συνεχιζει να κραταει το πΑΝΑΘΝΑΙΚΟ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γενικα υπαρχει προβλημα στο οικονομικο. Και στην μελετη (καθως φαινεται πουλαγαν φουμαρα στην ΕΕ, κ καπου εδω κολλαει η εμπλοκη της Delloitte στις 3-11-21 με συμβαση για την κατάρτιση οικονομοτεχνικών μελετών με σκοπό να πείσουν τους Ευρωπαίους) και προφανως στην εγκριση (αν ερθει). Κατα τα αλλα ηταν ολα ετοιμα κ συμφωνημενα. Και απο οτι μαθαινουμε πλεον ο ΑΟ δεν συναινει με το 15% ως καταβολη στον Δημο. Αλλα δυστυχως στα δημοτικα γηπεδα, αυτο συμβαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ειναι μονο το 15% δε συμφωνει ουτε να πληρωνεται ενοικιο και μετα τη αποπληρωμη του γηπεδου αλλα και η παραχωρηση να ξεκινησει απο τη υπογραφη της συμβασης

      Διαγραφή
    2. πρασινος τομαρος ας κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας ειναι ενα κρατικο δωρακι προς το αλαφουζο ελπιζω οι ευρωπαιοι να μην πιαστουν κοτσο να τους δωσει ποδο η μπιζνα αυτη ηταν οραματισμενη απο τη τρισκαταρετη αγια οικογενοι α για να γεμισει τις τσεπες της στις πλατες του συλλογου και πρεπει να σβη σει απο το χαρτη οι λογιαριαΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ

      Διαγραφή
    3. Καπετανιε, αυτα τα ηξεραν οταν υπεγραφαν μου-σου-ξου, εχουν δει και τις συμβασεις, εχουν δει και το νομοσχεδιο. Αλλα μουγκα στη στρουγκα. Μονο 3-4 γραφικοι φωναζαν. Τωρα ειναι αργα να διαμαρτυρονται, αυτοι που τα διαφημιζαν ολα αυτα κ απειλουσαν οτι αν δεν γινουν ετσι ακριβως θα καταστραφουμε. Και τωρα θελουν να αλλαξουν αυτα που εχουν ηδη συμφωνησει.
      ΠΑΟ 29, οι ευρωπαιοι αν δουν οτι τα εργα εχουν σκοπο ενισχυση ιδιωτη, δεν θα συμφωνησουν. Ακομα και να το κανουν θα βρεθουν τα λεφτα για ολα τα συνοδα εργα. Μας λειπουν τα λεφτα του γηπεδου, απο τα οποια εχουν βρει τα υπουργεια τα 55εκ οπως ελενε , αλλα κανενα δεν μπορει να τα δικαιολογησει. Ομως τα κοστη πλεον ειναι διπλασια (λογω πανδημιας) και με 90εκ (τελικη με φπα) δεν χτιζεις ουτε το μισο γηπεδο. Συμφωνω οτι οι λογαριασμοι πρεπει να κλεισουν.

      Διαγραφή
    4. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ ΝΑ ΧΕΙ ΔΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

      Διαγραφή
  7. Αυτά κάνετε παλιοαλίτες και εξαφανίστηκε ο Πανομακρύς που έλεγε ότι τώρα όπου να 'ναι θα εγκριθεί η χρηματοδότηση....τον Ιούλιο!Αφού πρώτα έγραφε πως έχει εγκριθεί ήδη,κάτι που άλλωστε ισχυρίζεται και γνωστός βοτανικολόγος αρδ, λάτρης της βασιλικής οικογένειας των Σαούντ. Να μην ξεχάσω και τον-δεν πετυχαίνω ελέφαντα στο ένα μέτρο-Βέργη,που σήμερα ανακάλυψε το ΤΑΙΠΕΔ για το γήπεδο,την ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορεί να κάνει τίποτα για το γήπεδο!Δεν πάτε να φάτε τα σουφλάκια σας καλύτερα, από το να κάθεστε και να τα ψάχνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου