Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Η πανδημία, η γραφειοκρατία και ένα ρακούν

Μετά την αναμενόμενη παράταση, έπρεπε να φτιαχτεί ένα αφήγημα για την (μη αναμενόμενη) καθυστέρηση που μας οδήγησε στην παράταση. Έτσι κυκλοφόρησε μία κοινή γραμμή που μας ενημέρωσε ΓΙΑΤΙ υπήρξε αυτή η ... μικροκαθυστέρηση των 7 μηνών. Διαβάστε εφευρετικότητα, εφάμιλλη του Κύρου Γρανάζη! Τραγική ειρωνεία, οτι το ίδιο το αφήγημα κατέπεσε μόλις σήμερα με τα σχέδια (διαρροή) του Ερασιτέχνη. Αυτά δεν τα επηρέασε η γραφειοκρατία και η πανδημία.

1) Ο κύριος λόγος ήταν το ΦΕΚ. Μην γελάτε, το ΦΕΚ. Βέβαια ποτέ δεν αναφέρθηκε ΦΕΚ, μέχρι και τον Ιούνιο. Ούτε στο Μνημόνιο, ούτε στις ανακοινώσεις, ούτε πουθενά. Ούτε ο Δήμος μας ενημέρωσε οτι απαιτείται αυτό, ούτε κάποιο Υπουργείο οτι έχει πρόθεση ο αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού για νέο αθλητικό νόμο που να εμπλέκει την Διπλή Ανάπλαση, ούτε καν οι μακρυκωσταίοι και οι κοντογιώργηδες. Όμως μάθαμε οτι μας θωρακίζει, ενώ ήδη υπάρχει νόμος (3983/11 - 4117/13) και ΠΔ (14/5/13) εν ισχύ. Και σε αυτά τα δύο φτιάχτηκε το Μνημόνιο. 


Βέβαια το ΦΕΚ ξεκαθαρίζει οτι η παραχώρηση είναι για 99 έτη, ΑΛΛΑ ΔΕΝ αυτά δεν ξεκινάνε από την παράδοση του γηπέδου αλλά από την υπογραφή της σύμβασης (πιθανότατα φέτος δηλαδή). Άρα ΔΕΝ υπάρχουν 99 χρόνια χρήσης και λειτουργίας του γηπέδου από τον Παναθηναϊκό. Ξεκαθαρίζει επίσης οτι θα αποδίδουμε (ως οφείλουμε) στον Δήμο το 15%  των εσόδων από εισιτήρια και διαφημίσεις για 84 χρόνια, ενώ στα 99 έτη (παραχώρησης φυσικά, όχι χρήσης) το επιστρέφουμε τον Δήμο. Όντως μας θωρακίζει. 

2) Επόμενος λόγος καθυστέρησης ήταν (κρατηθείτε) η γραφειοκρατία. Ω τι έκπληξη, στην Ελλάδα του 2021 ανακαλύφθηκε η γραφειοκρατία. Εμπλεκόμενοι είναι ο Δήμος και το Δημόσιο, οι οποίοι ΔΕΝ γνωρίζουν τι εστί γραφειοκρατία. Από που και ως που να ξέρουν τι είναι γραφειοκρατία. Φέτος την έμαθαν. Έβαλαν υπογραφές, ανακοίνωσαν ημερομηνίες, αλλά ΔΕΝ υπολόγισαν την γραφειοκρατία. Ε, από τούδε και στο εξής θα είναι πλέον υποψιασμένοι οτι μπορεί να καθυστερούν οι εξελίξεις στην χώρα λόγω αυτής. Ευτυχώς που συνέβη αυτή η καθυστέρηση και το έμαθαν. Πάλι καλά να λέμε.

3) Τελευταίος λόγος η πανδημία. Η πανδημία καθυστέρησε την παραγωγή των μελετών και των συμβάσεων και έτσι πήγαν πίσω οι υπογραφές. Η πανδημία ΔΕΝ ήρθε στην χώρα μας στις αρχές του 2020. Όχι βέβαια, όλα καλά όλα ανθηρά ήταν το 2020. Ούτε έγινε λοκντάουν τον Απρίλιο του 2020. Ούτε ξεκίνησαν τα πολλά κρούσματα τον Αύγουστο (5.835), τον Σεπτέμβριο (7.396), και τον Οκτώβριο (15544). Ούτε είχαμε 212 θανάτους μόνο τον Οκτώβριο από την πανδημία και ανακοινώθηκε δεύτερο λοκντάουν τότε. Αυτά δεν συνέβησαν ποτέ, γιαυτό και δεν τα έλαβαν υπόψην τους στις 20 Νοεμβρίου που υπέγραψαν το (ενδεικτικό) Μνημόνιο. 

Αύτοι οι λόγοι ευθύνονται που δεν είναι έτοιμες οι προμελέτες, οι μελέτες και οι συμβάσεις. Το γιατί στην διάρκεια των 7 μηνών κοροϊδίας ουδέποτε μας ανακοινώθηκε οτι θα καθυστερήσουν εξαιτίας αυτών των λόγων, παραμένει ένα άλυτο μυστήριο. Η ΓΣ δεν έγινε λογω μη απαρτίας, μετά λόγω ΚΥΑ, οι συμβάσεις θα ήταν έτοιμες από 31/1 ή 30/3 το αργότερο, οι μελέτες αρχές Ιουνίου, οι υπογραφές για τις συμβάσεις στις 30/6 ως καταλυτική ημερομηνία, αλλά έτυχαν αυτά τα πρωτόγνωρα και μοναδικά συμβάντα και καθυστέρησαν. Ετοιμα θα ήταν, βρε κουτά. Συνεχίστε να τους διαβάζετε, κατά τα άλλα. 

Θα μπορούσατε εξαρχής να σκεφτείτε κάτι πρωτότυπο και πνευματώδες. Για παράδειγμα ότι μπορεί να φταίει ένα ρακούν που τρύπωσε και έκλεψε τις συμβάσεις και τις μελέτες. Έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά που ευθύνονται τα συμπαθή αυτά σαρκοφάγα θηλαστικά. Η μπορεί να τις πήρε ο Spiderman. Αν δεν είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο, είναι μία καλή ιδέα. Ε?

ΥΓ. Το κλειστό Ερασιτέχνη (έστω και στα σχέδια) 3000+ θεατών, είναι μία απόδειξη οτι αν «φωνάξουμε», διεκδικήσουμε και ζητήσουμε, έχουμε αρκετές πιθανότητες να καταφέρουμε πολλά. Γιατί το θέμα αυτό «ανακαλύφθηκε» από κάποιες «κακές» σελίδες του φειςμπουκ και έφτασε εκεί που έπρεπε από τους κατάλληλους ανθρώπους. Αλλιώς με το «ναι σε όλα», θα είχαμε ένα κλειστό 2χιλ θέσεων,χάνοντας έσοδα 1000 θεατών σε αγώνες και εκδηλώσεις και «ψάχνοντας» έδρα στις επόμενες φάσεις των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων του Ερασιτέχνη. Όχι οτι θα χάλαγε αυτούς που δεν είναι μέλη και δεν πατάνε ποτέ βέβαια. 

Σχόλια